Ezek voltak a világ valaha készült legcsúnyább telefonjai

2017. február 26.
42.1251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kétség sem férhet hozzá, hogy manapság a dizájn szempontjából nagyon szegényes időszakát éli az okostelefonos piac, hiszen mindegyik készülék szinte ugyanúgy néz ki már évek óta. Nem volt azonban ez mindig így, régebben ugyanis a gyártók meglepően merészen nyúltak a dizájnhoz, aminek köszönhetően olyan őrült ötleteket is megvalósítottak, amelyek természetesen rögtön zsákutcába jutottak, éppen ezért csak nagyon kevesen emlékeznek rájuk.


Emiatt most úgy gondoltuk, hogy a szépségversenyek és a tökéletesség világában felidézzük nektek az öt legcsúnyább mobiltelefont, amit valaha látott a világ. Előre szólnánk, hogy a lista - akárcsak a szépség és a randaság kérdése - erőteljesen szubjektív, de azért remélhetőleg ennek ellenére is jót szórakoztok velünk a Mobilgamer első telefonos rondaságversenyén. Lássuk az indulókat!

Ezek voltak a világ valaha készült legcsúnyább telefonjai - 2. kép


1. Samsung SGH-P300

A Samsung SGH-P300 első ránézésre talán nem is tűnik telefonnak, sokkal inkább egy kicsit komplikáltabb számológépnek, ami természetesen csak a látszat. A készülék még 2005-ben jelent meg, és a gyártó alaposan átesett vele a miniatürizálás versenyében a ló túlsó oldalára, noha 8,9 milliméteres vastagsága még ma is egyfajta csodának tekinthető. A masina érdekessége, hogy már akkor egy 1,8 megapixeles, vakus kamerát kapott, és járt hozzá egy extra bőr tok, amiben egy plusz akkumulátor is volt.

Ezek voltak a világ valaha készült legcsúnyább telefonjai - 3. kép


2. Nokia 7280

A Nokia 7280 is egy olyan készülék volt, ami mindenre hasonlított, csak telefonra nem. A 2004-ben megjelent telefon ugyanis nagyjából egy elrontott diktafonra hajazott, noha a gyártó állítólag a nőket akarta megcélozni vele a rúzshoz hasonlító kialakításával. Összességében azonban óriási zsákutca volt, hiszen alig 0,8 hüvelykes képernyőjén semmit sem lehetett látni, még SMS-t sem nagyon tudtunk küldeni vele, sőt alig pár gombbal lehetett irányítani, de azért VGA kamera és egy 50 megabájtos tárhely már akkor megtalálható volt benne.

Ezek voltak a világ valaha készült legcsúnyább telefonjai - 4. kép


3. Panasonic G70

Szintén a nőket igyekezett megcélozni 2003-as mobiltelefonjával a Panasonic, amellyel szerettek volna egy kis sminkes tükröt mintázni. Az eredmény a dizájn szempontjávól rendben is volt, de a béna gombkiosztás, a gyenge hardver, vagy a külső mechanikus óraszerkezet alkalmazása kis túlzással már akkor nevetségessé tette az egész készüléket.

Ezek voltak a világ valaha készült legcsúnyább telefonjai - 5. kép


4. Samsung SGH-E910 Serene

Szintén a púderes dobozok dizájnját szerette volna lemintázni a Samsung is az SGH-E910 Serene által, amelynek megjelenése finoman szólva sem volt túl praktikus, a kör alakú billentyűzet ugyanis kényelmetlen volt, a 2,1 hüvelykes kijelző pedig elég aprócska már 2005 végén is, amikor piacra került. Sikertelenségét mégsem annyira ez, mint inkább magas ára okozta, hiszen a gyártó 1000 dollárnak megfelelő összeget kért el érte.

Ezek voltak a világ valaha készült legcsúnyább telefonjai - 6. kép


5. Samsung SPH-N270 Matrix

A Samsung SPH-N270 Matrix egy kicsit kakukktojás ezen a listán, de érdekességképpen mindenképpen itt a helye, pláne azért, mert bár eredetileg a Mátrix mozifilmhez készült, azonban később limitált példányszám erejéig kereskedelmi forgalomban is kapható volt. Túl sok azonban nem kelt el belőle, hiszen egyáltalán nem volt praktikus, kinézetén kívül pedig különlegességet sem vonultatott fel. A gyártó egyébként azért dobta piacra, hogy ezzel prezentálja a mobiltelefonok jövőjét, de szerencsére a Samsung ezen jóslata nem vált valóra.
3 hozzászólás

Chico

1 éve, 3 hónapja és 27 napja

Hihetetlen hogy ezek tényleg boltba kerültek!

válasz erre

Femobilos

1 éve, 4 hónapja

Szentég hogy néznek ki!

válasz erre

peter97

1 éve, 4 hónapja

Hát az a Samsung az mi?

válasz erre