Ezek voltak 2017 legjobb mobiljátékai

2017. december 30.
39.5251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bár a mobiljátékok évek óta meghatározzák mindennapjainkat, az utóbbi években minden eddiginél meghatározóbb címek jelentek meg a piacon, amelyek gyakran túl is nőttek a mobilos szegmensen. Sőt mi több, 2017-ben olyan alkotásokkal találkozhattunk Androidon és iOS-en egyaránt, amelyekről nem csak mi, mobilgamerek, hanem gyakran az egész világ is beszélt. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy összeállítunk egy listát, hogy szerintünk melyek voltak idén a legjobbak.


A lista egyfajta számadás és teljesen szubjektív is egyben, ezáltal biztosan sokan lesznek, akik nem értenek majd egyet a felhozatallal - ők bátran írják le hozzászólásban a saját listájukat -, ellenben számunkra az alábbiak nyújtották a leginkább meghatározó élményt az idén.

1. Monument Valley 2

Az idei év egyik legnagyobb meglepetése túlzás nélkül a Monument Valley 2 volt, ami olyan gyorsan vált sikeressé és népszerűvé, hogy sokan még mindig kalandoznak vele, hiszen különleges fejtörői, agyas pályái és sajátos világa bőven kiemelte a sokadalomból. Bár a fejlesztők erőteljesen a nagy elődre építettek, de mivel bőven túlmutattak rajta, még a régi rajongók is képesek voltak elmerülni benne nosztalgikus érzések nélkül.



2. Animal Crossing: Pocket Camp

Teszt: Animal Crossing: Pocket Camp játékteszt

A Nintendo idén sem hagyott minket újdonság nélkül, így legújabb mobiljátékuk, az Animal Crossing: Pocket Camp is jött, látott és győzött, hovatovább magával ragadott minket. Nem véletlenül, hiszen a készítők elképesztő mértékben tudták elhozni a kis képernyőre a konzolos élményt, és bár a monotonitás még nagy ellenség benne, de folyamatosan érkeznek a frissítések, így hamarosan már erre sem panaszkodhatunk.



3. Shadow Fight 3

Teszt: Shadow Fight 3 játékteszt

A Shadow Fight 3 a nagy elődök nyomdokain haladva olyan oldalnézetes küzdelmekkel örvendeztetett meg minket, amihez fogható összetettséggel korábban még soha nem találkoztunk mobilon. Ehhez társítottak az alkotók egy nagyon kellemes grafikát, rengeteg tartalmat, valamint egy olyan harcrendszert, aminek hála a jövőben is garantáltan előszedjük még párszor.



4. South Park: Phone Destroyer

Teszt: South Park: Phone Destroyer játékteszt

Bár sokan egy kicsit konzolosabb élményeket vártak tőle, azért a South Park: Phone Destroyer simán ott van az év legjobbjai között, hiszen ennyire kellemes és összetett mobiljáték a legendás animációs film alapján korábban még soha nem készült. A kártyás megoldásra alapuló harcrendszer, az őrült poénok, na meg a PvP miatt nem volt szívünk lehagyni erről a listáról.



5. Middle-Earth: Shadow of War

Teszt: Middle-Earth: Shadow of War játékteszt

A Middle-Earth: Shadow of War a mai napig előkerül nálunk, hiszen képes volt úgy átültetni a konzolos változat sajátosságait mobilra, hogy a végeredmény valami egészen kellemes lett. Bár a pályák ismétlődése egy kicsit bánt minket még mindig, de a játékmenet és a tartalom miatt megérdemli, hogy itt legyen.



6. War Wings

Teszt: War Wings játékteszt

A War Wings még ma is túlzás nélkül a legjobb multis repülőgépes akciójáték, ami csak elérhető mobilra! Elképesztő gépfelhozatal, izgalmas ütközetek, gyors szerverek, könnyed irányítás, elragadó hangulat, mindemellett pedig kellemes körítés is vár benne ránk, panaszkodni tehát nincs okunk továbbra sem.



7. Titanfall Assault

Teszt: Titanfall Assault játékteszt

A Titanfall Assault bár nem lett olyan, mint a konzolos Titanfall-játékok, de így is egy nagyon kellemes, PvP alapú, kártyás rendszerre kiélezett MOBA-stílusú akciózás lett, amiről nagyon kellemes emlékeket ápolunk. Bár a készítők csínján bánnak a frissítésekkel, de szerencsére annyi tartalmat tuszkoltak belé, hogy még ma is gyakran elővesszük.



8. PES 2017

Teszt: PES 2017 játékteszt

A PES 2017 az idei évben simán pályázhat a legjobb focis mobiljáték címére, aminek az oka, hogy a Konami valami egészen hihetetlenül összetett és látványos kis alkotást hozott el közénk. Ha nem is olyan alapos, mint a konzolos változat, de ingyenessége, könnyed irányíthatósága és élménye miatt még mindig elővesszük, ha focizni támad kedvünk.



9. Injustice 2

Teszt: Injustice 2 játékteszt

Ha az év legjobb verekedős mobiljátékát keressük, akkor az Injustice 2 túlzás nélkül az egyik legjobb választás. Ennek az oka, hogy szinte pontosan azt kaptuk tőle, mint konzolon, ezáltal mind a tartalom, mind a látvány tekintetében, egyedül az egyszerűbbre vett irányítás böki a csőrünket, de csak egy kicsikét, máskülönben nem került volna fel erre a listára.



10. Star Wars Force Arena

Teszt: Star Wars: Force Arena játékteszt

Az év elején érkezett, de még ma is elképesztően kellemes élményeket tud garantálni a Star Wars Force Arena, mely úgy ötvözte a népszerű franchise csodálatos világát egy laza kis PvP-s MOBA alapú játékmenettel, hogy még mindig gyakori vendég a telefonunkon. A folyamatosan özönlő tartalmak miatt pedig ez nem is meglepő!

7 hozzászólás

zsenikém

6 éve, 10 hónapja és 5 napja

Hirtelen nem jut eszembe semmi olyan nagy extra amit be tudnék tenni még pluszban ebbe a listába. Így korrekt ahogy van! mosolygó smiley

B.Ú.É.K.!

válasz erre

fonemaker

6 éve, 10 hónapja és 5 napja

Végigolvastam újra a teszteket is, ha már... mosolygó smiley És nekiálltam letöltögetni! röhögő smiley

válasz erre

Mendez

6 éve, 10 hónapja és 6 napja

ÁdámC-Ops írta:
Én még a Morphite-ot odaraktam volnaröhögő smiley
Az is tök jó tényleg. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

6 éve, 10 hónapja és 6 napja

Nálam a Lineage 2 az abszolút befutó idén!

válasz erre

ÁdámC-Ops

6 éve, 10 hónapja és 6 napja

Én még a Morphite-ot odaraktam volnaröhögő smiley

válasz erre

ferencziakos

6 éve, 10 hónapja és 6 napja

Monument Valley 2 nekem annyira nem adta, de tény hogy van helye a top10-ben.

válasz erre

Mendez

6 éve, 10 hónapja és 6 napja

SW Force Arena nálam előrébb van a listán! mosolygó smiley

válasz erre