DeLight: The Journey Home játékteszt

2020. november 25.
139.0811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Egyre több ígéretes kalandjáték jut el mobilokra manapság, melyek hol a klasszikus point and click vonalat erősítik, hol inkább a 3D-s megoldásokat erőltetik, de a lényeg, hogy van egy minőségi növekedés, határozottan pozitív elmozdulás van a tartalmas és minőségi alternatívák irányában. Ezt a sort erősíti a DeLight: The Journey Home is, mely nem lett ugyan egy tripla-A kategóriás alkotás, vannak hibái szép számmal, de nekünk kifejezetten nagy kedvencünkké vált.


Ennek az oka pedig az, hogy kifejezetten kellemes, majdnem eredeti történetet dolgoztak ki hozzá a készítők, ami a mobilos közegben azért nem nevezhető különösebben általánosnak. A DeLight: The Journey Home esetében azonban olyan ötlet valósult meg, ami simán kenterbe ver még kisebb-nagyobb PC-s projekteket is, noha azért nyilván össze sem vethető egy Heavy Rain-nel vagy The Last of Us-szal, de nyilván a büdzsé tekintetében sem hasonlíthatók egymáshoz az egyes projektek.

DeLight: The Journey Home játékteszt - 2. kép

A játék főhőse Sammy, akit a nagypapája nevelt fel, mert a szülei távol dolgoztak az otthonuktól. Kellemesen békés élete azonban egy napon váratlanul összeomlik, amikora szülővárosában rendkívüli állapotot hirdetnek, és a közelgő háborútól tartva nagypapája útnak indul a kislánnyal azért, hogy újra találkozhasson szüleivel. Csakhogy az út során Sammy egy balesetben teljesen megvakul, és még nagypapáját is elveszíti, így teljesen magára marad a háborús közegben.

Pontosabban nem teljesen, hiszen mi segítő jobbot nyújtunk majd neki, akárcsak egy mellé szegődő kutyus, azaz név szerint Deli, aki a kislány szemeként segíti hősünket célja elérésében. Csakhogy a város veszélyekkel teli világgá vált, ezáltal folyamatos lopakodás társaságában kell eljuttatnunk szüleihez, akiket remélhetőleg még élve talál majd meg a kislány, akinek reménytelen sorsáról nekünk kell döntenünk minden fordulatos helyzetben.

DeLight: The Journey Home játékteszt - 3. kép

A játékmenet tekintetében a DeLight: The Journey Home egy izometrikus nézetből átélhető kalandjáték, melyben konkrétan Sammy-t kell irányítanunk pályáról-pályára, melyeket a történet fűz majd össze. A helyszínek kellemesen interaktívak, egészen ügyesen megoldottak minden fejtörőt az alkotók, miközben a legtöbbször a járőröző katonák és egyéb akadályokon kell átverekednünk magunkat, amihez nemcsak ügyességünket és furfangunkat, hanem természetesen kutyánkat is szükséges lesz bevetnünk.

Alapvetően nem rossz a játékmenet, a sztori ugyan vontatott, gyakorlatilag csak az eleje és a vége lényeg, közben elég lapos lesz, a feladatok is eléggé egy kaptafára épülnek, de mindezt még el tudtuk volna nézni neki. Azt már kevésbé, hogy az irányítás egészen borzalmasra sikeredett, sok esetben a pokolba tudtuk kívánni az egész projektet, pedig nagyon akartuk szeretni, hiszen a koncepciót 10/10-esnek tartjuk.

DeLight: The Journey Home játékteszt - 4. kép

Emiatt pedig egyáltalán nem haragszunk a végeredményre, a DeLight: The Journey Home kifejezetten élvezetes volt számunkra, hibái ellenére is szerettük, de teljesen megértjük azokat is, akik a rossz irányítás miatt csak egy erős közepest adnak rá, mint ahogyan az megfigyelhető a Play Áruház pontrendszerében.

A DeLight: The Journey Home elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Bencus86

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

Brutálisan jól néz ki ez a játék, imádom az ilyen megjelenítést! Nagyon adja!

válasz erre

Direktor

3 éve, 8 hónapja és 7 napja

Ez egy nagyon jó játék, nekem egyelőre megunhatatlan!

válasz erre

fonemaker

3 éve, 8 hónapja és 8 napja

Nekem ez nagyon bejön!

válasz erre

peter97

3 éve, 8 hónapja és 9 napja

Kifejezetten bájos. mosolygó smiley

válasz erre