Dumb Ways To Draw játékteszt

2019. május 17.
58.8651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bár az érintőkijelzők miatt a rajzolós mobiljátékoknak elméletben meg kellett volna hódítaniuk már évekkel ezelőtt a piacot, valamiért azonban alig-alig születtek olyan minőségű megoldások, mint konzolokon a LittleBigPlanet-sorozat, melyben rengeteg alkalommal találkozhattunk ilyen fejtörőkkel. Ha pedig kontrollerrel élvezetes volt ez a mókázás, akkor mobilon miért ne lehetne az?


Ez a nagy kérdés azonban sajnos megválaszolatlan költői kérdés, aminek az oka nem más, minthogy valamiért csak nagyon kevés fejlesztő lát fantáziát ebben a dologban, azonban néha-néha felbukkan a színen pár olyan alkotás, mint most a Dumb Ways To Draw, mely arra hivatott, hogy bebizonyítsa: lenne keresnivalójuk mobiljainkon a rajzolós ügyességi játékoknak, hiszen minőségi megoldásokkal bizony nagy dolgok születhetnek.

Dumb Ways To Draw játékteszt - 2. kép

Olyannyira igaz ez az állítás, hogy a Metro Trains által jegyzett alkotás annyira magával ragadóra sikeredett, hogy idejét sem tudom már, mikor szippantott be egy ilyen egyszerű, de mégis nagyszerű játék annyira, hogy még a tesztidőszak után is rendszeresen betöltögettem egy kis mókázás kedvéért. Merthogy ebben az esetben pontosan erről volt szó annak ellenére is, hogy azért azt be kell vallanunk: a Dumb Ways To Draw nem találta fel a spanyol viaszt.

Sőt még a sima viaszt sem, hiszen már-már meglepően egyszerű koncepciót ölel fel, ezáltal adott sok-sok pálya, melyek mindegyikén egyetlen feladat vár ránk, hogy eljuttassuk kis babocskánkat a célig, legyen az akár egy áhított édesség vagy egy űrrakéta. A lényeg, hogy a babbuli beteljesüléséig a kis hüvelyest valami nagy veszély fenyegeti, amit csak úgy tudunk megakadályozni, ha belerajzolunk a pályába, és elhárítjuk a problémát.

Dumb Ways To Draw játékteszt - 3. kép

Persze senki se gondoljon művészeti alkotásokra, szimpla fekete vonalakkal rondítjuk majd el a képet, de minden esetben olyan kreatív megoldásokkal találkozunk, hogy hamar előjön a "csak még egy pályát" érzés, legyen szó akár egy méh kerítés mögé zárásáról, egy híd építéséről, vagy két súlyos acélgolyó megkötözéséről, a lehetőségek tárháza egészen elképesztő, és olyan ötletes, hogy amiatt kalapunkat emeljük a készítők felett.

Amiért ráadásul a Dumb Ways To Draw külön dicséretet érdemel, hogy olyan mesterséges intelligenciát rittyentettek mögé a készítők, amivel rögtön kiütötték a legtöbb rajzolós mobiljáték lépfenéjét, a pontatlanságot. Itt a rajzunk valóban oda kerül, és valóban akkora lesz, ahová szántuk, és amekkorára csak szükségünk van, emiatt tehát nem idegesíti fel az embert a játék, inkább csak élvezi az újabb és újabb kihívásokat.

Dumb Ways To Draw játékteszt - 4. kép

Merthogy kihívás az bőséggel lesz az alkotásban, rengeteg pálya vár majd ránk, és folyamatosan képes lesz újat mutatni a játék, miközben nem válik öncélúan nehézzé, inkább mindvégig kellemes marad. Ha egy jó ügyességi alkotást keresel magadnak, ne habozz túl sokáig a Dumb Ways To Draw letöltésével, nem fogod megbánni!

A Dumb Ways To Draw elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

peter97

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Egyszerű kis játék, de én azt hiszem ezt most kihagyom. Nem fog meg a hangulata, inkább egy jó kis MMO most ami kell.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Nagyon egyedi játék, és ezek szerint érdemes is vele próbát tenni.

válasz erre

Mendez

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Érdekes játék, jó készségfejlesztő.

válasz erre

Vidoros

1 éve, 1 hónapja és 11 napja

Egészen jónak hangzik bár nem igazán az én ízlés világom.

válasz erre