Elveszett a SIM kártya kiszedő tű? Nem kell MacGyvernek lennünk, hogy megoldjuk a problémát!

2018. december 09.
63.8911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A modern okostelefonok egyik lépfenéje sokak szerint a hátlap leszedhetőségének a hiánya. Nyilván ez több tekintetben, például a vízállóság terén is alapvető fontosságú, azonban sokan nem kedvelik túlzottan az új megoldást, aminek részeként egy a memóriakártyák fogadására használt kis tálcaszerűség került a készülékekbe. Bár ezzel alapvetően nem is lenne gond, hiszen egy praktikus megoldásról beszélünk, csakhogy a kis tálca kinyitásához egy új eszköz, egy hihetetlenül komplikált (sic!) hardver is érkezett.


Ez nem más, mint a SIM kártya kiszedő tű, amiről konkrét példáink vannak a környezetünkben, hogy hányan hajították ki a telefon dobozának kibontása után néhány másodperccel, mert azt hitték, hogy csak szimpla dekoráció benne. Pedig nem az, sőt mi több, fontos tudni róla, hogy egy aprócska, ezáltal könnyen eltűnő és sérülékeny kis eszközről van szó, aminek hiánya sokaknak okoz problémát, hiszen gyakran az SD kártya tálcáját is ilyennel kell már nyitni, lévén egy helyen vannak a SIM kártyával. Hogy mit tegyünk, ha elveszett, és senkinek sincs a közelben ilyen eszköze? Először is ne essünk kétségbe, másodszor pedig lapozzuk át az alábbi lehetőségeket, melyeket MacGyver is megirigyelne!

Elveszett a SIM kártya kiszedő tű? Nem kell MacGyvernek lennünk, hogy megoldjuk a problémát! - 2. kép

Nézz szét a fater garázsában!

Merthogy egyrészt ott mindig és mindent meg lehet találni, másrészt pedig a SIM kártya kiszedő tű gyakorlatilag mi? Úgy bizony, egy kis drótdarabka, ha pedig az öreg garázsában nincs egy centiméternyi vékony drót, ami befér a kis lyukon, és elég masszív ahhoz, hogy megindítsa kifelé a tálcát, akkor már sehol.

Az irodában is van megoldás!

Hogy nincs garázsotok, esetleg a fater nem nézett MacGyvert? Akkor sem kell kétségbe esni, lévén az irodában is találhatunk megoldást a problémánkra. Példának okáért a célnak tökéletesen megfelel egy gémkapocs, amit elég széthajtani annyira, hogy az egyik szárát bele tudjuk helyezni a tálca mellett elhelyezkedő lyukba. Igencsak előnyös megoldás, hiszen kellően masszív és méretre közel azonos a szabvány kiszedő tűvel.

Elveszett a SIM kártya kiszedő tű? Nem kell MacGyvernek lennünk, hogy megoldjuk a problémát! - 3. kép

Anyu is segíthet!

Pont ő? Igen, pont ő, hiszen van neki varródoboza, a varródobozában pedig jó eséllyel nemcsak zsákvarró tűk találhatók, hanem egy komplett tűkészlet, melyek között vékonyabb darabkák is akadnak. Ezekkel ugyan nem árt óvatosan bánni, hiszen könnyedén beleállhatnak az ujjunkba, de a megfelelő elővigyázatossággal és egy megfelelően szilárd tárggyal - amivel meg tudjuk fogni a végét -, éppen alkalmas lehet a nyitásra.

Egyéb alternatívák is akadnak!

Bár ezek nem olyan jól behatárolhatók, mint a fentiek, hiszen nem tudhatjuk, hogy vannak-e otthon olyan dolgaitok, melyek vékonyak és hosszúkásak, mint egy drót. Ha például van gitárunk, a vékonyabb gitárhúrok - például cserehúrok - tökéletesek a célra, de bizonyos típusú fülbevalók és ékszerek kapcsai szintén ideálisak, sőt érdemes lehet körbenézni a gyerekszobában, hiszen akadhat néhány játék is, amiből kiszerelhetünk olyan dolgokat - például rugókat - amik átmeneti SIM kártya kiszedő tűvé alakíthatók.
2 hozzászólás

Mendez

5 éve, 9 hónapja és 25 napja

Van aki gombostűvel piszkálgatja de az nagyon nem jó. Gemkapocs viszont tuti! mosolygó smiley

válasz erre

Vidoros

5 éve, 9 hónapja és 25 napja

Ez azért sokaknak nagy segítség, de remélem, az itteni rendszeres olvasók nagy többsége meg tudja oldani.

válasz erre