Diggerman játékteszt

2018. június 22.
46.5841
A bányászós, illetve áskálódós mobiljátékoktól sokaknak már herótjuk van, amit meg tudunk érteni, hiszen ezt a műfajt már sok ezerszer prezentálták nekünk a legkülönfélébb formákban, de maradandót valahogyan egyik sem tudott produkálni. A Digital Melody munkatársai azonban most mégis megpróbálták a lehetetlent, de sajnos próbálkozásuk nem nyűgözött le minket maradéktalanul.


Olyannyira nem, hogy bár egy-két pálya erejéig jól szórakoztunk a Diggerman-nal, de csakhamar rádöbbentünk arra, hogy itt is pontosan ugyanaz a lényeg, mint bármelyik másik hasonszőrű mobiljátékban, ezáltal a kis újdonságok csak félresikerült próbálkozások. Persze butaság lenne azt állítani, hogy a stúdió munkatársai még csak nem is próbálkoztak, de a Diggerman azért lehetett volna jobb is.

Diggerman játékteszt - 2. kép

Illetve sokkal inkább talán egyedibb, hiszen jobbat nehéz már kihozni egy tökélyre fejlesztett, illetve erősen korlátolt műfajból, többet viszont annál inkább. Ők meg is próbálták, miközben az alapok változatlanok maradtak, ezáltal a cél az, hogy kis bányászunkat jobbra-balra irányítva minél mélyebbre ássunk úgy, hogy közben ne essen bántódásunk.

Merthogy a mélyben megannyi akadály és veszély várhat ránk, így simán elkaphat minket egy guruló kőgolyó, de ennél gyakran nagyobb problémát jelent majd az energiaszint, hiszen ez adja majd igazán a Diggerman legnagyobb kihívását. Kis hősünkkel ugyanis hiába próbálunk egyre mélyebbre és mélyebbre jutni, folyamatosan versenyeznünk kell az energiával, amit odalent gyűjtögethetünk és töltögethetünk vissza.

Diggerman játékteszt - 3. kép

Természetesen nemcsak energiát találhatunk odalent, hanem sok értékes dolgot is, hovatovább pénzt, amiből újabb munkásokat és egyebeket oldhatunk fel magunknak, miközben a pályákon ügyeskedve újabb és újabb szinteket érhetünk majd el. Ezek bár a lényegüket tekintve ugyanazt az élményt kínálják, összességében azonban rendre hoznak magukkal egy csipetnyi újdonságot is.

Bár leírva talán jól hangzik a Diggerman koncepciója, összességében azonban mégis már az első-második pálya után unalomba fullad, sőt mi több, kis túlzással frusztrálóvá válik az egész, mert maga a játékmenet úgy lett kialakítva, hogy ha gyorsan akarsz fejlődni, ha kvázi élvezni akarod az alkotást, akkor bizony fizess. Méghozzá nem is keveset.

Diggerman játékteszt - 4. kép

Nem mondanám, hogy rossz lett a Diggerman, hiszen hozza a kötelezőt a maga műfajában, azonban ennél egy kicsit többet vártunk, lényegesen egyedibb megközelítési módot, hovatovább jelentősebb tartalmat. Ha másért nem, azért érdemes kipróbálni, mert ingyen van!

A Diggerman elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

fonemaker

8 hónapja, 2 hete és 1 napja

Kipróbáltam. Tényleg nagyon hamar meg lehet unni sajnos.

válasz erre

peter97

8 hónapja, 2 hete és 1 napja

Kár érte. Kiváló ügynök volt.

válasz erre

ferencziakos

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Sokkal jobbra számítottam.

válasz erre

Femobilos

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nekem nem voltak nagy elvárásaim, így nem is csalódtam. Egynek elég jó.

válasz erre