Egy jó focis mobiljátékot keresel, ami nem a FIFA? Mutatjuk az 5 legjobbat!

2017. május 28.
48.3301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szinte hihetetlen, hogy az EA Sports mellett a Konami csak most fedezte fel magának a mobilos piacot a PES-sorozat népszerűsítéséhez, hiszen Androidon és iOS-en elképesztő kereslet van a focis mobiljátékokra, amit jelenleg meglepően kevés fejlesztőcsapat igyekszik kihasználni.


Ez szerencsére azért messze nem jelenti azt, hogy nincsenek jó focis mobiljátékok, sőt éppen ellenkezőleg: rengeteg kiváló cím jelent meg az elmúlt évek során, azonban többségüket sajnos csak azok ismerik, akik időt nem sajnálva utánamentek egy kicsit a témának.

Ha neked sem kedved, sem időd nem volt erre, esetleg egészen mostanáig eszedbe sem jutott, hogy jó lenne egy focis mobiljáték a telódra, akkor van egy jó hírünk: az alábbiakban összegyűjtöttük neked a kategória legjobb alkotásait. Hangsúlyoznánk, hogy a lista teljesen szubjektív, és meg sem próbáltunk a teljességre törekedni - hiszen ez lehetetlenség -, ezáltal valóban csak az általunk legjobbaknak tartott darabok kerülhettek bele, amelyek jó alternatívát jelenthetnek focira éhes kis ujjacskáinknak. Lássuk!1. Real Football

A Real Football határozottan az egyik legjobb focis játék, ami Androidos okostelefonokra és táblagépekre csak elérhető. Ez nem meglepő, hiszen a Gameloft készíti, akik mindig a minőségre törekednek. A realisztikus grafika mellett a játékban bár nem licencelt csapatok és játékosok felett vehetjük át az irányítást, ellenben megalkothatjuk saját csapatunkat, indulhatunk bajnokságon, fejlődhetünk játékosainkkal, és olyan apró-cseprő részletekre is odafigyelhetünk, amire a FIFA keretein belül garantáltan nincs lehetőségünk.

Google Play2. Top Eleven Football Manager

Bár inkább menedzserjáték, mint FIFA-pótlék, de ha szeretjük a futballt, ez aligha lehet probléma. A játékban egyetlen célunk lesz, hogy megalkossuk a világ legjobb focicsapatát, és bejuttassuk őket a legjobbak közé, miközben a legalapvetőbb dolgaikról is mi gondoskodunk, így tréningezzük őket, meghatározzuk a meccsen alkalmazható taktikákat és így tovább. Ha ügyesek vagyunk, a mérkőzéseket valós időben nyomon követhetjük, így pontosan úgy szurkolhatunk csapatunknak, ahogyan a televízió előtt ülve szoktunk.

Google Play | iOS App Store3. Flick Shoot

A Flick Shoot ismét egy klasszikusabb értelemben vett focis mobiljáték, amely a megvalósítás tekintetében közelebb áll a FIFA-sorozathoz, noha leginkább a büntetőrúgásokra koncentrál, miközben eltérő grafikai stílust, sokkal árkádosabb megközelítést, és különleges játékmódokat is garantál, mint amilyen a One Ball, a Time Attack vagy a Goal Post. Szeretjük, mert van benne multiplayer, és meglepően jó benne a fizika is.

Google Play | iOS App Store4. Football Kicks

Szinén inkább csak a szabadrúgásokra koncentrál, ellenben sokkal realisztikusabb formát garantál a Football Kicks, amely világszerte már több mint 8 millió játékossal rendelkezik, méghozzá nem véletlenül. Leginkább azért szeretjük, mert közel konzol minőségű grafikája mellett szabadon testre szabhatjuk benne játékosunkat, ezen felül pedig az egyszerű kapura rúgásokból elképesztő dolgokat hoztak ki a fejlesztők az ötletes és kihívásokkal teli játékmódok által.

Google Play | iOS App Store5. Soccer Stars

A Soccer Stars szintén egy kis különlegességnek tekinthető a focis mobiljátékok piacán, ezáltal inkább a gombfocis jelleg kapta benne a központi szerepet. Főként a nemzeti válogatottak oldalán lehet benne küzdeni, és nagyon sokan azért kedvelik, mert tartalmaz multiplayer módot, ezáltal akár barátaink oldalán is lehetőségünk nyílik benne focizgatni egyet. Túl sok realizmust persze ne keressünk itt, de legalább cserébe ingyen van!

Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

ferencziakos

3 éve, 4 hónapja és 14 napja

Nálam a PES-t most nem üti ki semmi egy ideig, de elmentettem a kedvencek közé a cikket, mert mindegyik király a maga nemében!

válasz erre

peter97

3 éve, 4 hónapja és 15 napja

Nagyszerű kis ajánló!

válasz erre