Ezek lesznek 2018 legnagyobb okostelefonos trendjei

2018. február 11.
41.4101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az okostelefonos trendek évről-évre megfigyelhetők az iparágban, hiszen mindig van egy innovatív újdonság, amire az összes gyártó felkapja a fejét, és mivel már az első hónap el is telt 2018-ból, lassan kezdenek körvonalazódni előttünk az idén megjelenő készülékekhez kapcsolódó irányzatok is. Persze nem azt mondjuk, hogy az alábbiakban olvasható dolgok egytől-egyig helyet kapnak majd az idén érkező készülékekben, azonban jelenleg arra tendál az ipar, hogy az általunk összegyűjtött dolgok nagy szerepet kaphatnak az érkező készülékek legjavában.


Fontos megjegyeznünk, hogy a lista olyan téren nem objektív, hogy nem szakértők állították össze, hanem csupán a mi megfigyeléseinket tükrözik, de amennyiben valaki mindennap követi a dolgok állását, figyeli az új bejelentéseket és szabadalmakat - mint mi is -, akkor biztosan nem okozunk neki meglepetést az alábbiakkal. Lássuk tehát az előttünk álló év legnagyobb okostelefonos trendjeit!

Ezek lesznek 2018 legnagyobb okostelefonos trendjei - 2. kép


1. Még nagyobb kijelzők

Bár sokan úgy vannak vele, hogy már az 5 és fél hüvelykes képernyők is a kellemetlenség határát súrolják, egyre többen kacérkodnak mégis a 6 hüvelyket meghaladó panelekkel, melyek már inkább a phablet kategóriába sodorják a telefonokat. Bár a legtöbb gyártó azért még készít kisebb kijelzős mobilokat is, de a Plus jelölésű darabok idén minden eddiginél nagyobb kijelzőt kaphatnak az előrejelzések szerint. Ez mondjuk mobiljátékos szempontból nem is olyan rossz hír...

Ezek lesznek 2018 legnagyobb okostelefonos trendjei - 3. kép


2. Összehajtható mobilok

A jelek szerint a Samsung lesz az első, akik Galaxy X név alatt még az idén előrukkolnak a világ első összehajtható okostelefonjával, de más gyártók részéről is akadnak már tervek, melyek ezt az irányt követik. Ehhez érkeznek majd az első hajlékony panelek is, ezáltal a kérdéses készülékeket kihajtva egy extra nagy, 7-8 hüvelykes belső kijelzőket is kaphatunk, ami nemcsak praktikusnak ígérkezik, hanem szintén előnyös lehet nekünk, mobilgamereknek.

Ezek lesznek 2018 legnagyobb okostelefonos trendjei - 4. kép


3. Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasók

Bár sokan egy nagy gyártótól várták, de végül egy kisebb kínai cég, a Vivo dobta piacra az első olyan okostelefont, melyen nem a hátlapra, hanem a kijelzőbe építve kapott helyet egy ujjlenyomat-olvasó. Mivel a technológia adott, nem is túl drága, hovatovább praktikus, szinte biztosak vagyunk abban, hogy az idei évet alapjaiban meghatározza majd, ha pedig minket kérdeztek, főleg a második félévben érkezhet több ilyen készülék is.

Ezek lesznek 2018 legnagyobb okostelefonos trendjei - 5. kép


4. Arcfelismerő rendszerek

Az iPhone X tavaly akkora port kavart a Face ID-vel, hogy szinte biztosak vagyunk abban, hogy idén az Androidos okostelefonokban is elterjednek majd a különféle arcfelismerő rendszerek. Több gyártó is kísérletezik efféle megoldásokkal a háttérben, sőt vannak, akik továbbfejlesztve, íriszszkennerrel kiegészítve kísérleteznek vele, ami egészen jó iránynak tűnik.

Ezek lesznek 2018 legnagyobb okostelefonos trendjei - 6. kép


5. Az aksikkal is tenni kéne már valamit...

Bár egyelőre különösebb innovációk nincsenek, tehát ez inkább csak egyfajta reménykedés a részünkről, de főleg mobiljátékosként nagyon gyengének véljük a mai okostelefon akkumulátorait, éppen ezért nagyon reméljük, hogy valamelyik gyártó előáll idén egy olyan megoldással - akár szoftveresen, akár hardveresen -, ami megoldást jelenthet erre a problémára. Nagy teljesítményű aksik ugyanis hiába vannak, a gyártók mintha direkt nem akarnák alkalmazni őket, de remélhetőleg idén ez is változik!
5 hozzászólás

Mordorer

1 éve, 2 hónapja és 14 napja

ÁdámC-Ops írta:
Szerintem sincs értelme a hajtogatható telónak, mire jó az, ha félig össze tudod görbíteni a készüléket?
Rengetegen ülnek ráa. telefonjukra, voltak is mindenféle blendgate-ek is ebből, azok örömmel fogadják majd!

válasz erre

ÁdámC-Ops

1 éve, 2 hónapja és 15 napja

Szerintem sincs értelme a hajtogatható telónak, mire jó az, ha félig össze tudod görbíteni a készüléket?

válasz erre

Mendez

1 éve, 2 hónapja és 15 napja

Hajlítható mobilnak értelmét nem nagyon látom, de kétségkívül az a legérdekesebb dolog.

A képernyő alá épített ujjlenyomat olvasó pedig kell, már rég kész kéne lennie.

válasz erre

zsenikém

1 éve, 2 hónapja és 16 napja

Hajlítgatós telefon nagyon tetszik, azt várom!

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 2 hónapja és 16 napja

Remélem msarad azért normális mobil is...

válasz erre