ChronoBlade játékteszt

2018. március 07.
43.0291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A ChronoBlade azon kevés mobiljátékok egyike volt, ami az utóbbi időben szerény véleményem szerint nem kapta meg a neki kijáró figyelmet, ami részben persze az nWay hibája is volt, hiszen ma már a mobilos címeknek is érdemes akkora hírverést csapni, mint egy konzolos megjelenésnek. Ők mégsem tettek így, ezáltal egy viszonylag csekély réteg várta a megjelenést, de ők annál fanatikusabban, és örömmel jelentjük, hogy a többségnek a végeredmény nem is okozott csalódást.


Ennek az oka pedig leginkább az, hogy a fejlesztők tényleg nagyon odatették magukat a ChronoBlade-del, hovatovább egy olyan műfajt választottak maguknak, ami egészen ritka, már-már fehér hollónak számít nemcsak mobilokon, hanem úgy általánosságban az egész játékiparban is. Lévén egy oldalnézetes, oldalra scrollozós akció-szerepjátékról beszélünk, ami kis túlzással olyan címeket juttatott eszünkbe játék során, mint a legendás Golden Axe.

ChronoBlade játékteszt - 2. kép

Persze itt nem egy olyan közönséges fantáziavilág vár ránk, mint az említett klasszikusban, a ChronoBlade ugyanis, ha mással nem is, de a koncepciójával garantáltan mindenkit levesz majd a lábáról. Cseppnyi története ugyan nem túl jelentős, de a viking mitológiát a klasszikus dark fantasy elemekkel, és csipetnyi japán hatásokkal keverő háttér igazán kellemes hangulatot adott a pályáknak, valamint a négy irányítható karakternek egyaránt.

A ChronoBlade keretein belül ugyanis négy folyamatosan fejleszthető karaktert vehetünk irányításunk alá, akik bár mind-mind szimpla harcosok, de mindegyikük speciális fegyverekkel és képességekkel áll pályára, éppen ezért alaposan meg kell választanunk, hogy kivel indulunk neki a küzdelmeknek. Szerencsére minden egyes pálya újrajátszható bárkivel, ezáltal megtapasztalhatjuk, hogy a kigyúrt viking barbárral, vagy inkább egy klasszikusabb paladinnal tudjuk könnyebben venni az akadályokat. Bármelyiket is választjuk, a változatos pályákon garantáltan feledhetetlen élmények várnak majd ránk.

ChronoBlade játékteszt - 3. kép

Ez pedig nemcsak a nagyszerű pályadizájnnak és a kellemes háttereknek köszönhető, hanem az összetett, fejlesztésekkel folyamatosan alakuló harcrendszernek is. Mindezt meglepően könnyed formában ültették át a játékba a készítők, ezáltal a bal oldalon elhelyezett virtuális joystickkal karakterünk mozgását irányíthatjuk, a jobb oldalon pedig egy halom támadásra és védekezésre használható tapi került elhelyezésre, és itt találjuk persze a speciális támadásokat is, melyek rendre a leglátványosabbak mind közül.

Maga a játékmenet persze nem találja fel a kereket, konkrétan arról van szó, hogy megyünk, megállunk, jön pár ellenfél, lenyomjuk őket, majd ezt folytatjuk addig, amíg el nem jutunk egy keményebb boss harchoz, ha pedig őt is kicsináltuk, akkor máris indulhatunk a következő szintre. Közben persze karaktereinket folyamatosan erősíthetjük, új kiegészítőkkel, képességekkel vértezhetjük fel őket, hovatovább meglévő tulajdonságaikat is combosíthatjuk, tudásunkat pedig az arénában akár másokkal is összemérhetjük.

ChronoBlade játékteszt - 4. kép

A ChronoBlade tehát összességében egy igazán kellemes kis oldalnézetes akciójáték lett, és bár az irányítás néha kicsit nehézkes, de összességében mi legalább olyan jól szórakoztunk vele, mint annak idején például a Golden Axe-szal. Ha te is imádod az említett legendát, vagy csak egy igazán tartalmas kis akciójátékra vágysz, vétek lenne kihagynod!

A ChronoBlade elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Mendez

1 éve, 1 hónapja és 16 napja

Már jön is lefelé, elleszek vele egy két órát.

válasz erre

Bencus86

1 éve, 1 hónapja és 18 napja

Tetszik. Szedem.

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 1 hónapja és 18 napja

Nem számítottam rá hogy ilyen jó kritikát kap. Hát akkor ki is próbálom!

válasz erre