Durango: Wild Lands játékteszt

2019. május 15.
25.2002
Kis túlzással évek óta követjük már a Durango: Wild Lands fejlődésének alakulását, lévén a Nexon már hosszú hónapokkal ezelőtt bejelentette az alkotást, világgá kürtölve koncepcióját, ami óriási hiba volt, hiszen úgy csaptak le a dinoszauruszos ötletre a kisebb csapatok, mint búcsús gyerek a kakasos nyalókára. Születtek is sorban a klónok, aminek jóvoltából gyakorlatilag egyre kevésbé vártuk a megjelenést.


Ennek az oka az volt, hogy amit a Nexon annak idején beharangozott, azt más csapatok időközben hamarabb, hovatovább megfelelő minőségben megvalósították, tehát lényegében hirtelen feleslegessé vált a Durango: Wild Lands megjelenése. Azért természetesen vártuk a premiert, hiszen kíváncsiak voltunk rá, mit alkot egy ekkora csapat ezzel a koncepcióval, de félelmeink igaznak bizonyultak.

Durango: Wild Lands játékteszt - 2. kép

Magyarul tehát hiába szerettünk volna egyedi és iránymutató ötleteket, a Durango: Wild Lands már csak és kizárólag olyan dolgokkal tudott kecsegtetni, amit többször pontosan ebben a formában - tehát nemcsak hasonlóan, hanem gyakorlatilag ugyanígy - láthattunk. Persze ez nem jelenti azt, hogy máris kukázzuk a játékot, vagy ne is adjon neki esélyt senki, hiszen azért a híres Nexon-minőség miatt érdemes tenni vele egy próbát, amennyiben szeretnénk egy szuper, MMO köntösbe bújtatott dinós túlélés részeseivé válni.

Merthogy a Durango: Wild Lands amúgy mindenből a legjobbat kínálja, és ez tény. Már a karakterkészítés játékmenetbe integrálása is nagy odafigyelésre vall, de a betanító mód alaposságából is rengetegen tanulhatnának a szakmában, a hihetetlenül összetett játékmenetről nem is beszélve, de ami nekem személy szerint kiemelkedően tetszett, az a közösségi élmények könnyed jellege mellett - gyakorlatilag tényleg igazi MMO-ban érezhetjük magunkat - az őslények világának makulátlan lefestése. Egyenesen lélegzetelállító megoldások várnak ránk ezen a téren, akár egy új dinófajt fedezünk fel, akár egy ismeretlen területre érkezünk.

Durango: Wild Lands játékteszt - 3. kép

A dinoszauruszok egyébiránt nemcsak dekorációs szerepet kaptak az alkotásban, hanem lehetőségünk nyílik majd harcolni velük és ellenük egyaránt. Meglovagolhatunk szelídített példányokat, és nemcsak magunkat, őket is fejleszthetjük, miközben az egész alkotást keresztül-kasul behálózza az összetett craft-rendszer, valamint a túlélés, aminek jóvoltából bárhová megyünk, mindent összegyűjthetünk, az alapanyagokat feldolgozhatjuk, eszközöket készíthetünk belőlük, tehát valóban azt érezzük majd, hogy a kezünkben van a sorsunk és minden lehetőségünk.

Ha mindehhez hozzávesszük a nyitott világot - amit nem győzünk hangsúlyozni, milyen hangulatos lett -, az élvezetes küldetéseket, a mellékes teendőket, a klánokat, a PvP-t, a raideket, vagy csak úgy általánosságban a felfedezés örömeit, akkor egy olyan végeredményt kapunk, amit túlzás nélkül a PC-s és konzolos játékosok is megirigyelhetnek tőlünk, hiszen a nagy képernyőn a legjobb tudomásunk szerint nincs ilyen minőségű dinós túlélőjáték.

Durango: Wild Lands játékteszt - 4. kép

Mobilon azonban van, és bár nem a Durango: Wild Lands az egyetlen, sőt mi több, ma már egyedinek sem mondanánk - bezzeg, ha egy éve jelent volna meg -, azonban a minőség, a látvány és az összetettség tekintetében olyan élményeket kínál, aminek jóvoltából egyszerűen kihagyhatatlan, ha egy kicsit is komolyabban gondoljuk a mobiljátékozást az Angry Birds-nél. Ha kialakul körülötte egy szuper közösség, a jövőben még sokat hallhatjuk a Nexon alkotásának nevét!

A Durango: Wild Lands elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

Bencus86

1 napja és 21 órája

Woooooow, ez nagyon király játéknak tűnik!

válasz erre

Mordorer

2 napja és 19 órája

Na ez egy brutál minőség játék, sokkal több ilyen kéne mobilra!

válasz erre

Direktor

4 napja és 19 órája

Tetszik nagyon. Szedem, aztán meglátjuk.

válasz erre

SamsungFan

4 napja és 20 órája

Ez *****jó game!

válasz erre

Mendez

4 napja és 20 órája

Már ránézésre is minőségi, már csak ezért is teszek vele egy próbát!

válasz erre

Tommy

4 napja és 20 órája

Nekem ez nagyon bejön, szedem!

válasz erre