Ezek voltak minden idők legőrültebb szelfibalesetei

2018. október 21.
43.1781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Világszerte egyre nagyobb problémát okoz az okostelefonok felelőtlen használata, hiszen míg néhány évvel ezelőtt nem kellett tartania egy autósnak az úttesten körülnézés nélkül, zombiként a mobiljába meredő gyalogosoktól, addig manapság szinte nincs olyan nap, hogy ne történjen baleset emiatt. Különösen súlyosak és nem ritkán az őrültség határait súrolják azok a balesetek, melyek a felelőtlen szelfizésből fakadnak, hiszen a tökéletes kép miatt sokan kis túlzással bármire hajlandóak.


Mivel az utóbbi hetekben is sorra érkeztek a hírek balesetet vagy egyéb tragikus és szerencsétlen halálesetet előidéző szelfibalesetekről, ezért úgy döntöttünk, hogy részben elrettentő szándékkal összeszedünk néhány felkapott, talán közismertnek is nevezhető példát, melyeket bátran kikiálthatunk minden idők legőrültebb szelfibaleseteinek. Természetesen mi is tisztában vagyunk azzal, hogy napi szinten történnek szelfizéshez köthető balesetek és halálesetek, éppen ezért meg sem próbáltuk mindet belesűríteni ebbe a cikkbe, inkább csak néhány olyan példát emeltünk ki, melyek valamiért megérdemelték ezt.

Ezek voltak minden idők legőrültebb szelfibalesetei - 2. kép

1. A székely is megmondta: a medve nem játék!

Ezt azonban biztosan nem tudta az az indiai férfi, akit még idén tavasszal azért marcangolt halálra egy medve, mert túl közel merészkedett hozzá. A beszámolók szerint a férfi az út szélén bukkant rá a sérült állatra, akit éppen emiatt mert megközelíteni, de nem segítő szándékkal, hanem azért, hogy szelfit készíthessen vele, azonban az ijedt állat utolsó erejével nekirontott a férfinek, és halálosan megsebesítette, így már a kiérkező mentősök sem tudtak segíteni rajta.

2. A volán mögött az utat nézd!

A következő eset még 2014-ben történt egy Courtney Sanford nevű nővel, aki éppen hazafelé tartott járművével, amikor autójával áthajtott a szomszédos sávba, ott nekiment egy teherautónak, majd az útról lesodródva a kigyulladt autóban életét vesztette. A nyomozás során kiderült, hogy a nő alig pár pillanattal a baleset előtt posztolt magáról egy szelfit, melyen vezetés közben látható, így nagy valószínűséggel ez okozhatta a halálát is.

3. Nézz a lábad elé!

Idén nyáron történt egy fiatal ausztrál párral a portugál tengerparton, hogy a hatósági nyomozás alapján vélhetően szelfizés közben a mélybe zuhantak egy a sziklás öbölben fekvő, több tíz méter magas partfalról. A rendőrség beszámolója szerint a pár valószínűleg szelfizni akart a veszélyes partfalon, azonban kieshetett egyikük kezéből a telefon - vagy csak szimplán túl hátraléptek -, mert míg a készülék ottmaradt a 40 méteres fal tetején, a pár holttestét a parton találták meg.

Ezek voltak minden idők legőrültebb szelfibalesetei - 3. kép

4. Bumm a fejbe!

Oscar Otero Aguilar, egy mindössze 21 éves mexikói fiú sem szelfizik többet - köszönhetően egy meggondolatlan önarcképnek, lévén egy barátaival történt iszogatás során úgy döntött, hogy milyen jó móka lenne töltött fegyverrel lefotóznia magát. Csakhogy a fegyver nemcsak töltött, hanem biztosított is volt, ezáltal elsült a kezében, halálos fejlövést okozva ezzel Oscarnak, aki a barátai szerint a Facebookra szerette volna kitenni a szelfit.

5. Hét halál egyetlen szelfi miatt!

Még 2016-ban történt Indiában, hogy egymás után heten fulladtak bele a Gangesz folyóba csak azért, mert egy hétfős társaság egyik tagja szeretett volna egy szelfit készíteni a megáradt vízfolyam partján. Először csak a szelfizőt sodorta el a víz, majd a barátai sorban ugráltak utána, azonban egyikük sem volt túl jó úszó, így mind a hét férfi megfulladt.

+1. Megrázó élmény volt!

Xenia Ignatyeva mindössze 17 éves volt, szép fotós karrier állt előtte, csakhogy tehetségéhez kapcsolódó merészségének gyakran nem tudott gátat szabni, így néhány évvel ezelőtt egy éjszaka felmászott egy vasúti hídra, hogy egy szuper szelfit készítsen magáról. A fiatal lány azonban ahogy elkattintotta a szelfit, megbillent, és a híd széléről a mélybe zuhant, amit kis szerencsével talán még túl is élt volna, de éppen alatta futottak a nagyfeszültségű vezetékek, melyek esés közben halálra rázták a lányt.
5 hozzászólás

Bencus86

5 éve, 11 hónapja és 16 napja

Régi mondás és manapság nagyon nem merik használni ebben a nyálas világban, de:

Aki hülye, haljon meg.

válasz erre

Chico

5 éve, 11 hónapja és 17 napja

Komolyan elrettentő hogy tényleg mennyi hülye van. Mondanám hogy természetes szelekció, de nem akarok patkány lenni.

válasz erre

Mendez

5 éve, 11 hónapja és 18 napja

A sok hülye. Döbbenet.

válasz erre

fonemaker

5 éve, 11 hónapja és 18 napja

Hogy lehet valaki akkora barom hogy vezetés közben szelfizik? meglepett smiley

válasz erre

ferencziakos

5 éve, 11 hónapja és 18 napja

Idióták. wtf smiley

válasz erre