Ezek voltak 2021 legjobb mobiljátékai

2021. december 28.
104.4241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Izgalmas évet hagytunk magunk mögött, és talán ki is jelenthetjük, hogy a Mobilgamer magazin fennállása óta ez volt a legütősebb mobiljátékos esztendő. Rengeteg minőségi, neves cím gördült ki, több ízben adaptáltak játékokat nagy franchise-ok alapján, és végeredményben egy olyan évben sikerült ekkorát gurítani, amikor a COVID-19 sok helyen megnehezítette a munkafolyamatokat. Lássuk is, hogy mik voltak 2021 legjobbjai!


Final Fantasy VII: The First Soldier

Sokan kétkedtek eleinte, hogy a Square Enix legfrissebb mobilos várományosa, a battle royale alapokra építő Final Fantasy VII The First Soldier sikerként fog-e elsülni. Végül aztán a játék jött, látott és mindenkit meglepett, tekintve hogy egy bőven minőségi darabot kaptunk.

Még azt nehéz lenne kijelenteni, hogy a Call of Duty Mobile vagy a PUBG Mobile egy méltó kihívóval állna szemben. Minőségben ez abszolút elmondható, ugyanakkor majd a számok fognak igazán szónokolni erről. Ettől függetlenül kétségtelen: az év egyik legjobbja.

Nézd nagyban ezt a videót!




Minden a játékról: Final Fantasy VII The First Soldier hírek, cikkek

Crash Bandicoot: On the Run!

Sok tősgyökeres rajongó csalódott volt, amikor kiderült, hogy egy runner játék formájában adaptálják a Crash Bandicootot mobilokra, és eleinte mi sem igazán értettük, hogyan fogják majd a klasszikus platformer élményt átültetni. Aztán kiderült, hogy igazából abszolút passzol!

Azonfelül, hogy kiváló minőséget képvisel vizuálisan a Crash Bandicoot: On the Run!, még játékmenetben is egy olyan addiktív koncepciót szállít, amit aztán garantált, hogy nem akartok majd letenni. Egyértelműen 2021 egyik legjobbjáról beszélhetünk!



Minden a játékról: Crash Bandicoot: On the Run! hírek, cikkek

Shadow of Death 2

Amikor bejelentik egy sikeres játék folytatását, akkor mindig ott van a levegőben az, hogy ez most nem lesz az igazi. Természetesen a Shadow of Death 2 esetében is benne volt bőven a pakliban, hogy félrelőnek, nem sül el jól a végeredmény.

Ennek ellenére jött, látott, és mindent megnyert magának a cím. Konkrétan az esztendő egyik legjobbjáról beszélhetünk, amely olyan szintű minőséget sázllít a mobiltelefonjaink képernyőire, hogy arra szavak nincsenek. Soha rosszabb akcióőrületet!



Minden a játékról: Shadow of Death 2 hírek, cikkek

Contra Returns

A Contra Returns visszahozta a gyerekkorunkat, azzal együtt pedig olyan szinten tudott újat mutatni, amire aztán végképp nem számítottunk. Egy korrekt kis nosztalgiát vártunk, azonban ehelyett egy őrülten jó remake-et, remastert kaptunk.

Természetesen maradt minden a régi, lévén side scroller élményekkel találkozunk a Contra Returns esetében is. Akkor mégis hol van a differencia az eredetihez mérten? Abban a töménytelen újrakeverésben, amivel ez a visszatérés büszkélkedhet.



Minden a játékról: Contra Returns hírek, cikkek

NieR Re[in]carnation

Már önmagában az sikerre volt ítélve, hogy Yoko Taro mobiljátékot készít. Hozzá köthető számos kiváló alkotás, azonban a portfóliója egyik legfényesebben ragyogó darabja egyértelműen a NieR-sorozat. Ennek a mobiljátékos spin-offja pedig szintúgy kiemelkedő lett.

A NieR Re[in]carnation lehet a pozitív példa más stúdiók előtt, hogy bizony lehet orbitálisan nagyot menni egy ismert IP mobilos spin-offjával is, szimplán csak a megfelelő szakértelem, és persze az őszinte ambíció szükségeltetik hozzá. Egyértelműen a toplistában van a helye!



Minden a játékról: NieR Re[In]carnation hírek, cikkek

PUBG: New State

Tudjuk, ez már a második battle royale a felsorolásban, de semmiképp nem mehetünk el mellette szó nélkül. A Krafton hűen beváltotta ígéreteit a PUBG: New State-tel, amely a klasszikus battle royale alkotást új alapokra helyezte, és kvázi megújította azt.

Mondhatnánk akár úgy is, hogy a PUBG: New State egyfajta új leheletet, lendületet adott a franchise-nak. Ez is jól mutatja, hogy bőven van még potenciál a battle royale zsánerben, csak időről időre meg kell újítani, akár tematika, akár játékmenet tekintetében.



Minden a játékról: PUBG: New State hírek, cikkek

My Friend Pedro: Ripe for Revenge

Végül, de nem utolsó sorban a My Friend Pedro: Ripe for Revenge-et hoztuk. Teljesen meglepő és váratlan volt anno a bejelentés, hogy a Devolver Digital nemcsak, hogy elhozza a banános-gördeszkás akcióorgiát, a My Friend Pedrót mobilokra, de azt ráadásul egy totálisan újjáépített projekt keretein belül teszik meg.

Értendő ezalatt, hogy a My Friend Pedro: Ripe for Revenge nem csak egy szimpla port. A fejlesztők a nulláról húzták újra az építőelemeket, hogy a mobiljátékosok egy teljesen egyedi élményt kapjanak, miközben természetesen számíthatunk az alapcím örömeire is. Kiváló program!



Minden a játékról: My Friend Pedro: Ripe for Revenge hírek, cikkek

Így zárnánk tehát a 2021-es összefoglaló listánkat, ezen címekkel a toplistában. Mindenképp osszátok meg velünk a saját véleményeteket is, és áruljátok el nekünk, hogy melyek voltak azok a szoftverek, amik titeket a leginkább meggyőztek az elmúlt egy évben!
4 hozzászólás

Mendez

2 éve, 5 hónapja és 26 napja

Perfekt lista, ment is a kedvencekbe!

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 5 hónapja és 27 napja

Shadow of the Death 2 eddig kimaradt nekem, pedig tényleg rohadt jó game lehet!

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 5 hónapja és 27 napja

Basszus így visszaolvasva tényleg voltak jobb játékok is.. röhögő smiley

válasz erre

Gólem

2 éve, 5 hónapja és 27 napja

Crash Bandicoot nekem nagy csalódás volt!

válasz erre