Dead Zed játékteszt

2019. szeptember 04.
59.6491
Sokan ugráltak örömükben - egy kis túlzással -, amikor kiderült, hogy a Not Doppler fejlesztői elhozzák mobilra a népszerű Flash-játékként ismert Dead Zed című zombis akciózást, mely böngészőkben korábban már óriási népszerűséget ért el a témára fogékony rajongók között. Nem véletlenül, hiszen dacára annak, hogy "csak" egy Flash-játék volt, meglepően csinos megjelenéssel és derekas tartalommal kecsegtetett, tehát volt értelme beleölni az órákat.
 


Bár sokan azt remélték, hogy a Dead Zed mobilon is pontosan azt az élményt kínálja majd, mint böngészőben, azonban ez ebben a formában nem valósult meg maradéktalanul, hiszen bár a lényeg, az akció és a fejlesztések megmaradtak, de a bázisépítés vagy a túlélők toborzása teljesen kimaradt. Hogy későbbi frissítések során kapjuk-e ezeket az extrákat, az egyelőre nem ismert, ugyanakkor azt ki merjük jelenteni, hogy aki nem ismerte az eredetit, annak így sem lesz hiányérzete.

Dead Zed játékteszt - 2. kép

Merthogy a Dead Zed kifejezetten szuper kis FPS lett, melyben bár a folyamatos kacsavadászat a lényeg - csak esetünkben a kacsák ugyebár zombik -, tehát nincs mocorgás és mozgolódás, egy helyben állva, egyetlen perspektívában szemlélődve kell likvidálni a rémségeket, ami elsőre talán nem hangzik túl izgalmasnak, pláne úgy, hogy egyetlen pályára többször is visszatérünk, de higgyétek el, a folyamatos fejlődésnek hála kifejezetten kellemes élmények várnak ránk.

Ennek az oka egyrészt a változatos zombikban keresendő. Találkozhatunk köztük lassabb, gyorsabb, vékonyabb, vastagabb és még páncélozott egyénekkel is, tehát folyamatosan taktikáznunk kell majd azzal kapcsolatban, hogy kikkel kezdünk, kiket engedünk közelebb vagy hagyunk a végére. A taktika részét képezi, hogy melyik fegyverrel és mikor tüzelünk, hiszen pisztollyal felesleges távolra lövöldözni, még annak ellenére is, hogy a célzórendszer meglepően kellemesre sikeredett.

Dead Zed játékteszt - 3. kép

A változatos élőhalottak mellett ugyanis kifejezetten lényeges, hogy milyen fegyverrel megyünk neki a pályáknak. Kezdetben csak pisztoly, aztán később íjpuska, géppisztoly, sőt még rakétavető is vár majd ránk többek között, melyekkel gyakran ügyesen kell taktikáznunk, ha hordányi zombi tör az életünkre. Minél többet engedünk ugyanis közel magunkhoz, annál nagyobb sérülés esik majd a bázisunkon, és ha az érték nullázódik, akkor bizony buktuk a pályát.

Szerencsére ilyen ritkán fordul majd elő, pláne annak fényében, hogy minden sikeres teljesítés után lesz némi pénzünk, amiből fejleszthetjük a fegyverek pontosságát, erejét vagy éppen tárkapacitását. Persze így sem lustulhatunk majd el a pályákon, mert ahogy erősödünk, úgy erősödnek az élőhalottak is, tehát jó lesz észnél lenni, pláne miután újabb területeket oldunk fel magunknak, melyeken mindig valami meglepetés vár ránk.

Dead Zed játékteszt - 4. kép

A Dead Zed talán nem reformálja meg a műfajt, de magas minőségben hozza a kötelezőt, tehát kifejezetten kellemesnek nevezhető, ha szeretnénk egy szuper zombis FPS-t a telefonunkon tudni. Pláne, hogy teljesen ingyen van, és még a reklámok sem idegesítőek benne!

A Dead Zed elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

ferencziakos

4 hónapja, 3 hete és 4 napja

El lehet vele lenni, akár órákra is. Jó kis időtöltés.

válasz erre

Direktor

4 hónapja, 3 hete és 4 napja

Hétvégén csapatok vele egy komoly irtást!

válasz erre

Bencus86

4 hónapja, 3 hete és 4 napja

Engem nem kötött le mondjuk de tény hogy van olyan jó mint a hasonló játékok.

válasz erre

peter97

4 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nekem is bejött, szerintem határozottan élvezetes játék lett.

válasz erre