Comic Boy játékteszt

2018. április 20.
42.3741
Szerencsére ismét reneszánszát élik hazánkban manapság a képregények, aminek az okát nem ismerem, és nem is célom megfejteni, ellenben rajongóként nagy öröm számomra, hogy már válogathatok is az anyanyelvemen megjelenő grafikus novellák között. Mivel fanatizmusom határtalan, nagy örömet okoz számomra, ha olyan mobiljátékkal hoz össze a sors, mely egy képregényből építkezik, esetleg olyan hatásokat vonultat fel, de a Comic Boy kis túlzással túlment minden határon.


Ezt pedig most a lehető legjobb értelemben mondom, hiszen mindig is érdekelt, hogy milyen lenne, ha kedvenc képregényeim ténylegesen is megelevenednének előttem, és bár a Framed korábban majdnem maximumra járatta ezt a témát, ellenben a Comic Boy most egy egészen új perspektívát alkalmazott, amihez foghatót korábban talán még soha nem láttunk.

Comic Boy játékteszt - 2. kép

Persze hanyatt esni azért nem kell, a Comic Boy nem találja fel a kereket, lévén lecsupaszítva egy teljesen snassz oldalnézetes platformernek tekinthető, azonban az egész dizájn miatt a sokszor látott megoldások ellenére is képes eladni magát. Merthogy a Comic Boy tényleg olyan, mintha egy képregény egyik paneljéről a másikra ugrándoznánk hősünkkel, és bár semmi extra nem történik, de a látvány és az élmény egészen kellemesnek tekinthető.

A játékban tehát minden egyes pálya egy vagy két képregényes oldalt állít a középpontba, kis fickónk pedig ezeken automatikusan végigrohan, de közben a mi feladatunk, hogy elkerüljük vele az akadályokat. Hol ugrani kell egy nagyot, hol lebukni, illetve átgurulni valami alatt, hol egy átjárót elrejtő akadályt áttörni annak érdekében, hogy eljuthassunk a célig.

Comic Boy játékteszt - 3. kép

Minél magasabb szintre jutunk, annál változatosabb akadályokat kell majd leküzdenünk, miközben az ugrándozás és a gyűjtögetés folyamatos lesz. Hatalmas pacsi a készítőknek, amiért minden egyes pályát ötletesen és trükkösen alakítottak ki, ezáltal sok helyen szinte garantált az újrajátszás lehetősége, mert vagy nem tudunk időben reagálni egy visszafordítóra, vagy kihagyjuk a pályán összegyűjtögethető dolgok egy jelentős részét.

Bár a Comic Boy egyelőre csak béta állapotban érhető el, ugyanakkor már most nagyszerűen fest és egészen derekas tartalmat vonultat fel, miközben irányítása röhejesen egyszerű, az általa garantált élmény pedig túlzás nélkül teljesen egyedinek tekinthető. Sőt mi több, a feloldható karakterekkel és a változatos pályákkal még a szavatosság is garantált.

Comic Boy játékteszt - 4. kép

Azt ugyan nem tudjuk, hogy a Comic Boy végleges változata mikor kerül kiadásra, de a most elérhető béta változat így is erősen ajánlott a kipróbálásra, pláne mivel teljesen ingyen letölthető Androidra. Ha imádod a képregényeket és az oldalnézetes platformereket, eszedbe se jusson kihagyni!

A Comic Boy elérhető itt: Google Play
5 hozzászólás

Femobilos

9 hónapja, 2 hete és 2 napja

Igazán jópofa játék, nagyon tetszik!

válasz erre

zsenikém

9 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nekem ez nagyon tetszik! Remélem mihamarabb érkezik iOS-re is!

válasz erre

peter97

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyon hangulatosnak tűnik, meg is nézem!

válasz erre

Gólem

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

Na nézzük! Ez tetszik!

válasz erre

ÁdámC-Ops

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

Jó kis teszt! Kár, hogy nincs App Store-ban

válasz erre