Epic Card Game játékteszt

2020. február 26.
75.7211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az utóbbi néhány évben kiemelkedően nagy népszerűségnek örvendenek mobiljátékos körökben a különféle kártyajátékok. Szinte nincs olyan hónap, hogy ne jelenne meg kedvenc platformjainkra egy-egy újdonság, és miközben néhányan próbálkoznak különleges utakra elvinni a kártyázás élményét, addig akadnak csapatok, akik inkább megmaradnak az alapoknál, és a klasszikus megoldásokat részesítik előnyben. Ide sorolhatjuk mostantól az Epic Card Games nevét is, mely a White Wizard Games legújabb alkotásaként bukkant fel.


Akinek most felcsillant a szeme, az nem volt véletlen, hiszen a kérdéses brigád bizony nem először hagyja ott a névjegyét a kártyás mobiljátékok piacán, elegendő csak Star Realms című alkotásukra gondolni, mely egyenesen az űrbe repítette a Magic: The Gathering sajátosságait. Most pedig itt van legújabb alkotásuk, ami az Epic Card Game címet kapta a keresztségben, és a klasszikus fantasy művek sajátosságain alapulva közelíti meg a műfajt, ezáltal sokkal nagyobb párhuzamot vonhatunk a Magic-világon alapuló kártyajátékok és eközött.

Epic Card Game játékteszt - 2. kép

Hogy közönséges nyúlásról van szó? Ez csak féligazság, hiszen bár valóban érezhető, hogy honnan vettek kölcsön néhány ötletet a készítők, ugyanakkor az Epic Card Game esetében teljesen új fantáziavilágot kapunk, méghozzá annak ellenére is, hogy azért nem tojták ki magukból a spanyol viaszt a készítők. Éppen ellenkezőleg, itt és most a jól megszokott fantasy klisék kerültek sokadszorra felhasználásra, de emiatt nem haragudhatunk a fehér varázslókra, hiszen amit lehetett, azt korábban valakik már úgyis elmesélték ebben a stílusban.

Ez pedig nemcsak a kapcsolódó fantáziavilágra, hanem természetesen a játékmenetre is ugyanannyira érvényes lesz. Az alapok ugyanis teljesen megegyeznek a legtöbb kártyás megoldással, így a rengeteg játékmód - egyszemélyes, többszemélyes egyaránt - keretein belül az lesz a feladatunk, hogy az általunk összeállítható paklink segítségével úgy pakolgassuk ki a lapokat a csatatérre, hogy a támadó- és védekezőértékeket, valamint a lapok speciális tulajdonságait, varázslatait és egyebeit figyelembe véve megpróbáljuk legyűrni az ellenfeleket.

Epic Card Game játékteszt - 3. kép

Vannak érdekes apróságok, így például a támadóárok bevezetése, vagy néhány speciális varázslat - melyek negatívumát nekünk is el kell szenvednünk -, de azért nem lepődtünk meg egyetlen elemtől sem a körökre osztott küzdelmek során. Amit viszont ki kell emelnünk, hogy miközben az egyes kártyák ábrázolása kifejezetten szép lett, minden darab művészi értéket közvetít, addig az Epic Card Game esetében a nehézségi szintet sikerült egészen magas szintre emelniük az alkotóknak.

Vagy mi öregedtünk meg nagyon, ezt nem tudjuk biztosan, mindenesetre mi egy kicsikét nehéznek találtuk a játékot, és szó sincs arról, hogy kizárólag fizetés után lesz könnyed vagy játszhat az egész, hiszen tudtunk azért győzelmet aratni benne, de sokszor a többi játékos ellen egyszerűbb dolgunk volt, mint a kampányban, a mesterséges intelligenciával szemben harcolva. Persze ez legyen a legnagyobb problémánk...

Epic Card Game játékteszt - 4. kép

Merthogy az Epic Card Game alapvetően egyáltalán nem lett rossz, éppen ellenkezőleg, kellemes és minőségi kártyajáték lett mobilokra, amivel kiválóan el lehet ütni az időnket, azonban helyenként egy kicsit túl magasra emelték a nehézségi mércét a készítők, ami nem biztos, hogy szerencsés döntés volt a részükről. Ennek ellenére ajánlott!

Az Epic Card Game elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

4 éve, 6 hónapja és 1 napja

Tök jó a teszt, öröm volt olvasni, de nekem ez a játék nagyon nem adja..

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 6 hónapja és 1 napja

Én sem vagyok nagy kártyás de ez nekem is bejön. mosolygó smiley Még tanulgatom, de hétvégén komolyabban belenézek.

válasz erre

Mendez

4 éve, 6 hónapja és 2 napja

Élveztem ezt a tesztet. mosolygó smiley Főleg mert olyan játékról van szó, ami nekem teljesen új, mármint stílusában.

válasz erre

Direktor

4 éve, 6 hónapja és 2 napja

Nem szeretem a kártyajátékot, de ezzel teszek egy próbát, meggyőzött a teszt.

válasz erre