Ezek voltak 2018 legjobb mobiljátékai

2018. december 28.
59.8711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ismét eltelt egy esztendő, mobiljátékosként pedig ilyenkor itt az idő, hogy egy kis számadást tartsunk, hiszen egyáltalán nem telt eseménytelenül 2018. Rengeteg nagyszerű alkotás jelent meg Androidra és iOS-re, köztük megannyi olyan cím is, amire korábban egyáltalán nem számítottunk, többségük pedig igencsak nagy, sőt tartós örömet okozott számunkra.


Emiatt úgy döntöttünk, hogy összeállítunk nektek egy kis listát, amihez átnéztük az idei évben megírt több tucat játéktesztünket, és kiválogattuk közülük azt a tíz darabot, melyek így bekerülhettek ide. Hangsúlyozzuk, hogy az alábbi felsorolás kizárólag a mi véleményünket tükrözi, hovatovább csak azokra a címekre szorítkozik, melyek megjárták a tesztpadunkat. Lássuk, hogy így mire jutottunk:



1. Tekken Mobile

Rögtön az év elején jött, látott és győzött is egy olyan mobiljáték, amire sokan nem fogadtak volna korábban nagy összegben, hiszen a Tekken-sorozat mindig a konzolosok kiváltsága volt, azonban idén mobilokra költözött, ez pedig igencsak jól sült el. Bár tonnányi oldalnézetes árkád bunyós cím létezik kedvenc platformunkra, a Tekken Mobile-t mind a mai napig az egyik legjobbnak tartjuk, így evidens, hogy felkerült év végi listánkra.



2. The Sims Mobile

A The Sims-sorozat alapvetően PC-n és konzolokon is teljesen egyeduralkodónak tekinthető, hiszen korábban még egyetlen csapat sem tudott hozzá fogható életszimulátort alkotni, így nem meglepő, hogy sokan vártak már mobilra is valami hasonlót. Hogy ezt pont The Sims név alatt kaptuk, egyfajta garancia volt a minőségre, és bár az EA alaposan mobilizálta, azért összességében nem tudunk panaszkodni rá, a mai napig imádjuk, hiszen ennél jobb jelenleg nincs Androidra és iOS-re.



3. PUBG Mobile

Bár a Fortnite-nak is bérelt helye lenne a listán, az különböző okok miatt nem járt egyetlen tesztgépünkön sem, így a másik nagy üdvöskét, az elmúlt hónapokban tonnányi díjat bezsebelt PUBG Mobile-t tennénk ide, mely már az év elején elvarázsolt minket. Noha az indulás nem volt túl fényes, akadtak hibák és hiányosságok, mára azonban a platform egyik legjobb battle royale mókája lett belőle, és hozzánk hasonlóan sokan vannak, akik a márciusi indulás óta játszanak vele.



4. Shadowgun Legends

Az FPS műfaj a körülményes irányítás miatt soha nem volt túl népszerű mobilon, azonban a Shadowgun Legends megmutatta, hogy miként lehet ezt kifejezetten jól csinálni. A Destiny sajátosságait egy rendkívül könnyed, szerepjátékos elemekkel tálaló alkotás a N.O.V.A. Legacy könnyedségével olyan látványos és intenzív küzdelmekkel kecsegtetett számunkra, hogy néhány pillanata annyira belénk égett, mint a legendás Half Life vagy a Halo sajátosságai. Nem meglepő, hogy bérelt helye van a listán!



5. The Room: Old Sins

A The Room-sorozat a mobilos kalandjátékok egyik nagyágyúja, ami idén is kapott egy aktuális epizódot, a franchise jól ismert sajátosságaival a középpontban. A szériára jellemző sötét atmoszférát zseniális feladványokkal elegyítő The Room: Old Sins annyira elvarázsolt minket, hogy napokig nem bírtuk letenni, gyakorlatilag egy szuszra végigjátszottuk, és nagy valószínűséggel előkerült volna még, ha nem lett volna ekkora dömping az idén.



