Dungeon X Dungeon játékteszt

2018. május 16.
43.8441
Alaposan felkeltette a figyelmünket a Playone csapata, amikor azzal harangozta be legújabb mobiljátékát, hogy az egy minden téren klasszikus platformer, mely kicsit olyan, mintha egyenesen a kilencvenes évek első felében fogant volna. Mivel az első képekkel és kedvcsinálókkal túlzás nélkül kilóra megvettek minket a fejlesztők, feltétlenül ki kellett próbálnunk a végeredményt is, amiben egyáltalán nem csalódtunk.


Először a megjelenés nyűgözött le minket, hiszen láttunk már korábban számtalan pixel art grafikával ellátott retro platformert, de kevés volt közöttük, amit olyan színesen és változatosan építettek fel, mint a Dungeon X Dungeon. A megjelenés ugyanis úgy múltidéző, hogy mellette azért kellemes összhatást kelt, nem olyan igénytelen, mint a legtöbb hasonló grafikai műfajban fogant alkotás.

Dungeon X Dungeon játékteszt - 2. kép

A Dungeon X Dungeon ráadásul egy csipetnyi sztorit is felvonultat, melynek főhőse Luke, Arcadia fantáziavilágának legjobb kincsvadásza, akit azért hívnak most csatába, hogy szembe tudjon szállni a gonosszal, aki egyelőre ismeretlen körülmények között tért vissza és komoly veszélyt jelent a világra. Túl nagy megfejtésre nem kell számítanunk, ezen a téren is múltidéző a projekt, de nem is vártunk tőle mást.

Ez pedig igaz a játékmenetre is, aminek részeként oldalra scrollozva tudunk közlekedni a pályákon, melyek úgy lettek kialakítva, hogy felfelé és lefelé is közlekedhetünk, rejtett zegzugokra bukkanhatunk, miközben gyűjtögethetünk, kincseket kereshetünk, akadályokon lendülhetünk keresztül, hovatovább rengeteget harcolhatunk is. Zöld trutyik, csontvázak, denevérek, sőt még különféle főellenfelek is várnak majd ránk a változatos pályákon, melyeken kezdetben csak kardozni és ugrálni tudunk majd, de lehetőségeink tárháza folyamatosan nyílik majd előttünk.

Dungeon X Dungeon játékteszt - 3. kép

A harcrendszer egyébiránt nincs túlbonyolítva, mondhatni egy korai hack and slash alapjait kapjuk meg, ezáltal álljunk irányba és az "üsd vágd, nem apád" módszert alkalmazva olyan gyorsan csépeljük a képernyőt, ahogyan csak tudjuk. Mindeközben érdemes lesz figyelni életerőnkre és staminánkra, sőt mi több, fejlesztések, újabb fegyverek, és egyéb felszerelések is várnak ránk.

Ami a Dungeon X Dungeon kapcsán óriási hiba, az nem más, mint az irányítás. Amíg nem kell ügyeskedni, addig jól szuperál a klasszikus SNES kontrollerre hajazó kialakítás, de amint szűkös - esetleg lezuhanó - platformokon kell ugrándoznunk, rögtön melegebb éghajlatra küldenénk néha a fejlesztők felmenőit. Persze ez legyen a legnagyobb bajunk, amikor a játék - Androidon - ingyenes, illetve csak néha kell megnéznünk a pályákon egy-egy előre látható reklámot.

Dungeon X Dungeon játékteszt - 4. kép

Összességében a Dungeon X Dungeon egy igazán kellemes, minden téren múltidéző retro platformer lett, ami mind a megjelenés, mind a játékmenet terén kimeríti a kellemes fogalmát, ezáltal ha te is a kilencvenes években nőttél fel, garantáltan visszahozza majd gyermekkorod legszebb nyarait. Kell ennél több?

A Dungeon X Dungeon elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

zsenikém

11 hónapja, 4 napja

Na már szedem is. Tetszik!

válasz erre

fonemaker

11 hónapja, 4 napja

Nagyon tetszik. Kinézetre, sztorira, mindenhogy.

válasz erre