Crazy Darts 2 játékteszt

2021. január 08.
91.8661
A darts egyike azoknak a játékoknak, ami bárhol, bármikor és kis túlzással bármilyen formában élvezetes tud lenni. Ugyanolyan szuper a kocsmában, a haverokkal, otthon a családdal, de még akkor is, ha egy mobiljáték keretein belül, virtuális formában élvezzük a célbadobálást. Ennek fényében kifejezetten jól indult a Crazy Darts 2, melynek első része is kellemes élményekkel kecsegtetett, de a folytatás minden kétséget kizáróan bőven túltesz rajta.


Ennek az oka pedig röviden és tömören nem más, minthogy a Crazy Darts 2 gyakorlatilag onnan folytatja az élményeket, ahol az előd annak idején abbahagyta. A címéhez hűen tehát itt is őrült dartsozás vár ránk, méghozzá az ismert sportág alapjaival, ezáltal akad egy tollakkal felszerelt kis íj, melyet el kell dobnunk a megfelelő irányba ahhoz, hogy a lehető legtöbb lufit kipukkasszunk vele. Gyakorlatilag ennyi az egész, de aggodalomre semmi ok, ez bőven elég a kellemes élményekhez!

Crazy Darts 2 játékteszt - 2. kép

Ez pedig leginkább a fejlesztők kreativitásának köszönhető, hiszen az összesen 64 kreatív pálya mindegyike rendkívül ötletesre sikeredett, a legkülönfélébb felállásokban, tömbökben és mozgásformák társaságában találkozhatunk a színes lufikkal. A mi dolgunk pedig egyszerű lesz - legalábbis papíron -, csak célozni, lőni és a lehető legtöbb lufit kipukkasztani, méghozzá a lehető legkevesebb lövésből, amit nyilván jutalmaz majd a program.

A Crazy Darts 2-t ugyan nem lehetne túláradó eredetiséggel vagy különlegességgel vádolni, hiszen egy szimpla ügyességi játék az egész, ahol az időzítésre és a reflexeinkre óriási szükségünk lesz, ami nyilván nem meglepő, hiszen nagy odafigyelés kell ahhoz, hogy egy-egy mozgó lufit eltaláljunk. Bár a végeredmény kellemes, azért azt fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy igencsak komoly beszoktatási folyamat szükséges ahhoz, hogy kiegyensúlyozottnak is nevezhessük.

Crazy Darts 2 játékteszt - 3. kép

Merthogy a Crazy Darts 2 esetében az irányítás majdhogynem borzalmas lett. Nem irányíthatatlan ugyan az egész, de egyáltalán nem neveznénk jónak vagy kellemesnek, kezdetben inkább frusztráló, megszokást igénylő a dolog, de ahogy haladunk előre, úgy szokjuk majd meg a túlzottan érzékeny kalibrálást, ami a kilövést megelőzi. A helyzet pedig annyira rossz, hogy ha valaki türelmetlenebb az átlagnál, könnyen előfordulhat, hogy el is veszi a kedvét az egésztől.

Mivel mi imádjuk a dartsot, ezért nem esett nehezünkre némi türelmet erőltetni magunkra azért, hogy megszokjuk, megtanuljuk ezt a furcsa irányítási metódust, ami az egyetlen negatívuma a Crazy Darts 2-nek, hiszen a pályák kifejezetten ötletesre sikerültek, a látvány is önmagáért beszél, egyszóval minden adott ahhoz, hogy egy emlékezetes élményt adjon nekünk. Annak ellenére is, hogy kasszasiker soha nem válhat majd belőle!

Crazy Darts 2 játékteszt - 4. kép

Ha viszont kedveltük az előző részt, esetleg azt nem ismertük, de nagyon szívesen kipróbálnánk egy dartsozásra koncentráló ügyességi játékot, ami ráadásul még egészen csinos is, sőt a zenék terén szintén egyedi dallamokkal kecsegtet, akkor az új Crazy Darts nem okoz majd csalódást. Csak az a fránya irányítás lenne egy kicsit felhasználóbarátabb...

A Crazy Darts 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
1 hozzászólás

SamsungFan

2 hete és 1 napja

Nekem kimaradt az előző és nem is igazán értem, miért kellett neki folytatás de egy próbára jó lesz nálam!

válasz erre