Candy Crush Friends Saga játékteszt

2018. október 26.
41.9431
Noha sokan úgy vélik, hogy a Candy Crush-sorozat lerágott csont, és a King részéről nincs sok értelme gyártani az új részeket, de egyrészt olyan gyorsan jönnek az újoncok a mobiljátékos színtérre és olyan elragadóan egyszerű koncepciója van a szériának, hogy ezt az állítást rendre képesek megvétózni. Olyannyira, hogy a Candy Crush Friends Saga című legújabb rész gyakorlatilag az első pálya után képes volt még minket is azonnal beszippantani!


Pedig meg mernénk esküdni nektek, hogy már tényleg a könyökünkön jön ki a sok match-3 puzzler, azonban a Candy Crush-játékokban van egy kellemesen gyermeki báj, valami elragadó koncepció, ami segíti az elfogadást, és ami az önismétlés ellenére is azonnal elvarázsolja az embert. Pedig a Candy Crush Friends Saga gyakorlatilag semmi olyan dolgot nem hozott, amit eddig ne ismertünk vagy láttunk volna korábban, mégis működik!

Candy Crush Friends Saga játékteszt - 2. kép

Ezt egy kicsit azért annak is köszönheti persze, hogy teljesen magyar nyelven szól hozzánk, lévén egészen ritka, ha egy mobiljáték a saját anyanyelvünkön szólal meg, na nem mintha több oldalas szövegek lennének itt, sőt a legtöbb dolgot inkább mutogatják, mintha fogyatékosok lennénk. Ezt leszámítva azonban sokakban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a korábbi részekhez képest vajon miben tud újat mutatni egy újabb Candy Crush?

Ha gyorsan le akarnám tudni ezt a játéktesztet, akkor azt mondanám, hogy gyakorlatilag semmiben, ami igaz is lenne, hiszen tényleg változatlanok az alapok, a pályákra hányt cukrok, a játékmenet is, de azért akadnak itt apróságok, amiket érdemes lehet kiemelni. Finomodott és szebb lett például a megjelenés, ezáltal a több száz pálya mindegyike varázslatos rajzfilmes grafikával, szuper animációkkal és effektekkel lett feldobva.

Candy Crush Friends Saga játékteszt - 3. kép

Ezen túlmenően gyakorlatilag csak néhány új játékmód az, ami friss tartalomnak nevezhető, egyébként a match-3 alapok ugyanazok, vagyis ide-oda kell tologatni a cukorkákat ahhoz, hogy összejöjjön legalább három egymás melletti. Természetesen minden szinten van valami feladatunk, a legtöbbször kisállatokat és egyebeket kell kiszabadítanunk, miközben egyéni szabályokkal ismerkedhetünk, power-upokat alkalmazhatunk a könnyed győzelem érdekében és így tovább.

Mindemellett gyűjtögethetjük jól ismert kis barátainkat, de ami sokak számára főleg vonzó lehet, hogy egyáltalán nem kell internetkapcsolat a játékhoz, elegendő csak egyszer letölteni, és utána már minden megy magától. Persze internet mellett azért sok-sok extra vár ránk, de meg lehet lenni online jelenlét nélkül is.

Candy Crush Friends Saga játékteszt - 4. kép

Összességében tehát a Candy Crush Friends Saga csak egy újabb Candy Crush lett a sorban, szinte semmi újdonsággal sem szolgál, de mégis érdemes letölteni, hiszen egyrészt ingyen van, másrészt képes ugyanúgy elragadni és elvarázsolni, mint a korábban megjelent összes epizód. Ha azokat szeretted, ezt is imádni fogod!

A Candy Crush Friends Saga elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Gólem

8 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nekem ez már túl.... ragacsos.

válasz erre

ferencziakos

8 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ezt a candyt is kihagyom...

válasz erre

fonemaker

8 hónapja, 1 hete és 3 napja

Gondoltam hogy képtelenek lesznek bármilyen megújulásra...

válasz erre