Euler the Elephant játékteszt

2019. március 22.
58.4511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bár elég furcsa, hogy egy észt fejlesztőcsapat elefántokra épülő logikai játékot készített, de lépjünk túl a körülményeken, illetve ne törődjünk a részletekkel, hiszen az Oraharo Entertainment csapatától egy meglepően egyszerű, de mégis nagyszerű alkotást kaptak azok, akik kedvelik a különleges logikai kalandokat. Az Euler the Elephant ugyanis mindennek nevezhető, csak éppen egyszerűnek vagy klisésnek nem, a hídromboló elefántra épülő alkotást ugyanis üde színfoltként ismerhettük meg.


Merthogy bár napi szinten tucatjával jelennek meg a logikai mobiljátékok az App Store és a Google Play kínálatában, viszont ezek többsége egy már jól ismert rendszerre épül, ezáltal meg sem próbál újdonságot hozni a műfajba, vagy úgy nagy általánosságban a színtérre. Nyilván nem azt mondjuk, hogy az Euler the Elephant totál egyedi és még soha nem láttunk ilyet, de ebben a formában, ilyen kellemesen rajzfilmes megjelenés társaságában nagyon-nagyon ritkán.

Euler the Elephant játékteszt - 2. kép

Merthogy miről is szól a játék? Gyakorlatilag arról, hogy él egy elefánt, név szerint ugyebár Euler, akivel minden egyes szinten az lesz a feladatunk, hogy elpusztítsunk bizonyos mennyiségű hidat. Igen ám, csakhogy ezek a hidak szigeteket kötnek össze egymással, és a mi dolgunk az, hogy ügyesen menedzseljük a kis elefánt útját, mert mindegyik pálya úgy lett kialakítva, hogy csak néhány kombináció, illetve sorrend jelenti a járható utat.

Magyarul, ha rossz hídon keltünk át, könnyen lehet, hogy ott rekedünk egy szigeten, esetleg nem tudunk eljutni a pálya további részeire, tehát a legjobb módszer az, ha az Euler the Elephant minden egyes szintjét úgy teljesítjük, hogy előtte alaposan átgondoljuk lépéseinket, és már egy jól felépített taktikával próbáljuk meg teljesíteni a szintet.

Euler the Elephant játékteszt - 3. kép

Természetesen előbb vagy utóbb eljutunk majd oda, hogy az egyes pályák bonyolultsága egészen égbekiáltó lesz, vagyis gyakran inkább a megtapasztalásra és a gyakorlásra kell építenünk, mint arra, hogy előre megtervezünk minden lépésünket. Ezt természetesen lassacskán újabb játékelemek is nehezítik majd, ezáltal például teleportokkal vagy újra felépülő hidakkal könnyítik vagy éppen nehezítik a dolgunkat a készítők, aminek részeként az élmény lassacskán egyre összetettebbé válik.

Ezzel gyakorlatilag ki is merül mindaz, amit az Euler the Elephant kapcsán írhatnánk nektek, hiszen egy tipikusan egyszerű, de nagyszerű mobiljátékról beszélünk, ami hosszabb távon is kellemes élményekkel tud kecsegtetni nekünk. Ennek megfelelően nem egy tipikus buszra vagy vonatra váró ötperces kalandról lesz szó, hanem éppen ellenkezőleg, egy tartalmas, sok időt igénylő, de éppen ezért nagyon szerethető alkotásról.

Euler the Elephant játékteszt - 4. kép

Ha tehát egy kedves, nem mellesleg gyerekbarát mobiljátékot keresünk, ahol a logikus gondolkodás alapvető fontosságú a megoldások tekintetében, az Euler the Elephant kitűnő választás lesz még akkor is, ha az ingyenessége csak egy közönséges álca, hiszen ha nem fizetünk, gusztustalanul sok időt kell várnunk arra, hogy egy-egy elrontott pálya után ismét próbálkozni tudjunk.

Az Euler the Elephant elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mordorer

5 éve, 6 hónapja és 6 napja

Játszanám, ha mondjuk korrekt lenne ez a várakozási idő két pálya között, de így nem látom értelmét.

válasz erre

Mendez

5 éve, 6 hónapja és 6 napja

Én inkább fizetnék, de ez a reklámos, meg trükkös fizetős megoldás a halálom.

válasz erre

fonemaker

5 éve, 6 hónapja és 6 napja

Jópofa nagyon! mosolygó smiley

válasz erre

ferencziakos

5 éve, 6 hónapja és 6 napja

Aranyos game. mosolygó smiley

válasz erre