Ezek lesznek 2019 legfontosabb okostelefonos trendjei

2019. január 13.
62.4401
Bár még csak most kezdődött el az új esztendő, azonban már a tavalyi év végén körvonalazódni kezdtek az előttünk álló hónapok legfontosabb okostelefonos trendjei. Rengeteg irányzatról ugyanis már 2018-ban lehullt a lepel, ezáltal túl nagy meglepetéseket biztosan nem tudunk közölni veletek, de mégis összegyűjtöttük, hogy melyek lesznek azok az okostelefonos trendek, melyek idén uralni fogják a piacot.


A lista összeállításakor ügyeltünk arra, hogy minden pontnál kifejtsük véleményünket, ezáltal azt is megvizsgáljuk címszavakban, hogy mobiljátékos szempontból ezek az újdonságok mennyire lesznek előnyösek vagy hátrányosak számunkra. Lássuk hát a listát!

Ezek lesznek 2019 legfontosabb okostelefonos trendjei - 2. kép

Összehajtható okostelefonok

A Samsung már tavaly megvillantotta, de a kiszivárgott szabadalmak alapján egy sor gyártó hoz majd idén összehajtható okostelefont, melyek bár első körben igencsak drágák lehetnek, de hosszabb távon mobiljátékos szempontból igencsak sok előnyünk származhat belőlük. Nem véletlenül, hiszen az összehajthatósággal gyakorlatilag táblagép méretű kijelzők várnak ránk, melyek sokkal kényelmesebbé tehetik mind az átláthatóságot, mind az irányítást.

Kameralyuk

Az egyik legnagyobb félelmünk a 2019-es okostelefonos trendek kapcsán a kameralyuk lesz. Már a szenzorsávos megoldások is rengeteg kellemetlenséget okoztak azoknál a játékoknál, melyek nem támogatták az adott telefontípust, de a kameralyuk valami olyan dolog lehet, ami ronthatja az érintőkijelzők hatékonyságát, egyedül a dizájn szempontjából tudjuk pozitívumként szolgálni. Az ugyanis egy dolog, hogy papíron a képernyő hasznos felülete nagyobb lesz, azonban még mindig kérdéses, hogy a kivágást miként tudják ügyesen beépíteni a játékokba a fejlesztők.

Ezek lesznek 2019 legfontosabb okostelefonos trendjei - 3. kép

Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó

Bár tavaly is több készülék hozta újdonságként a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, azonban igazi fénykorát várhatóan csak 2019-ben élheti meg ez a friss trend. Nem véletlenül, hiszen a nagyobb gyártók még csak mind most fogják bevezetni ezt, ami bár mobiljátékos szempontból sem előnyt, sem hátrányt nem jelent, de a praktikusság tekintetében talán mégis. Sőt a gamer készülékeknél a hátlap felszabadulása akár újabb irányítási alternatívákat is szülhet majd!

Gamer okostelefonok

Merthogy bár 2018-ban is fontos trend volt, azért 2019-től várjuk az első olyan gamer okostelefonokat, melyek már nemcsak a kinézetükkel vagy az egyedi hűtési rendszerükkel, hanem speciális opcióikkal és erősebb hardvereikkel is kiérdemlik ezt a titulust. Tavaly határozottan elindult valami az iparágban, és a pozitív visszajelzések miatt várhatóan egyre több gyártó dönt majd úgy, hogy ebben az irányban is bővíti portfólióját.
3 hozzászólás

Mendez

5 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nem sok új dolog lesz idén sem, de a hajlítható telefonban van fantázia. Csak ezek nem olyanok lesznek most még amit várunk.

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 2 hete és 1 napja

Hajlítható telefonokra nagyon kíváncsi leszek, várom hogy ez kiforrja magát.

válasz erre

zsenikém

5 hónapja, 2 hete és 1 napja

Kameralyuk nagy baromság, nem várom.

válasz erre