2020-ban ezek a legjobb konzolról érkezett JRPG-k mobilon

2020. szeptember 27.
55.4121
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Meglepően sok mobiljátékra ráhúzzák manapság a JRPG jelzőt, holott nagyon jól tudjuk, hogy ebben a műfajban azért elég szigorúak a kritériumok, és egy 5-6 órás élményt, pláne egy akció-platformert azért ne nevezzünk JRPG-nek, mert japán hatásai vannak, esetleg pixel art grafikai körítéssel rendelkezik. Ebből fakadóan kijelenthetjük, hogy a legtöbb mobilos JRPG nem kifejezetten erre a platformra készült, hanem konzolokon kezdte pályafutását - és itt most teljesen mindegy, hogy a hőskorról beszélünk vagy csak egy néhány évvel ezelőtt megjelent alkotásról.


Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy összeállítunk nektek egy listát azokról a JRPG-kről, melyek eredetileg konzolon kezdték pályafutásukat, azonban 2020-ban szerintünk abszolút a legjobbak közé sorolhatjuk őket. Nyilván a lista teljesen szubjektív, így ha szeretnétek kiegészíteni, hozzászólásban bátran ajánljátok figyelmünkbe a ti kedvenceiteket is. Lássuk a mi aktuális listánkat:



Final Fantasy IX

Bár kezdhettük volna a legelső Final Fantasy-val is a sort, azonban rögtön a személyes kedvencünket tettük előtérbe, az eredetileg pontosan 20 éve, az akkor igencsak aktuális első PlayStation konzolra megjelent kilencedik részt, mely a Square Enix egyik, ha nem a legjobban sikerült alkotása volt a szérián belül. Elképesztő történet, kiváló harcrendszer, de itt láttuk először az Active Time Eventet is. A mai napig képes könnyeket csalni a szemünkbe, éppen ezért mindenkinek erősen ajánlott, ha JRPG-ről van szó!

App Store I Google Play



Dragon Quest VIII

Bár nekünk egy picikét még mindig hihetetlen, hogy mobilon játszhatunk egy Dragon Quest-játékot, azért ez nem csalás és nem ámítás, a sorozat jelentős része eljutott Androidra és iOS-re egyaránt. Így személyes kedvencünk a franchise egyik legerősebb tagjaként ismert Dragon Quest VIII is, mely eredetileg 2004-ben jelent meg PlayStation 2-re. Nemcsak a szakma, hanem a rajongók is imádták, hála a szériában elsőként alkalmazott 3D-s modelleknek, a zseniális körökre osztott küzdelmeknek és a nagyszerű történetnek. Ha definitív JRPG-t keresünk, ez ott van minden idők legjobbjai között!

App Store I Google Play



Secret of Mana

Hogy egy valódi őskövületet is hozzunk nektek, a Secret of Mana sem maradhatott ki a mi listánkról, hiszen esetünkben egy szerencsés véletlennek és néhány külföldi rokonnak köszönhetően a kilencvenes évek közepét szó szerint bearanyozta számunkra ez az alkotás. Felénk 1994-ben jelent meg a Final Fantasy-t is jegyző Square Enix jóvoltából az akkori SNES-re, és bár soha nem kapta meg azt az elismerést, amit megérdemelt volna, az viszont jól mutatja létjogosultságát, hogy nemrégiben feldolgozást kapott, és a szakma alaposan felkapta. Nem véletlenül, hiszen a JRPG-k műfajában ez egy igazi elfeledett gyöngyszem.

App Store I Google Play



Chaos Rings III

Az őskövület után pedig lássunk egy sokkal frissebb, de sajnos ugyanúgy elfeledett gyöngyszemet - egyébként szintén a Square Enix istállójából. Ez nem más, mint a Chaos Rings III, mely eredetileg 2014-ben jelent meg, a mi régiónkban hivatalosan napvilágot sem látott, de mivel volt belőle lokalizáció, azért ügyeskedéssel be lehetett szerezni a hordozható platformra, és sokak számára nagy örömet is okozott. Nem véletlenül, ugyanis egy olyan zseniális JRPG-ről van szó, ami simán megérdemelne egy nagygépes feldolgozást is, amire egyelőre várni kell még, de mobilokon ennek ellenére elérhető, ha pedig kipróbáltad, garantáltan egy életre megkedveled majd.

App Store I Google Play
4 hozzászólás

SamsungFan

3 éve, 9 hónapja és 18 napja

De jó lista, végig is klikkelem! mosolygó smiley

válasz erre

peter97

3 éve, 9 hónapja és 18 napja

Secret of Mana, imádom! mosolygó smiley

válasz erre

zsenikém

3 éve, 9 hónapja és 18 napja

Nagyon kemény hogy itt tart a mobiljáték. Milyen címek jönnek! mosolygó smiley

válasz erre

fonemaker

3 éve, 9 hónapja és 18 napja

Final Fantasy és Secret of Mana nagyon betalált nálam!

válasz erre