Death Coming játékteszt

2018. május 30.
42.6141
Már a bejelentéskor elkerekedett szemekkel figyeltük a NEXT Studio első nagyobbacska mobiljátékát, mely rögtön egy igencsak morbid, ámde annál érdekesebb koncepciót tűzött zászlajára. A Death Coming címet kapott alkotásban ugyanis nem kisebb feladatot kapunk, minthogy legyünk a Halál segítői, és vegyünk el annyi életet az adott pályán, amennyit csak tudunk.


Bár összességében elsőre tényleg feleslegesen és öncélúan brutálisnak tűnhet a Death Coming alapötlete, azonban ha szerettük korábban a Végső állomás filmsorozatot, akkor nagyjából hasonlóan humoros és könnyed megközelítést kell elképzelnünk itt is, csak egy kicsit interaktívabb formában. Hogy ezt miként képzeljük el egy mobiljáték korlátai között? Meglepően mókásan és szórakoztatóan!

Death Coming játékteszt - 2. kép

A Death Coming több nagyobbacska pályából tevődik össze, melyek mindegyike egy-egy érdekes helyszínre visz el minket. Városok, gyárak, kikötők és egyéb olyan létesítmények várnak ránk, melyek szó szerint csak úgy hemzsegnek a veszélyes dolgoktól. Hol egy lepottyanó virágcserép, egy laza aknafedő, egy felboruló szobor, egy vízbe szakadó elektromos kábel, netán egy mérges méhkas, a lényeg, hogy felismerjük ezeket és a lehető legjobbkor alkalmazzuk őket.

Lehet ugyanis, hogy egy úszómedencébe ejtett elektromos vezetékkel alsó hangon két embert nyírunk csak ki, ha viszont előtte lehúzzuk a napernyőket, vagy más módon a vízbe csaljuk a parton lebzselőket, máris egy sokkal brutálisabb kombót indítunk el. A Death Coming lényege pedig lényegében ez: öljünk meg minél több embert a lehető leglátványosabb módon, hogy ezzel a legjobb helyezést érhessük el.

Death Coming játékteszt - 3. kép

A játék összes helyszíne csak úgy hemzseg a felismerésre váró lehetőségektől, de mivel sok haláleset csak egy láncreakció részeként indítható el, rengeteget kell nézelődnünk és próbálkoznunk ahhoz, hogy elérjük a legmagasabb pontszámot. Sőt mi több, a pályákon lesznek célszemélyek is, akiknek mindenképpen el kell pusztulniuk a továbbjutáshoz, de hogy bronz, ezüst vagy aranyfokozatot érünk el az adott szinten az csak kitartásunkon és körültekintésünkön múlik majd.

A Death Coming a játékmenet szempontjából egyenesen zseniális lett, rengeteg apró-cseprő részletből épül fel, érezhetően törődtek vele a készítők, aminek meg is lett az eredménye, hiszen óriási dolog rájönni egy-egy haláleset nyitjára, vagy éppen arra, hogy miként tudjuk elérni az adott szint tömegpusztító fegyverét. Mindehhez ráadásul a készítők szuper retro grafikát és hanghatásokat álmodtak meg, így az egész olyan, mintha egy árkád játékgépen élveznénk a Kaszás kalandjait.

Death Coming játékteszt - 4. kép

Ami részben negatívum, hogy a játéknak csak az első pályája ingyenes Androidon - iOS-en rögtön fizetni kell érte - cserébe nincsenek reklámok. Ezt a kis apróságot természetesen elfeledteti velünk, hogy igazi élmények várnak ránk a Death Coming átélése során, így ha egy igazi különlegességre vágysz, egy valódi prémium kategóriás élményre mobilon, most megtaláltad. A Bridge Constructor Portal óta nem szórakoztam ilyen jót!

A Death Coming elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

ferencziakos

1 éve, 20 napja

Hatalmas, már szedem is!

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 20 napja

Óbssszus el is felejtettem! Már szedem is, ez nagyon király game!

válasz erre

zsenikém

1 éve, 20 napja

Nem hittem hogy ilyen jól sikerül de szemlátomást igen jó játék lett!

válasz erre

Mendez

1 éve, 21 napja

Mindenképp megéri az árát ezek szerint.

válasz erre

Bencus86

1 éve, 21 napja

Nagyon tetszetős, nem is értem miért nem próbáltam ki eddig! De már pótlom is!

válasz erre