Elveszett Androidos telefon megtalálása? Íme három app, amivel sikerülhet!

2017. október 08.
139.6971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Egy okostelefon eltűnése - legyen szó akár lopásról, akár a készülék elvesztésről - minden esetben jelentős veszteség. Nem kell ugyanis ma már cégvezetőnek lennünk ahhoz, hogy a fél életünket egy aprócska kis telefonban tároljuk, aminek eltűnése megfoszthat minket emlékeinktől, élményeinktől és egy sor olyan adattól, valamint lehetőségtől, amelyek talán pótolhatatlanok, esetleg más kezében komoly fegyvertényt jelenthetnek ellenünk.


Bár ma már rengeteg felhő alapú szolgáltatás létezik, amivel lehetőséget kapunk folyamatos biztonsági másolatot készíteni telefonunkról, de ha elveszett, ne törődjünk bele azonnal, hiszen Androidon és iOS-en egyaránt rengeteg olyan segédalkalmazás van, amelyek segítségével megkereshetjük a telefont, amíg még kitart az aksi. Ha te is éppen most hagytál el egy számodra kedves okostelefont, mutatunk három Androidos applikációt, amelyekkel talán rálelhetsz!

Elveszett Androidos telefon megtalálása? Íme három app, amivel sikerülhet! - 2. kép

1. Find My Device


Mivel Androidos applikációkról beszélünk, érdemes rögtön a Google termékével kezdeni a sort, ami lehetőséget biztosít arra, hogy letöltés és elindítás után a Google fiók segítségével megtaláljuk elveszett vagy ellopott telefonunkat. Nem kell előre telepíteni a készülékre, és mivel nem SIM kártya alapján mér, ezért lopás esetén is nagyon hatásos lehet. Segítségével a Google Maps-en azonnal meghatározhatjuk az eszköz - telefon, táblagép vagy okosóra - helyzetét, sőt távolról zárolhatjuk a készüléket, vagy üzenetet jeleníthetünk meg rajta, hogy ha valaki megtalálja, akkor visszajuttathassa hozzánk.

LETÖLTÉS

Elveszett Androidos telefon megtalálása? Íme három app, amivel sikerülhet! - 3. kép

2. Wheres My Droid


A Wheres My Droid közel ugyanazt tudja, mint a Find My Device, annyi különbséggel, hogy előre fel kell telepítenünk ahhoz, hogy probléma esetén használhassuk. Ha bekövetkezett a baj, SMS-ben kérhetjük a GPS alapú helymeghatározást, amivel a Google Térképen azonnal meg is találhatjuk készülékünket, melyet távoli hozzáféréssel hangos üzemmódba tehetünk, ha esetleg némítva hagytuk volna el. Sőt mi több, az applikációhoz internetes szolgáltatás is tartozik, ahol számítógépünkről egy sor műveletet elvégezhetünk még biztonságunk érdekében, ezáltal például bekapcsolhatjuk a kamerát, ami lopás esetén igencsak hasznos lehet.

LETÖLTÉS

Elveszett Androidos telefon megtalálása? Íme három app, amivel sikerülhet! - 4. kép

3. Prey Anti Theft: Find My Android & Mobile Security


A Prey Anti Theft nemcsak egy lopott vagy elveszített telefont előkerítő applikáció, hanem egy átfogó biztonsági szoftver is egyben. Telepítésével soha többé nem tudjuk törölni készülékünkről - még mi sem -, ellenben probléma esetén a SIM kártya kicserélését követően is képes meghatározni GPS és WiFi jelek segítségével az elveszett készüléket. Ezen felül olyan extrákra képes, mint a riasztó, az aktiválható kamera vagy az, hogy szükség esetén lenémíthassuk, nehogy valaki más találja meg idő előtt készülékünket.

LETÖLTÉS
1 hozzászólás

SamsungFan

7 éve, 1 hónapja és 3 napja

Az alap Androidos appon kívül nem használnék mást he eltűnne a telefonom. Az mindenhonnan elérhető és natív.

válasz erre