Cats are Liquid játékteszt

2020. január 10.
65.0551
Bár Androidra már elérhető néhány hónapja, az iOS-felhasználók csak a napokban kaparinthatták meg maguknak először a Cats are Liquidet, mely a Last Quarter Studios alkotásaként kifejezetten kellemes élményekkel kecsegtetett a különleges platformerek kedvelőinek. Ezen felbuzdulva, és mivel ismét aktualitást kapott a játék, úgy határoztunk, hogy tesztelés alá vetjük az alkotást, hogy megtudjuk, valóban folyékonyak-e azok a cirmosok, vagy az egész csak egy ócska reklámfogás az alkotók részéről.


Megerősíthetjük nektek: ebben a mobiljátékban bár csak egyetlen cicust vehetünk irányításunk alá, de ő tényleg úgy viselkedik, mintha egy vízcsepp lenne. Természetesen a macskatulajdonosok számára ez egyáltalán nem meglepő dolog, hiszen a cicákról köztudott, hogy a legkisebb nyílásokon is képesek könnyedén átpréselni magukat, így nem lennénk meglepve, ha pontosan ez adta volna a készítők számára az ihletet, hiszen a legtöbb esetben valóban ilyesmi irányultságú fejtörőket kell megoldanunk macsekunk oldalán.

Cats are Liquid játékteszt - 2. kép

Aki nem hallotta volna még korábban a Cats are Liquid nevét, annak első körben azt érdemes tudnia a játékról, hogy egy oldalnézetes ügyességi platformerről van szó, melyben a lehető legminimálisabbra vett dizájn társaságában kell eljuttatnunk egy cicának nevezett lényt a pálya egyik végéből a másikba. Mindez nem tűnik nagy dolognak, csakhogy a két pont között megannyi akadály vár majd ránk, melyek mindegyikét ügyességünkkel tudjuk majd megoldani.

Merthogy nyúlékony cicánk - aki egyébként alapállapotban kifejezetten duci lesz -, sokszor átsuhan a vékonyka alagutakon, miközben mozgó platformokon, vagy számára halálos pengeszerűségek között egyensúlyoz, mindezt úgy, hogy folyamatosan megpróbáljuk irányításunk alatt tartani a dolgunkat. Csakhogy ez rengeteg esetben egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen a kérdéses cica terelgetése minden lesz csak éppen leányálom nem.

Cats are Liquid játékteszt - 3. kép

Bár a kisebb ugribugrikkal nincs különösebb probléma, a hagyományos platformer elemek mondhatni kifejezetten könnyednek tekinthetők, azonban vannak olyan pályarészek, amikor mozgó elemeken, rendszertelenül elhelyezett, alaktalan dolgokon kell ide-oda vergődnünk. Aprócska állatunk ugyanis lehet, hogy folyékony, de mindemellett nyúlós és ragadós is, ami bizonyos esetekben nagyszerűen kiegészíti a játékélményt, máskor azonban inkább a pokolba tudtuk volna kívánni az egészet.

Merthogy a Cats are Liquid alapötlete egyáltalán nem rossz, de a kivitelezés azért hagy maga után némi kívánnivalót. Ez pedig közel sem a megjelenésre értendő, hiszen nagyon jól áll ez a faék egyszerűségű megoldás az alkotásnak, sokkal inkább a játékmenet átgondolatlanságai, hiszen míg néhány esetben zseniálisan működik minden, addig bizonyos részeknél egyenesen az őrületbe tud kergetni minket az egész.

Cats are Liquid játékteszt - 4. kép

Emiatt pedig hiába is akartuk nagyon megszeretni, nem nagyon sikerült közeli kapcsolatba kerülnünk a Cats are Liquiddel. Azt nem mondanánk, hogy csalódtunk benne, de azért nem is azt kaptuk, amit reméltünk tőle. Cuki, érdekes, bizonyos elemeiben még kifejezetten sajátos is, de gyakorlatilag nem fog benned sem túl maradandó nyomot hagyni...

A Cats are Liquid elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

ferencziakos

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Az a baj vele, hogy ez már túlságosan is minimalista lett, szerintem.

válasz erre

SamsungFan

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Én pedig azt hittem, hogy ez ilyen egyszerű de nagyszerű játék lesz...

válasz erre

Bencus86

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Ez már ránézésre is gagyi...

válasz erre