Doctor Who Infinity játékteszt

2018. szeptember 12.
42.6261
Az igazi kockák számára bizonyára nem kell különösebben bemutatni a Ki vagy, doki? című sci-fi sorozatot, mely a maga nemében az egyik legsajátosabb ilyen mű a televíziós szériák történetében, így nem véletlen, hogy feltámasztása óta ismét hihetetlen népszerűségnek örvend. Olyannyira, hogy ma már azon sem igazán tudunk meglepődni, hogy mobiljáték készül belőle, pláne annak fényében, hogy ez már ráadásul nem is az első eset volt!


A Doctor Who Infinity azonban az első olyan interaktív kaland, mely tényleg megmozgatta a fantáziánkat, ennek az oka pedig az, hogy a Tiny Rebel Games fejlesztői nem sajnálták sem a pénzt, sem az időt attól, hogy egy nagyszerű alkotást tegyenek le az asztalra. Ezért ugyanis rengeteg ismert színészt és művészt csődítettek a projekt köré, így a lista láttán el sem tudtuk volna képzelni, hogy a Doctor Who Infinity esetleg rosszul sikerüljön.

Doctor Who Infinity játékteszt - 2. kép

Csak az érdekesség kedvéért, a játékban megtalálható több sztoriszálat olyan írók jegyezték, mint George Mann, Gary Russell, Scott Handcock Jac Rayner és Mike Collins - őket mind ismerhetjük a sorozatból -, miközben a varázslatos képregényes átvezetőkért és megjelenésért olyan művészek tehetők felelőssé, mint Mike Collins, David Roach, Neil Edwards, Dylan Teague, Kris Carter, John-Paul Bove, Emma Vieceli vagy Patrick Goddard. Hab a tortán, hogy melléjük még a széria ismert szereplői is csatlakoztak a bulihoz!

Szó se róla, a megjelenés, valamint a történet tekintetében a Doctor Who Infinity tényleg az élen jár, de sajnálatos módon nem tudtak mindehhez a játékmenet terén is igazodni a készítők. Hiába lehetett volna ugyanis ebből összehozni egy olyan zseniális kalandjátékot, amitől szilánkosra törtük volna a telefonunkat örömünkben, a fejlesztők inkább úgy gondolták, a sok pénzt inkább egy match-3 puzzlerbe ölik, ami azért nem olyan nagy probléma, mint aminek elsőre tűnik.

Doctor Who Infinity játékteszt - 3. kép

Merthogy a match-3 dolog itt tényleg csak az alapokat jelenti, ezáltal a cél minden egyes pályán változó, így a legtöbbször egy bizonyos színű golyóból kell összehoznunk megfelelő mennyiséget - könnyíti a dolgot, hogy egy-egy golyót szabadon mozgathatunk ide-oda a pályán -, miközben a háttérben olyan tényezők nehezítik a dolgunkat, mint az idő, egy ellenfél különleges képessége, vagy éppen a pályára engedett robotok, melyek simán el tudnak pusztítani egy karaktert, ha nem figyelünk oda. Merthogy a Doctor Who Infinity-ben bőven van kihívás már az elején is!

Ez pedig igencsak kellemes élménnyé tudja tenni a végeredményt, hiszen miközben jönnek az ismert szereplők, az elképesztően tartalmas és látványos átvezetők, az ismert karakterek, a zseniális hangulat, folyamatosan sebezhetőnek érezzük magunkat, illetve szomjazunk arra, hogy teljesíteni tudjuk a feladatokat. Bár mi is jobban örültünk volna változatosabb feladatoknak - hiszen a puzzlerkedés azért elég hamar az agyunkra ment -, de a szuper körítés és atmoszféra azért feledtetni tudta velünk a dolgot.

Doctor Who Infinity játékteszt - 4. kép

Bár nekünk is herótunk van már egy kicsit a match-3 puzzlerektől, azonban a Doctor Who Infinity kellemes meglepetés volt számunkra, hiszen a tálalása, az ismert karakterek, a nagyszerű sztori és úgy általánosságban a hangulat elvitte a hátán az egészet. Kár, hogy a rajongókon kívül másnak nem sokat mond majd a végeredmény...

A Doctor Who Infinity elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

peter97

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Jajj, miért kell mindent erre a rohadt match3-ra építeni?

válasz erre

Mendez

8 hónapja,

Egy próbát megér. Kíváncsi avgyok mennyire köt le.

válasz erre

ferencziakos

8 hónapja,

Ki fogom próbálni de nem hiszem hogy sokáig marad

válasz erre

fonemaker

8 hónapja,

Én sokkal jobbat vártam.

válasz erre