Ezek voltak az IFA 2018 legérdekesebb okostelefonos bejelentései

2018. szeptember 09.
43.2931
Idén is megrendezésre került a világ egyik legjelentősebb technológiai rendezvénye, avagy az IFA kiállítás, aminek részeként rengeteg érdekes bejelentésre került sor az IT piac minden szegmenséből, így természetesen az okostelefonok érájából is. Bár nem maradtunk szokványos bejelentések nélkül - ezáltal kiderült, hogy megint tucatnyi egymást majmoló és egymást utánozó, természetesen többnyire túlárazott készülék van készülőben -, de idén is akadtak olyan leleplezések, melyekre az érdekes és a megdöbbentő jelzőket használhatjuk.


Bár mobiljátékos szempontból egyik sem túl releváns bejelentés, hiszen nem teljesítményükkel vagy játékos lehetőségeikkel, sokkal inkább exkluzív dizájnjukkal hívták fel magukra a figyelmet. Emiatt úgy döntöttünk, hogy összeállítunk nektek egy cikket azokról az eszközökről, melyektől kellemesen eltátottuk a szánkat az esemény alatt. Lássuk, miről volt szó:1. Csuklón viselhető okostelefon a Nubiától!

Igencsak érdekes újdonságot mutatott be az IFA 2018 részeként a Nubia, akik lerántották a leplet a világ első olyan okostelefonjáról, mely nem a zsebünkben, hanem a csuklónkon viselhető, pontosan úgy, mint egy karóra. Az eszköz hajlított pánttal és kijelzővel lett felszerelve, és a Nubia Alpha névre hallgat, egyelőre pedig túl sok információnk nincs róla azon túl, hogy Androidos operációs rendszer hajtja, és gyakorlatilag minden okostelefonos sajátosságra alkalmas lesz, még talán mobiljátékra is. Sajnos árszabásról és megjelenési időpontról egyelőre nem hallottunk, ellenben a fenti videón megismerhető dizájnok egészen különlegessé teszik a terméket.2. Készül a tekercs alakú okostelefon!

Bár csak közvetetten tekinthető IFA 2018-as bejelentésnek, hovatovább a készítők táblagépnek nevezték, és nem okostelefonnak, de mivel képességei és tulajdonságai tekintetében inkább utóbbihoz hasonlítható, hovatovább tényleg igazi érdekesség, ezért úgy döntöttünk, hogy itt van a helye a listán. Ez nem más, mint a Queens Egyetem szakemberei által megalkotott MagicScroll, egy tekercset formázó gépezet, mely két nagyobbacska hajlított kijelzőből lett összeállítva, így összesen egy 7,5 hüvelykes képernyőn élvezhetjük vele a különféle tartalmakat, méghozzá rendhagyó megoldások sokaságával.

Nem elég ugyanis a különc dizájn, a képernyő oldalain elhelyezett tekerőkkel tudjuk például mozgatni a betöltött oldalakat vagy applikációkat. A MagicScroll egyelőre még csak egy prototípus, és nem tudni, hogy lesz-e belőle valami, de ha másra nem is, arra tökéletesen alkalmas, hogy legalább a hajlított kijelzők felhasználásának lehetőségeit felderíthesse vele a piac.3. Olcsó billentyűzetes okostelefon a BlackBerry-től!

Bár az nem túl meglepő, hogy már megint egy klasszikus billentyűzettel ellátott okostelefont hozott össze a BlackBerry, az viszont annál inkább, hogy az IFA 2018 részeként bemutatott BlackBerry KEY2 LE egy elérhető árú eszköz lesz a sorban, ami ennek megfelelően a korábbi KEY2 alaposan lebutított típusának tekinthető. Az átszámítva mintegy 150 ezer forintba kerülő eszköz például csak Snapdragon 636-os lapkával büszkélkedhet, amihez 4GB RAM-ot csapott hozzá a gyártó, de nemcsak ezt, hanem az akkumulátort is csökkentették 3000 mAh-ra.

Az eszköz rendelkezik még továbbá egy 12+12 megapixeles hátlapi, valamint egy 8 megapixeles szelfikamerával is, miközben a fizikai billentyűzet ellenlére - melyből az érintésre való érzékenység kimaradt, de továbbra is a Space az ujjlenyomat-olvasó - egy 4,5 hüvelykes kijelzővel büszkélkedhet az eszköz a kellemesen visszafogott dizájn mellett. A KEY2 LE mindemellett már USB-C csatlakozóval tölthető - van gyorstöltés -, illetve köthető hozzá például számítógépekhez. Megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen, de még az idén piacra akarja dobni a gyártó!
5 hozzászólás

SamsungFan

7 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nem sok jó dolog volt most az IFA-n. Az is egyre unalmasabb. Nagyon lelassult a fejlődés az utóbbi években.

válasz erre

zsenikém

7 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nem hosszú felsorolás!

válasz erre

Bencus86

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ez az óratelefon nem rossz.

válasz erre

fonemaker

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ez a tekercs alakú telefon nagyon fura.

válasz erre

Mendez

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Az idei IFA-n kb ennyi is volt ami érdekes..

válasz erre