Ez az 5 legjobb ingyenes vírusirtó Androidra

2017. április 09.
123.9691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bár sokan úgy vélik, hogy az Androidos készülékeken nincs szükség arra, hogy vírusirtót használjunk, hiszen egy okostelefon vagy egy tablet normál alkalmazása mellett, biztonságos, bejáratott honlapok és ellenőrzött alkalmazások használatával nem kerülhetnek kártevők a készülékeinkre. Sajnálatos módon azonban egyszerűen képtelenség csak és kizárólag mindig a kikövezett úton járni, és minden gyanús esetre vagy e-mailre odafigyelni, így előbb vagy utóbb egy-egy vírus csak-csak becsúszhat telefonunkra.


Amennyiben szeretnénk megelőzni a bajt, akkor a legjobb megoldás az, ha telepítünk egy biztonságosnak vélt vírusirtót. Ehhez nem kell rögtön a legdrágábbat választani, egy ingyenes alapcsomag is megteszi, de mivel a kínálat óriási, ezért nehéz jól dönteni. Az alábbiakban mi most összegyűjtöttük nektek az 5 legjobbat - legalábbis szerintünk -, amelyek legalább 4,3 csillagos átlaggal rendelkeznek a Play Áruházban, egyszóval a rajongók többsége is szereti őket. Hogy melyek ezek?

Ez az 5 legjobb ingyenes vírusirtó Androidra - 2. kép

1. AVG

Az AVG "Vírusirtó Androidra Magyarul" név alatt található meg a Play Áruház kínálatában, és teljesen ingyen letölthető. Hatásos a vírusok, a kártevők és a kémprogramok ellen, támadjanak azok akár szöveges üzeneteken, akár böngészőn vagy alkalmazásokon át. A vírusirtó képes elősegíteni továbbá személyes adataink védelmét is, ezáltal akár alkalmazászárolást és képtrezort is használhatunk vele, nagy előnye pedig még, hogy teljesen magyar.

Google Play

2. Avast

Az Avast az egyik legnépszerűbb és legjobb értékeléseket begyűjtött vírusirtó Androidra, amelynek ingyenes változata nagyjából ugyanazt tudja mobilon, mint PC-n. Ezáltal képes védelmet garantálni a vírusoktól, a rosszindulatú és tolakodó hirdetésektől és előugró ablakoktól, miközben a valós idejű védelem mellett azonnali értesítést kapunk, ha kémprogram vagy adware települne a készülékre, ezáltal még azelőtt megakadályozhatjuk ezt, mielőtt bekövetkezne a baj. Sőt mi több, az Avast az e-maileken és telefonhívásokon keresztüli kártevők ellen is védelmet nyújt!

Google Play

Ez az 5 legjobb ingyenes vírusirtó Androidra - 3. kép

3. TrustGo Antivirus & Mobile Security

A TrustGo ingyenes vírusirtója azért kerülhetett fel a listára, mert 4,5 csillagos értékelésével nagy kedvenc a felhasználók körében. Ez nem véletlen, hiszen egy nagyon erős motor dolgozik a háttérben, amely szigorú ugyan, de a vírusok mellett akár még privát adataink védelmében is óriási segítséget nyújt. A valós idejű védelem mellett képes ellenőrizni applikációinkat, de akár még a WiFi biztonságát is, sőt mi több, adat-visszállítási lehetőséggel is rendelkezik.

Google Play

4. Avira Antivirus Security

Az Avira szintén a legjobb mobilos vírusirtók között van, amelyet ingyen beszerezhetünk telefonunkra. A valósidejű védelem mellett a programmal minden tekintetben védelmet garantálhatunk készülékünk számára, így akár még lopás elleni védelmet is biztosíthatunk neki, sőt képes arra, hogy ha elhagyjuk, vagy elveszítjük telefonunkat, esetleg ellopják azt, akkor könnyedén a nyomára bukkanhassunk. További előnye, hogy képes akár SD kártyákat is ellenőrizni, és minden egyes applikációt, valamint frissítést automatikusan átnyálaz.

Google Play

5. Bitdefender Antivirus

A Bitdefender egy díjnyertes mobilos vírusirtó, amely sajátos felhő alapú szkennelési technológiájának köszönhetően képes elképesztően átfogó védelmet biztosítani Androidos készülékünk számára úgy, hogy egyedülálló módon az akkumulátort és a többi erőforrást sem terheli túlzottan. További előnye, hogy egyszerűen telepíthető, és konfigurálást sem igényel, ezáltal telepítés után azonnal teszi a dolgát, a statisztikák szerint pedig képes arra, hogy a vírusoknak és a kártevőknek akár a 99 százalékát kiszűrje, ami nem rossz eredmény.

Google Play
5 hozzászólás

Bencus86

7 éve, 5 hónapja és 22 napja

Köszönöm ezt a cikket, nagyon hasznos!

válasz erre

csirkee

7 éve, 7 hónapja és 19 napja

Nem használok semmilyen vírusirtót. Elvagyok így is,

válasz erre

fonemaker

7 éve, 7 hónapja és 21 napja

Szuper kis fejtágító, hasznos cikk!

válasz erre

zsenikém

7 éve, 7 hónapja és 22 napja

Szerintem nagyon bénának kell lenni ahhoz hogy valaki beszívjon egy vírust mobilon.

De jó hogy vannak azért vírusirtók. A baj az vele amikor előre fel van telepítve, azzal kinyírnak.

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 7 hónapja és 22 napja

Szerencsére engem még sosem talált meg egy vírus sem, igaz nem is telepítek, csak a Playből.

válasz erre