Ez lett az iOS 11 öt legjobb újdonsága mobiljátékos szemmel

2017. szeptember 24.
42.8271
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az Apple a napokban elérhetővé tette az iOS-felhasználók legnagyobb örömére az operációs rendszer legújabb frissítését, amit vélhetően már mindenki letöltött magának, azonban biztosak vagyunk benne, hogy az összes újdonságot még nem sikerült minden letöltőnek felfedeznie.


Éppen ezért úgy határoztunk, hogy összegyűjtjük az iOS 11 öt legjobb újdonságát, melyeket igyekeztünk úgy kiválogatni, hogy azok legalább közvetett formában kapcsolódjanak a mobiljátékokhoz.

Szeretnénk külön kiemelni, hogy az alábbi pontokat maximálisan szubjektíven emeltük ki, és eszünkbe sem jutott a tonnányi újdonságot egytől egyig megemlíteni, csupán azt vettük figyelembe, hogy nekünk mobiljátékosként melyek azok az újítások, amelyeknek kifejezetten örülünk. Lássuk!

1. Megérkezett a kiterjesztett valóság, az AR!

Megoszlanak a vélemények arról hogy a Virtual Reality vagy az Augmented Reality a játékok jövőjét meghatározó technológia, sőt van aki szerint egyik sem. Az Apple mindenesetre az AR-t építette bele a rendszerbe, ami jelentősen egyszerűbb, mintha a VR-hez elengedhetetlen szemüvegeket kéne a fejünkre tuszkolni. A hónapok óta elérhető ARKit segítségével a fejlesztők már most rengeteg játékot és alkalmazást készítettek és ez még csak a kezdet.

A kiterjesztett valóság (AR) óriási élményt tud nyújtani egy jó játékkal

A kiterjesztett valóság (AR) óriási élményt tud nyújtani egy jó játékkal


Az Augmented Reality segítségével a minket körülvevő köernyezetbe helyezzük bele ellenfeleinket, a játék elemeit, ezzel pedig igencsak kellemes szórakozásban lehet részünk, óriási élmény amikor a zombik rohannak a lábujjaid felé és csak rajtad múlik, meg tudod-e állítani a támadást...

A legjobb az egészben hogy az iPhone 6S-ig visszamenőleg minden iPhone-ba belekerült a lehetőség.

2. Profi képszerkesztő? Beépítve!

Aki gyakran mobiljátékozik, és rengeteg kapcsolódó közösségben benne van, az gyakran szokott képeket kivágni és szerkeszteni kedvenc alkotásaiból. A szerkesztéshez eddig minden iPhone-tulajdonosnak szüksége volt egy külön képszerkesztő applikációra, hiszen a beépített Korrektúra nem volt valami acélos.

Azonban az iOS 11-gyel végre érkezett egy halom olyan fejlesztés, amelyekkel elképesztően profi módon szerkeszthetjük fotóinkat vagy képernyőmentéseinket. Utóbbiak készítésekor egyébiránt a képernyő bal alsó sarkában rögtön meg is jelenik a frissen készített fotó annak érdekében, hogy rögtön, egyetlen érintéssel nekiláthassunk a szerkesztésnek. Ez ám az egyszerűség!

Megújult a Control Center, most már egy gombnyomással felvehetjük a gameplayt is

Megújult a Control Center, most már egy gombnyomással felvehetjük a gameplayt is


3. Egy gombnyomással már gameplay-t is rögzíthetsz!

Mobiljátékos szemmel az iOS 11 egyik legjobb újítása túlzás nélkül az, hogy egyetlen gombnyomással már nemcsak fotókat rögzíthetünk telefonunkra, hanem akár videókat is. Mondanunk sem kell, hogy ezzel elképesztően könnyen tudunk majd gameplay felvételeket készíteni kedvenc játékainkból. Sőt mi több, a funkciót egyszerűen kitehetjük az új vezérlőközpontba, ahonnan szinte azonnal betölthetjük, így garantáltan nem maradunk majd le semmiről sem.

4. Elérkezett a 64 bites alkalmazások kora!

Bár sokan szidták korábban az Apple-t azért, mert az iOS 11 konkrétan véget vet a 32 bites alkalmazásoknak, aki azonban egy kicsit utánajár a dolognak, az nagyon jól tudja, hogy a 64 bites korszaknak már éppen itt volt az ideje. Mobiljátékos szemmel ez ugyan néhány régi játék kapcsán lemondással jár - bár elég sok korábbi nagy cím megkapta 64 bites frissítését -, azonban nem árt tudni, hogy az átállás szükséges annak érdekében, hogy a jövőben sokkal erősebb és gördülékenyebb legyen minden iPhone, hogy stabilabbak, szebbek és jobbak legyenek az applikációk és ezáltal a mobiljátékok is.

A 32 bites alkalmazások száműzésével sokkal jobban működő appokat kapunk

A 32 bites alkalmazások száműzésével sokkal jobban működő appokat kapunk


5. Csak egy érintés, és minden eszköz csatlakozik a WiFi-hez!

Bár csak egyszer kell beállítani őket, de ha új helyre megyünk, vagy évről-évre új iPhone kerül a birtokunkba, akkor bizonyára örülni fogunk annak, hogy az iOS 11-gyel szerelt készülékek között egyetlen érintéssel megoszthatjuk majd az aktuális hálózatok WiFi jelszavait és beállításait. Magyarul nem kell állandóan és minden egyes gépen beállítani mindent, elég csak egyetlen masinán, és az összes többi le tudja kérni tőle a szükséges adatokat, így már száguldhatnak is lefelé a mobiljátékok, illetve könnyedén kapcsolódhatunk a szerverekhez, ha kedvenc alkotásaink éppen ezt követelik.

Te melyik újításnak örülsz a legjobban?
6 hozzászólás

Femobilos

7 éve, 21 napja

Hát fel kell kötni a gatyát android fronton. mosolygó smiley

válasz erre

Chico

7 éve, 23 napja

Masszív frissítés lett, rengeteg újítással. A képernyő felvétel nagyon jó dolog.

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 24 napja

Ez az AR egy irigylésre méltó dolog, kár hogy androidon ennyire nem lehet használni. szomorú smiley Még a 8-as se tudja. szomorú smiley

válasz erre

marco

7 éve, 25 napja

zsenikém írta:
Minden újítás nagyon tetszik, ezek is nálam kb a top5! mosolygó smiley Viszont akksim nagyon merül. szomorú smiley Remélem hamar megcsinálják.
Nekem is a 7 Plus. Brutálisan merül, nagyon remélem hogy villámgyorsan jön a patch.

Sima 7-es ismerőseim nem panaszkodnak egyébként, valamint az iPad Pro-m is sokkal jobban bírja most mint 10.3.3-mal. Csak a 7 Plus szívás.

válasz erre

peter97

7 éve, 25 napja

Sokkal jobb ez az AR mint a VR. Egyszerűbb ésszerűbb bárhol használható.

válasz erre

zsenikém

7 éve, 25 napja

Minden újítás nagyon tetszik, ezek is nálam kb a top5! mosolygó smiley Viszont akksim nagyon merül. szomorú smiley Remélem hamar megcsinálják.

válasz erre