Cube Escape: Paradox játékteszt

2018. október 03.
43.3231
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A mobiljátékos közeg is kezdi kitermelni szép komótosan azokat a kalandjátékokat, melyekre már nemcsak a casual réteg szíve dobban meg, hanem az olyan legendás címek kedvelői is fejet hajtanak előttük, mint a Monkey Island-sorozaton nevelkedett közeg. Ebbe a kategóriába sorolható többek között a nagyszerű Rusty Lake-széria is, mely nemcsak összetett sztorijával és fejtörőivel, hanem sajátos világával egyaránt képes volt levenni a lábáról a műfaj szerelmeseit, így nem meglepő, hogy a készítők egyre több bőrt szeretnének lehúzni róla.


Bár ez alapvetően degradálóként ható kifejezés, azonban a Cube Escape: Paradox című mellékszál kapcsán egyáltalán nem az, a készítők ugyanis képesek voltak egy olyan alkotást letenni az asztalra, ami egyrészt hozza a franchise főbb epizódjainak színvonalát, másrészt pedig egy kis extrát is ad a rajongóknak, lévén úgy ötvözi a filmek és a kalandjátékok élményét, ahogyan korábban talán még egyetlen mobiljáték sem.

Cube Escape: Paradox játékteszt - 2. kép

A Cube Escape: Paradox egy kicsit olyan, mint a Quantum Break volt PC-re és konzolokra, hiszen esetünkben is adott egy játék, aminek hátterét egy kisfilm teszi könnyebben érthetővé, ezáltal érdemes elsőként azzal kezdeni az ismerkedést az ingyen letölthető kalanddal, hiszen elég sok kérdésre választ ad úgy, hogy közben azért többet még nyitva hagy. A játék főhőse Dale Vandermeer lesz, aki detektívként egy rejtélyes szobában ébred fel különösebb emlékek és egyebek nélkül.

Mivel az ajtó zárva van, és hősünk szeretné megtudni, hogy mi történt, a mi segítségünkkel nekilát nyomozni a helyiségben, és a különféle tárgyak összegyűjtögetésével, valamint a folyamatos fejtörők teljesítésével lassan rájön arra, hogy mi történt, sőt mi több, az emlékei is apránként visszatérnek. Ehhez természetesen rengeteget kell majd tennünk, hiszen a fejtörők nem oldják meg magukat, és a klasszikus kalandjátékok legszebb élményeit idézhetjük fel a szemeink előtt az akadályok legyűrése során.

Cube Escape: Paradox játékteszt - 3. kép

Bár pixelvadászat nem lesz, a mindent-mindennel kombinálás, vagy a kétségbeesett próbálkozások már annál inkább, miközben egy egészen elragadó atmoszféra vár majd ránk a történet felgöngyölítése során, amit rendkívüli mértékben megtámogatnak a Johan Scherft által kézzel festett hátterek és helyszínek.

Rajta kívül Victor Butzelaar neve emelhető még ki, aki elképesztően szuper zenékkel tette még meghatározóbbá a játék hangulatát, amit szuper szinkronok egészítenek ki. Egyetlen probléma a Cube Escape: Paradox-szal, hogy egészen rövidre sikeredett, ami nem meglepő, hiszen egy ingyenes applikációról beszélünk, ettől pedig ne várjunk csodákat ugyebár. Így is csoda önmagában ez a kis rövid és emlékezetes kaland!

Cube Escape: Paradox játékteszt - 4. kép

Emiatt pedig túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Cube Escape: Paradox kipróbálása mindenkinek ajánlott, aki szereti a klasszikus kalandokat, hiszen a játék úgy vezet vissza minket a stílus alapjaihoz, hogy közben rengeteg friss és emlékezetes élményt nyújt. Egyenesen imádni való!

A Cube Escape: Paradox elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

fonemaker

5 éve, 11 hónapja és 14 napja

Igen fura kinézetű játék, de lehet hogy megnézem magamnak. A stílus tetszik.

válasz erre

zsenikém

5 éve, 11 hónapja és 14 napja

Hát akkor ezt nem hagyom ki! mosolygó smiley

válasz erre