Elvenar játékteszt

2017. november 10.
58.8741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A mobiljátékok világában a városépítős stratégiák műfaja nem túl elterjedt, de ha érkeznek is ilyen stílusú alkotások, azok rendszerint sokkal egyszerűbbek, mint amit PC-ről megszokhattunk. Természetesen tisztelet a maroknyi kivételnek, merthogy kivételek vannak, így például az InnoGames által fejlesztett Elvenar is ide sorolható, ami korábban böngészős formában már nagy népszerűséget hajtott fel maga körül, és ha minket kérdeztek, akkor mobilon is ez a sors vár rá.


Merthogy a fejlesztők egy az egyben átültették a kis képernyőre az Elvenar élményét, ezáltal nemcsak a magyar feliratot kapta meg az alkotás, hanem minden játékelemet is, aminek az eredménye egy rendkívül összetett és kellemes élményeket garantáló városépítős stratégia lett. Olyan alkotásokból gyökeredzik az Elvenar alapja, mint például az Anno-sorozat, és bár akkora összetettség nem vár benne ránk, ellenben így is olyan élményt kínál, ami hajlamos odaszegezni órákra a képernyő elé.

Elvenar játékteszt - 2. kép

Az Elvenar egyik különlegessége, hogy az emberek és az elfek oldalán is belecsaphatunk a városépítésbe, és bár az épületek különböznek egymástól, de semmi más eltérésre nem számíthatunk, így választásunk pusztán optikailag határozza meg a játékot. A betöltés után az első dolgunk mindig az lesz, hogy főhadiszállásunk mellett nekilássunk lakóházakat építeni, azokat utakkal összekötni, majd munkát és ételt adni az embereknek, amit szintén újabb épületekkel érhetünk el.

Az egyes épületek persze fejleszthetők, aminek hála egyre komolyabb kapacitás várható tőlük, ezáltal több élelmet, fegyvert vagy szerszámot termelnek, netán több lakó fér el bennük. Ezt persze sokszorosan továbbfokozhatjuk majd a későbbiekben, ha bejön a képbe a katonaság, a kultúra és így tovább, miközben a végeredmény egy elképesztően nagy és virágzó város lesz, amivel ráadásul kiléphetünk az online közönség elé is, és ilyenkor ismerhetjük meg az Elvenar igazi arcát.

Elvenar játékteszt - 3. kép

A játékban ugyanis folyamatosan terjeszkedhetünk és fedezhetjük fel az újabb területeket, miközben csak rajtunk múlik, hogy kereskedelemmel vagy csatározással próbálunk felülemelkedni másokon. Ekkor még csak fiktív birodalmak várnak ránk, de csakhamar összefuthatunk más játékosokkal, sőt akár barátainkkal is, akik teljesen kiszámíthatatlanul reagálnak egy támadás esetén, érkezzen az akár tőlünk, akár az ő oldalukról.

Egészen kellemes kis ütközeteket vívhatunk majd másokkal, és bár ezeket rendszerint a számok döntik el - kinek van több pénze vagy katonája -, de ha elég ügyesek vagyunk, és nem érdekel semmi sem, akkor olyan hatalmas birodalmakat építhetünk majd, melyekkel óriási hírünk lehet az online világban.

Elvenar játékteszt - 4. kép

Ha hozzávesszük, hogy mindezt elképesztően kellemes grafikával, magyar felirattal és teljesen ingyen szabadította ránk az InnoGames csapata, összetehetjük a kis kacsónkat, hogy úgy határoztak, megajándékoznak minket ezzel a csodával. Ha elég erős hozzá a telefonod, egy percig se gondolkodj a telepítésen.

Az Elvenar elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

fonemaker

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

És tényleg full magyar! meglepett smiley

válasz erre

peter97

6 éve, 11 hónapja és 26 napja

Ez ***** jó játék! NEm bírom abbahagyni! röhögő smiley

válasz erre

Mendez

6 éve, 11 hónapja és 26 napja

Rágyógyulok! mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

6 éve, 11 hónapja és 26 napja

Ez igen királynak néz ki! meglepett smiley

válasz erre

ferencziakos

6 éve, 11 hónapja és 26 napja

Na EZ minőségi játék! Imádom!

válasz erre