Dead by Daylight Mobile játékteszt

2020. április 22.
57.1711
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Túlzás nélkül dömping van idén azokból a mobiljátékokból, melyek eredetileg már népszerűvé váltak PC-n és konzolon, így a Dead by Daylight mobilos átirata már csak egyfajta hab volt azon a bizonyos tortán, hiszen rengeteg nagy név előzte meg, és rengeteg nagy név követi majd az elkövetkezendő hónapokban. A Behaviour Interactive alkotása azonban mégis más volt egy kicsit, hiszen nem holmi halálosan egyszerű kalandjáték vagy ügyességi játék érkezett meg mobilra, hanem egy kifejezetten összetett, horrorisztikus többjátékos élmény.


Emiatt érthető, hogy miért voltak annyira bezsongva a rajongók, amivel óriási terhet raktak a fejlesztők vállaira, de végül szerencsére sikeresen teljesítették az akadályokat, hiszen elég csak megnézni az áruházi adatlapokat ahhoz, hogy láthassuk, a többségnek elnyerték a kegyeit. Annak ellenére is, hogy a Dead by Daylight Mobile sem bánik kesztyűs kézzel a mobilos hardverekkel, azaz nagyon erős telefon kell ahhoz, hogy megfelelő beállítások mentén tudjuk futtatni.

Dead by Daylight Mobile játékteszt - 2. kép

Ennél lényegesebb azonban, hogy a játékmenet legalább tökéletesen hozza a PC-n és konzolon látott formulát, vagyis hiába ment össze a képernyő, óriási - bár nem hiánytalan - tartalommal kaptuk meg ezt a különleges, 4v1 fős aszimmetrikus alkotást, melyben egy gyilkos és négy túlélő hadakozik egymással a pályákon. Bár a tartalmakat folyamatosan oldhatjuk majd fel - skinek, karakterek, így mozifilmekből ismert gyilkosok és fegyverek érhetők el ezzel többek között -, a játék mechanizmusa már a kezdetekkor adott lesz, és garantáltan azonnal elragadja az első betöltőket is.

Egy rövid tutorial után ugyanis azonnal belevágnak minket a mély vízbe a készítők, ezáltal dönthetünk, hogy gyilkosként, vagy túlélőként lépünk pályára. Választhatunk különféle perkek és skillek között - ezeket folyamatosan oldhatjuk majd fel és cserélgethetjük a későbbiekben -, és érdemes kiemelni, hogy míg egy túlélő oldalán előbb kapunk játéklehetőséget, addig gyilkosként gyakran 3-4 perceket is várnunk kell, míg összeköt minket a megfelelő emberekkel. Ez a matchmaking-baki kifejezetten kellemetlen, de a vontatottság sajnos az egész játékra gyakran jellemző, tehát állandóan várni kell erre-arra, még szerencse, hogy maguk az ütközetek elég összetettek, bár némelyik pályát így mobilon kicsit elnagyoltnak éreztem.

Dead by Daylight Mobile játékteszt - 3. kép

Hogy mi a teendő a pályákon? Túlélőként értelemszerűen az, hogy folyamatosan elmeneküljünk a gyilkos elől, beüzemeljük az aggregátorokat, kinyissuk a kijáratot és meglépjünk a rémálomból. A négy fő együtt vagy külön-külön is érvényesülhet, de a legjobban általában azokat a meccseket élveztem, ahol hasonlóan gondolkodtak az emberke, így 2-2 fős csapatokban dolgoztunk, vagy a négy főből valaki mindig csalit játszott, és feláldozta magát. A taktikai lehetőségek tárháza óriási, és éppen ezért annyira király a Dead by Daylight élménye.

Persze gyilkosként sem unatkozunk majd a játékban, az aggregátorok szétrúgása és a medvecsapdák letétele mellett ténylegesen is lekaszabolhatjuk a túlélőket, de felakaszthatjuk őket egy húskampóra, de sajnos ez a maximum, válogatott kínzásoknak nem vethetjük alá őket. Ha a pályák egyszer betöltöttek és összejött a csapat, egy mérkőzés akár 15-20 percig is elhúzódhat, miközben folyamatos lesz az izgalom, ami a skillek, perkek és a folyamatos fejlődéssel elérhető extra eszközök jóvoltából egyre változatosabb küzdelmek tárulnak majd a szemeink elé.

Dead by Daylight Mobile játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Dead by Daylight egy kifejezetten kellemes port lett a sorban. Az optimalizálással egy kicsit talán többet is dolgozhattak volna a készítők, mindemellett pedig a meccseket is nehezen hozza még össze a játék, de ha minden működik, akkor bizony nagyon szuper élményeket kínál nekünk az alkotás. Megérte rá várni, hiszen közel ugyanolyan szuper élményt nyújt, mint PC-n vagy konzolon!

A Dead by Daylight Mobile elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Bencus86

4 éve, 3 hónapja és 8 napja

Pár óra után én nagyon rákattantam. mosolygó smiley

válasz erre

fonemaker

4 éve, 3 hónapja és 8 napja

Nagyon király port lett, viszont eléggé nagy hardverigényei vannak. Nálam szépen fut, de haveromnál rohadt ****ul néz ki. röhögő smiley

válasz erre

Chico

4 éve, 3 hónapja és 8 napja

Ez bizony rohadt jól sikerült!

válasz erre

Direktor

4 éve, 3 hónapja és 8 napja

Na akkor ez sem marad ki nálam sem. mosolygó smiley

válasz erre