Disney Getaway Blast játékteszt

2020. február 12.
62.5241
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A minőségi mobiljátékairól ismert Gameloft csapata ismét a legkisebbekre gondolt legújabb alkotásával, lévén úgy döntöttek, hogy miután birtokukba kerültek a Disney-jogok, ezért megpróbálnak kihozni belőle valamit annak fényében, hogy manapság egyre többen és egyre fiatalabb korban fedezik fel a mobilos játék örömeit. Pontosan ennek a rétegnek szól a Disney Getaway Blast, mely a Disney mellett a Pixar legismertebb világait és figuráit állította a középpontba, méghozzá közel sem hétköznapi formában.


A kedvelt szereplők ugyanis bár megőrizték ismerős vonásaikat, azonban mindegyikből egy érdekes, enyhén a Funko Pop! figurákra emlékeztető, nagyfejű kulcstartó lett mindegyikükből. Hiába kerekítetted most el a szemedet, semmit sem írtunk rosszul, itt valóban kis kulcstartókkal szórakozhatunk majd, noha fontos kiemelni, hogy akár traktorgumik is lehetnének, hiszen a játékmenet szempontjából ez lényegtelen információ. Pusztán az aranyossági szintet növeli meg, méghozzá kifejezetten nagyra!

Disney Getaway Blast játékteszt - 2. kép

Mint fentebb említettük már, a Disney Getaway Blast leginkább gyerekeknek készült, ami nem azt jelenti, hogy a felnőttek nem élvezhetik, azonban nagy kihívásokat ne itt várjunk, hiszen szó sincs ilyesmiről. Éppen ellenkezőleg, itt minden a nagybetűs relaxációról és élményről szól, méghozzá a klasszikus match-játékok sajátosságaira építve, melyben az lesz a célunk, hogy a tömbösített gyémántokat és egyéb figurákat megpróbáljuk kipukkasztgatni a lehető leghatásosabb formában.

A cél minden egyes pályán ez lesz, csak a körítés változik majd. Hol elegendő lesz csak simán megtalálni az egymás mellé került hasonló színű vagy formájú gyémántokat, máskor azonban úgy kell ügyeskednünk, hogy ezzel mindig elérjünk valami másodlagos dolgot, például átszakítsunk egy kötelet a továbbjutáshoz. Túl gyerekes? Mondtuk nektek, hogy ez az alkotás elsődlegesen a kisebbeknek és a casual rétegnek szól, és ebben bizony kifejezetten erősre sikeredett.

Disney Getaway Blast játékteszt - 3. kép

Mert bár vannak bőséggel ilyen stílusú alkotások, de ennyire erős tartalmat talán egyik sem tud felvonultatni. A tonnányi pályához érkezett ismerős karakterek ugyanis már alapból elvinnék a hátukon az egészet, pláne annak fényében, hogy folyamatosan oldhatjuk fel az újoncokat magunknak, de hogy hozzájuk még szuper képességek is társultak, hovatovább személyre is szabhatjuk őket, az már csak hab azon a bizonyos tortán.

Nyilván a Disney Getaway Blast nem az a típusú mobiljáték, ami hetekre leköti az embert egyhuzamban, pár perc és pár szint teljesítése után már halálosan fárasztó és unalmas tud lenni, azonban éppen emiatt érdemes mindig a helyén kezelni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha naponta 5-10 percre előkapjuk a buszra várva vagy a suliban, a tanórák között, akkor jól el lehet ütni vele az időt, de másra egyáltalán nem alkalmas.

Disney Getaway Blast játékteszt - 4. kép

Persze mit is várunk ennél többet egy kifejezetten casual típusú mobiljátéktól? Mi az ég adta világon semmit. Jól el van vele felnőtt és gyerek egyaránt, aki pedig lövöldözni akar, az úgyis messzire elkerüli majd. Mindenki másnak azonban erősen ajánlott, hiszen teljesen ingyen van annak ellenére is, hogy dugig pakolták ismerős arcokkal.

A Disney Getaway Blast elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

fonemaker

4 éve, 5 hónapja és 20 napja

De **** uhh, nekem nagyon nem adja.

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 5 hónapja és 21 napja

Nekem már túl sok a match-3... rohadt unalmas.

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 5 hónapja és 21 napja

Kipróbáltam, én elvagyok vele. röhögő smiley

válasz erre

Mendez

4 éve, 5 hónapja és 21 napja

Ez nagyon gyerekjáték...

válasz erre

peter97

4 éve, 5 hónapja és 21 napja

Erre egy percet nem tudnék szánni! mosolygó smiley Köszi hogy megtettétek helyettem!

válasz erre