CATS: Crash Arena Turbo Stars játékteszt

2017. április 28.
43.8581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sokan szeretik a cicákat, ebből kifolyólag a cicás mobiljátékokat is, így általánosságban megállapítható, hogy néhány aranyos és cuki macskával kvázi bármit el lehet adni. Talán éppen ez vezérelte a ZeptoLab munkatársait abban, hogy megalkossák a CATS: Crash Arena Turbo Stars-t, amelynek a főszereplői a cirmosok, azonban nem simogatni, de még csak nem is dögönyözni vagy etetni kell őket itt, hanem harcolni velük. Méghozzá nagyon keményen!


Persze nem eszik azért olyan forrón a kását, semmiféle illegális macskaharcról és vérgőzős küzdelemről nincs szó, hiszen ebben az alkotásban meglepő módon a cicák olyan tudás birtokosai, aminek részeként képesek hatalmas, guruló harcjárműveket készíteni annak érdekében, hogy így kapjanak hajba egymással. A CATS ugyanis pontosan erről szól, és bár hiába hangzik elsőre jól ez az alapötlet, hiába képzel el bárki Transformers-, vagy Mortal Kombat-típusú oldalnézetes küzdelmeket, sajnos ilyesmiről itt szó sincsen.

CATS: Crash Arena Turbo Stars játékteszt - 2. kép

A CATS betöltést követően ugyanis közvetlenül nincs hatalmunk a cicák felett, méghozzá olyannyira nincs, hogy alig látjuk őket, és az általuk vezérelt robotok felett sem tudjuk átvenni az irányítást. Hogy akkor mégis mi a célunk? Lényegében az, hogy olyan járgányt építsünk kis cirmosunknak, ami kihasználva a nagy kerekekből, a döntött vázból, az erős fegyverből vagy a különféle emelő- és egyéb szerkezetekből fakadó előnyöket, képes győzelmet aratni mások gépezete felett.

Ezeket a kis járgányokat automatikusan zajló ütközetekben tehetjük próbára, így választhatunk gyors küzdelmet, ami csak egyetlen ellenfélből áll, de indulhatunk bajnokságon is, ahol egymás után több ütközetben kell helytállnia a járgányunknak. Olyan ez, mint az Amerikában nagyon menő robotharc, aminek során a kis járgányok felboríthatják egymást, vagy csak szimplán olyan helyzetbe hozhatják a másikat, hogy több sebzést kaphasson. A felhozatalban vannak láncfűrészek, fúrók, rakéták, különféle mozgó szerkezetek, de egészen elképesztő kreálmányokkal is találkozhatunk majd a küzdelmek során.

CATS: Crash Arena Turbo Stars játékteszt - 3. kép

Amit tudnunk kell, hogy tökéletes kombináció nincs! Bár minden küzdelem előtt átépíthetjük, vagy újra alkothatjuk autónkat - a fejleszthető alkatrészek miatt érdemes azért néhányat tovább fennhagyni -, de a bajnokságon biztosan lesz pár olyan ellenfél, akivel szemben gépjárművünk nem lesz hatékony. Ki az alacsony vagy döntött alvázra helyezi a hangsúlyt, amivel az ellenfél alá nyúlva, ellehetetleníti a támadást, ki a magas felépítményre, hogy akkor is tudjon támadni, ha valaki alulról próbálkozik, lehetőségeink tárháza kis túlzással végtelen, és elképesztően sok időt bele lehet ölni az egészbe, hogy egyre jobbá és hatékonyabbá tegyük cicánk verdáját, hiszen már azzal óriási változást érünk el, ha egy kicsit odébb tesszük a kereket, vagy csak nagyobbakat teszünk rá.

Ami nem igazán tetszett a CATS: Crash Arena Turbo Stars keretein belül, hogy a robotépítésen kívül semmi kihívást nem tartogat. Ideig-óráig jó buli az újabb alkatrészeket hajtani, azokat ötvözni, kombinálni, próbálgatni és cserélgetni, de mivel a meccsek felett nincs túl sok hatalmunk - pedig itt meg lehetett volna bolondítani a dolgot -, ezért hamar képes unalomba fulladni a dolog, de azért az újabb mérkőzések, az újabb kihívók egy kis versenyszellemet ébreszthetnek bennünk. Sőt, mivel valóban megmozgatja az agytekervényeinket, ezért a folyamatos kombinálás, a folyamatos újra és jobbra törekvés szintén egyfajta versengést ébreszthet bennünk, de más szavatosságot aligha találhatunk benne.

CATS: Crash Arena Turbo Stars játékteszt - 4. kép

A CATS: Crash Arena Turbo Stars részemről egy kicsit csalódás, hiszen a letöltés előtt azt hittem, hogy a robotok felett át is vehetem majd az irányítást az ütközetek alatt, azonban így, hogy inkább az építésen van benne a hangsúly, nálam nem igazán talált be. Ez azonban nem jelenti azt, hogy más ne szerethetné meg, hiszen az alkotás járgányépítős része rendben van - bár itt is elkélt volna kicsivel nagy szabadság -, az izgalom és a közösségi élmény szintén a helyén, szóval ha megtetszettek a képek és a koncepció, akkor csapj le rá, mert ingyen van.

A CATS: Crash Arena Turbo Stars elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Chico

7 éve, 6 hónapja és 26 napja

Fura játék, de így elsőre bejön.

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 6 hónapja és 26 napja

Adok neki egy esélyt bár olvasva a tesztet lehet hogy nem érdemli meg! röhögő smiley

válasz erre

peter97

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Nekem egy próbát megér, aztán majd meglátjuk...

válasz erre

Mendez

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Nagyon pofásnak néz ki pedig... meglepett smiley

válasz erre