Caravan War játékteszt

2018. február 21.
43.0711
Soha nem látott népszerűségnek örvendenek manapság mobilon a tower defense stratégiák, így még néhány éve a PC volt a műfaj melegágya, addig ez ma drasztikusan megváltozott, és nagyszerű példa erre a Cravan War is. A Hiker Games legújabb alkotása ugyanis a stílus aranykorát kívánja most felidézni nekünk mobilon, amivel bár sokan megpróbálkoztak korábban, de rendre beletörött a bicskájuk. Ez az alkotás azonban most végre tényleg ott van a szeren!


A Caravan War márpedig nem találja fel újra a kereket, mindössze nagyon ügyesen csinálja, amit csinál, illetve jól ötvöz máshonnan vett dolgokat, miközben az alapokkal igazán tisztelettudóan bántak. Jól bizonyítja ezt például, hogy a játékban az lesz az alapvető feladatunk, hogy kitaláljuk a tökéletes taktikát és hadsereg-összeállítást ahhoz, hogy miként tudnánk teljesen kifosztani az előre jelzett útvonalon közlekedő karavánokat, illetve legyűrni az őket kísérő katonákat.

Caravan War játékteszt - 2. kép

Minden egyes pályát úgy alakítottak ki a fejlesztők, hogy egy előre meghatározott útvonal mellé rejtőzködési pontokat és építési területeket telepítettek, ezáltal amikor megindul a karaván, nekünk valós időben kell eldöntenünk, hogy pontosan hová állítunk fel különféle őrtornyokat - lehetnek egyszerű íjásztornyok, de ágyúval és varázslattal felszerelt darabok is -, valamint hová helyezzük el a pálya szélén hadseregünk tagjait.

A Caravan War túl sok taktikázásra nem ad lehetőséget, de azért azzal nagyon ügyesen eljátszadozhatunk, hogy íjászainkat, berserkereinket, sárkányainkat vagy éppen banditáinkat hová helyezzük el, sőt mi több, ezzel valós időben élhetünk, így nem kell rögtön kijátszanunk minden lapot, ha menet közben megbicsaklik valahol a védelem, bármikor lehívhatunk pár katonát, ha maradt még a pakliban.

Caravan War játékteszt - 3. kép

Ezen a téren a játék mondhatni nem sok újdonságot vonultat fel, de a készítők itt még nem álltak meg, hiszen a háttérbe egy olyan rendszert építettek fel, ami sokkal kellemesebbé teszi ezt az egészet. Konkrétan itt válik igazi stratégiává az egész, hiszen építhetünk magunknak különféle épületeket, melyek erőforráshoz, újabb katonákhoz vagy tornyokhoz juttatnak minket, hovatovább ezek lesznek azok az építmények, melyek egységeink fejlesztését és egyéb tulajdonságait magasabb szintre emelik.

Persze mindez csak a jéghegy csúcsa, hiszen egy halom apró-cseprő beállítás és egyéb lehetőség vár itt ránk, ezáltal napok kellenek ahhoz, hogy mindent kiismerjünk benne. Éppen a sokadalom miatt egyébiránt érdemes táblagépen nekilátni a játéknak, mert olyan sok opció és egyéb vár benne ránk, hogy egy kicsit zsúfolt lett az egész, de ezt leszámítva nem lehet más negatívumot felhozni, hiszen a megjelenés és az élmény tekintetében valami olyan dolog született, ami garantáltan elvarázsolja a stílus kedvelőit.

Caravan War játékteszt - 4. kép

Pláne, hogy mindezért még pénzt sem kérnek a készítők, és bár azért az alkotásban jócskán van lehetőség a pénzszórásra - erőforrásokra, egységeink fejlesztésére, a gyorsabb fejlődésre -, de ha elég türelmesek vagyunk, akkor enélkül is nagyon jól ellehetünk vele. Ha imádtad a tower defense stratégiákat, ezt meg kell ismerned!

A Caravan War elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mendez

10 hónapja, 2 hete és 5 napja

Újabb beszippantós game! Nem baj, beleölöm az időt, megéri!

válasz erre

peter97

10 hónapja, 2 hete és 6 napja

Már kinézetre is nagyon jól néz ki ebben a stílusban.

válasz erre

Bencus86

10 hónapja, 2 hete és 6 napja

Jajjjj de el fogok ebben merülni...

válasz erre

SamsungFan

10 hónapja, 2 hete és 6 napja

Erről nem is hallottam! De jó kis játék ez!

válasz erre