Estiman játékteszt

2017. január 18.
43.0891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kikapcsolódást ígérő mobiljáték egy hosszú és stresszes nap után. Ez volt az a reklámszöveg, ami miatt először felkaptam a fejemet a Kool2Play csapatának legújabb alkotására, amely olyan egyszerű, de mégis nagyszerű játékélményt kínált az előzetes képeken és videón, hogy muszáj volt kipróbálnom. Persze az már messziről látszott, hogy a fél délutánom rá fog menni a tesztre, hiszen igazi időrabló műnek tűnt már első blikkre is, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire elrabol majd.


Pedig sikerült neki, és olyannyira beszippantott, hogy valóban elfelejtettem magam körül néhány órára azt, hogy milyen nap van, milyen határidők gyötörnek, miért hisztizik éppen a gyerek, vagy hogy éppen éhes vagyok. Az Estiman tehát valóban nem árult zsákbamacskát, betöltését követően valóban képes voltam relaxálni, mégpedig úgy, hogy közben nem kellett stresszelnem vagy idegeskednem. Na jó, ebben van azért némi túlzás, de lássuk inkább, hogy miről van szó.

Estiman játékteszt - 2. kép

Az Estiman nem más, mint egy aranyos, kedves és minimál-dizájnt garantáló mobiljáték, amelyben alig lesz más célunk azon túl, minthogy mindig megállapítsuk a képernyőn elhelyezett különféle színű és formájú objektumokból, hogy pontosan melyikből van a legtöbb. Ha letöltjük a játékot, először csak hópelyhekkel viaskodhatunk, éppen ezért lássuk is rögtön ezzel a példával, hogy miként is épül fel egy szint az Estiman keretein belül.

Adott tehát négy sárga, három piros, kettő kék és egy fehér hópehely. Ha teljesíteni akarjuk a szintet, akkor sorban haladunk visszafelé, tehát először a legtöbbre, a négy sárgára tapicskolunk, aztán a három pirosra, a kettő kékre és végül az egy fehérre. Ezzel el is jutunk a következő szintre, amivel egyre több szín, egymástól egyre jobban eltérő számok, és egyre több hópehely is a megmutatja magát, ami elsőre talán úgy tűnik, hogy nem is különösebb kihívás, pedig higgyétek el, az!

Estiman játékteszt - 3. kép

Merthogy nem az a nehéz feladat, hogy megkülönböztessük egymástól a színeket, a formákat és a mennyiségeket, sokkal inkább az, amikor a képernyőn már követhetetlenül sok hópehely jelenik meg, méghozzá véletlenül sem egymás mellett, ezáltal sokszor nehéz lesz kiszűrni, hogy melyikből van hét, melyikből nyolc és a többi. Persze most gondolhatjátok: ez a szerencsétlen nem tud számolni. Noha soha nem volt erősségem a matek, itt nem is annyira ez lesz a lényeg, hiszen dolgunkat nehezíti, hogy mindent időre teljesítünk, és miközben kíméletlenül pereg visszafelé az óra, elhihetitek nekem, hogy nem lesz idő egyesével megszámolni mindent.

Ilyenkor pedig jön az anyázás, a "nem hiszem el, hogy ilyen béna vagyok" felkiáltás, majd újra és újra és újra elindítjuk az adott pályát, így válik belőle egy igazi időrabló, valóban kellemesen kikapcsoló alkotás. Ha pedig unjuk a hópelyheket, ha elég sokat játszunk az alkotással, akkor apránként feloldhatjuk majd a különféle síkidomokat, számokat vagy éppen színes buborékokat tartalmazó szinteket, amelyeket persze valós pénzért is feloldhatunk, mint ahogy reklámmentességet is kérhetünk, ha szeretnénk - ez sokaknak fontos lehet, mert néha unalmas 30 másodperces reklámokat bámulni -, de alapból kijelenthető, hogy az Estiman nem egy lehúzós alkotás lett.

Estiman játékteszt - 4. kép

Olyannyira nem, hogy ingyen letölthető bárki számára, ezáltal amennyiben valóban egy egyszerű, de mégis nagyszerű és kikapcsolódást garantáló alkotást keresnénk magunknak, akkor ennél az alkotásnál keresve se nagyon találnánk magunknak jobbat. Igaz, néha valóban inkább kihozhat a sodrodból, de akkor inkább gondolj arra, hogy végre elfelejtettem a mindennapi problémákat.

Az Estiman elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Femobilos

7 éve, 10 hónapja és 19 napja

Nagyon tetszik, szedem is! mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

7 éve, 10 hónapja és 19 napja

Elég érdekes a látvány, biztos hogy este letöltöm és ki is próbálom!

válasz erre