6. Westworld Mobile

A Westworld az utóbbi évek egyik legjobb televíziós sorozata lett, így nem véletlen, hogy kaptunk hozzá egy kapcsolódó mobiljátékot, amit a koncepció miatt alapesetben is imádtunk volna, de a helyzet az, hogy a játékmenet okán még nagyobb kedvencünkké vált. A készítők ugyanis a Fallout Shelter stílusában alkották meg a Westworld Mobile-t, ami rendkívül jól állt a végeredménynek, ezért pedig erősen függőséget tud okozni.



7. Asphalt 9: Legends

Bár van mobilon néhány nagyon nívós autós játék, amit érdemes kiemelni a sorból, az Asphalt-széria azonban mind közül az élen helyezkedik el, így nagy örömet okozott a Gameloft, amikor idén egy újabb résszel ajándékozott meg minket. Bár tény és való, hogy túl sok újítással már nem tudtak szolgálni, ellenben az az élmény így is kimagasló lett, méghozzá egyszerűbb és közérthetőbb megoldásokkal, 8 fős multiplayer mókával. Ha egy kis száguldozáshoz van kedvünk, rendszeresen előkerül!



8. Alto's Odyssey

Az Alto's Odyssey tipikusan az a mobiljáték, ami nem találta fel a kereket, azonban kellemes megjelenése, elragadó mélysége és páratlan hangulata miatt egyszerűen kihagyhatatlan volt az idén. Az első részhez mérten ugyanolyan művészi és filozofikus élményeket kínált, méghozzá a relaxáció és a letehetetlenség mellett, vagyis egyszerűen imádtuk minden egyes pillanatát.



9. Pocket City

A városépítős stratégiák műfaja túlzás nélkül számítógépeken hódított igazán a múltban, és bár voltak próbálkozások, de még a legendás SimCity sem tudott olyan élményekkel kecsegtetni, mint amit elvártunk volna tőle. Ezért is volt óriási öröm, amikor a Pocket City megjelent, hiszen egy olyan alkotás lett a sorban, ami a legendás első SimCity-játékok élményeit idézte vissza előttünk a kis képernyőn.



10. Super Cat Tales 2

Noha milliónyi klasszikus oldalnézetes platformer létezik mobilra, azonban nagyon kevesen vannak, melyek makulátlanul képesek visszahozni olyan legendák élményét, mint a Super Mario. A Super Cat Tales 2-nek azonban sikerült, így nem véletlen, hogy azonnal a szívünkbe zártuk, amint hozzászoktunk a sajátos irányításához, ennyire tartalmas és múltidéző élményt ugyanis platformertől már nagyon régen nem kaptunk mobilon.
11 hozzászólás

zsenikém

5 éve, 9 hónapja és 10 napja

Igen komoly lista, nem is tűnt fel év közben hogy ennyi jó játék megjelent! röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 9 hónapja és 10 napja

Shadowgun Legends, Pocket City, Westworld Mobile nálam vitte a dobogó első három helyét.

válasz erre

Chico

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Westworld és Super cat nálam nem ennyire ütött, a többivel maximálisan egyet tudok érteni!

válasz erre

Direktor

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Super Cat Tales mondjuk nekem nem annyira ide való de a többi egyértelműen nagyon kiváló játék volt vagy az élmény, vagy a népszerűség miatt.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

De kár hogy a Tekken nem leszedhető most (egyébként miért nem??? meglepett smiley), teljesen rákattantam.

válasz erre

Mendez

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

De ****a kis lista lett! mosolygó smiley Egyet is kell értenem vele, bár van amivel nem játszottam közülük,d e idén tényleg ezek mentek talán a legnagyobbat.

válasz erre

peter97

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

De kemény így olvasni a felhozatalt! mosolygó smiley

válasz erre

ferencziakos

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Pocket City volt nekem idén a kedvencem!

válasz erre

fonemaker

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

De komoly lista, tényleg top játékok!

válasz erre

csirkee

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Én még mindig Gardenescapet nyomom röhögő smiley Nekem az a best.

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Magam részéről Westworld lekerülne a listáról, PUBG meg szimplán az agyamra megy röhögő smiley de amúgy maximálisan egyetértek!

válasz erre