Craft Warriors játékteszt

2018. május 04.
43.1991
A Craft Warriors című mobiljátékot úgy harangozták be az alkotók néhány nappal ezelőtt, mint egy szupernek ígérkező Minecraft-klónt, amit sokan el is hittek, többek között mi is, hiszen a megjelenés terén valóban ugyanazt a pixeles megoldást hozta a végeredmény, azonban miután alaposabban elmélyedtünk benne, csakhamar rájöttünk, hogy a párhuzam csak és kizárólag a pixel art grafika terén állítható fel.


A Craft Warriors ugyanis minden, csak nem Minecraft-klón, olyannyira nem, hogy szabad építkezésről még csak szó sincs, ebben az alkotásban ugyanis olyasmi élmények várnak ránk, mint például a Clash of Clans-ban, tehát inkább annak a klónját láthatjuk benne, hiszen a központi elemet a folyamatos csatározás képviseli, amit egy kellemes fejlődési és építkezési rendszerrel toldottak meg az alkotók.

Craft Warriors játékteszt - 2. kép

A Craft Warriors részeként ugyanis az első dolgunk az lesz, hogy felépítsük saját városunkat, de semmi nagy dologra nem kell gondolnunk, nem építhetünk blokkokból várakat vagy hatalmas falakat, nem szabhatjuk fazonra a megjelenést, mindössze annyit tehetünk, hogy ide-oda tapicskolva - megfelelő fedezet esetén persze - újjáépítjük a romfalakat, valamint a különféle épületeket, de szabadság ezen a téren nem sok vár ránk magasabb szinteken sem.

Városunk építése mellett nagy figyelmet kell szentelnünk majd saját seregünk felhúzásának is, ezáltal a legkülönfélébb fejleszthető hősöket illeszthetjük haderőnkbe, méghozzá erősíthető fegyverek és képességek társaságában. Érdekesség, hogy már a játék elején választhatunk, hogy milyen típusú sereget szeretnénk, ezáltal lehetünk a római haderő tagjai, klasszikus lovagok, kalózok, de akár szedett-vedett bennszülöttek is. Bár mindegyik csoport más és más eszközöket használ, illetve másban jó, ezért inkább szimpatizálás kérdése a választás, és nincs neki gyakorlati haszna.

Craft Warriors játékteszt - 3. kép

Ha elég erős sereggel rendelkezünk, a játék következő szintje a harc lesz. Jómagam azt hittem, hogy ha ilyen sok lehetőségünk van seregünk összeállításánál és fejlesztésénél, akkor a taktika nagyobb szerepet játszik majd ezen a téren a játékban, de sajnos csalódnom kellett, hiszen mindössze azt határozhatjuk meg a Craft Warriors keretein belül, hogy hová és melyik egységünket tegyük le, illetve mikor, de ez messze nem nevezhető taktikának.

Olyannyira nem, hogy gyakorlatilag teljesen mindegy a dolog - nagyobb ütközeteknél talán már nem annyira -, hiszen a sok lúd disznót győz elve lesz a lényeg a legtöbb esetben, ezáltal aki előbb le tudja tenni az egységeit, és aki esetleg több katonát tud ledobni, mindig az győz. Hogy kinek nagyobb a kakaskája, azt nyilván előzetesen nem lehet megmondani, ellenben a csata kimenetelét nagyjából már az első másodpercek után magabiztossággal kijelenthetjük, ha elég gyakorlatunk van benne.

Craft Warriors játékteszt - 4. kép

A Craft Warriors nem egy rossz játék, nagyon jó alapelvek és rendszerek mentén épül fel, a szerverek is meglepően gyorsak, ellenben helyén kell kezelni a dolgokat: ez csak egy klón, semmi több. Nincs eredeti ötlet, de van szavatosság, azonban egy Clash of Clans talán sokkal többet tud adni például a jobb és nagyobb közösségével.

A Craft Warriors elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

zsenikém

9 hónapja, 3 napja

Nekem eskü bejön!

válasz erre

ferencziakos

9 hónapja, 4 napja

Azért meg fogom nézni de nem mostanában. Kell hozzá egy kis szabadidő, gondolom.

válasz erre

Chico

9 hónapja, 4 napja

Nekem egy próbát megér.

válasz erre

fonemaker

9 hónapja, 4 napja

Gondoltam hogy nem lesz valami nagy extra.

válasz erre