Clusterduck játékteszt

2020. december 09.
134.6681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mondhatni már hozzászoktunk, hogy időről-időre felbukkannak olyan mobiljátékok a színen, melyek őrült ötletek zömét zúdítják ránk. Rengeteg olyan projekt van, mely kifejezetten ezzel szeretne kitűnni a sorból, és pontosan ebbe a kategóriába sorolható a Clusterduck is, mely tonnányi őrült kacsát állít a középpontba, és akár hiszitek, akár nem, de úgy kínál nekünk érdekes élményeket, hogy valójában semmi dolgunk sincs benne a tapicskoláson kívül.


Merthogy a Clusterduck egy első blikkre talán közönségesnek tűnő, de valójában azért kifejezetten összetett rendszerre épülő clicker, ahol az lesz a feladatunk, hogy minél több kacsát kikeltessünk a tojásokból. Hogy mi volt előbb, a kacsa vagy a tojás? Erre a kérdésre ugyan most sem kapunk választ, arra azonban igen, hogy egy kis közösségen belül is mekkora mutációk mehetnek végbe - annak ellenére is, hogy itt azért teljesen nonszensz dolgok valósulnak meg.

Clusterduck játékteszt - 2. kép

Mint fentebb már említettük, a Clusterduck keretein belül kacsákat kell kikeltetnünk tojásokból, ami nem nagy dolog, akad három fészek, az odateleportált tojásokra pedig csak rá kell tapicskolnunk ahhoz, hogy elinduljon a számláló. Nyilván megtehetjük, hogy nem várunk, de ehhez bizony a bankszámlánkon kell kotorásznunk egy kicsikét, és fizetni a játékért, hogy mentesüljünk a folytonos várakozástól, ami inkább csak a ritkább tojások esetén idegtépő.

Merthogy a tojások nem lesznek egyformák, sőt a belőlük kikelő kacsák is különféle besorolású testrészekkel és kiegészítőkkel rendelkeznek majd, miközben a mi feladatunk, hogy mindegyiket összegyűjtögessük a vad tapicskolás során. Csakhogy ez ebben a formában nem lesz teljesen működőképes, hiszen akad majd egy korlát, konkrétan egyszerre 25 kacsa lehet a képernyőn, és ha elértük ezt a szintet, akkor bizony át kell mennünk tömeggyilkosba.

Clusterduck játékteszt - 3. kép

A pályán ugyanis találunk egy hatalmas kútszerű lyukat, amibe beleszórhatjuk majd kacsáinkat, és ennek természetesen meglesz a maga eredménye. Minél több kacsát hajítunk ugyanis bele a feneketlen lyukba, annál nagyobb valószínűséggel bújik majd elő belőle valamiféle groteszk szörnyeteg, amit aztán bucira püfölhetünk, ha akarunk, de más értelme nagyon nem lesz azon kívül, hogy ismét keltethetjük a kacsákat, és ismét vadászhatunk a ritkaságokra.

Ezzel pedig gyakorlatilag a végére is értünk a Clusterduck lényegének, merthogy ennek az alkotásnak gyakorlatilag semmi lényege sincs az elhangzottakon kívül, így csak az hajtja előre az embert, hogy összegyűjtse az összes ritka vagy különleges alkotóelemet, illetve minél különlegesebb rémségeket ugrasszon elő a rejtélyes fekete lyukból. Az őrült koncepció kedvelői tehát itt megtalálhatják majd a számításaikat!

Clusterduck játékteszt - 4. kép

Illetve azok is, akik imádják az egyszerű clickereket, merthogy a Clusterduck valójában nem más, mint egy közönséges clicker, amihez ráadásul nagyon egyszerű, mondhatni minimál dizájnnal ellátott grafika társul, ami illik is ehhez az őrültséghez. Nem mondom, pár játékelem még ráfért volna, de ha egyszer letöltöd és belekezdesz, meglepően hamar oda tud szegezni a képernyőhöz!

A Clusterduck elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Mendez

3 éve, 7 hónapja és 27 napja

Jópofa, szedem.

válasz erre

Bencus86

3 éve, 7 hónapja és 27 napja

Ez ilyen egyszerű de nagyszerű játéknak tűnik. mosolygó smiley Teszt alapján bejön, kipróbálom.

válasz erre