Family Guy Another Freakin játékteszt

2017. május 05.
45.2491
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Family Guy korunk egyik, ha nem a legnépszerűbb animációs sorozata, amely bőven túlnőtte a South Park morbid megközelítését, valamint a Simpsons család megfáradt kliséit is, így évadról-évadra képes minőségi poénokkal, megújulva visszatérni. Nem meglepő ezek után, hogy a készítőket folyamatosan ostromolják mobiljátékos ötletekkel, és bár készült korábban egy nagyszerű alkotás a sorozat kapcsán, a Jam City most újra megpróbálta a lehetetlent, ám a végeredmény sajnos egyáltalán nem lett olyan nagy durranás, mint azt vártuk.


A Family Guy Another Freakin ugyanis nem egy szabadon bejárható világgal és óriási poénokkal ellátott alkotás lett, mint korábbi társa, hanem sajnálatos módon egy újabb tucatjáték, amit szerencsére egy kicsit fel tudott dobni az, hogy a jól ismert széria karakterei felbukkannak benne. Hogy mindez elég volt-e a sikerhez? Többek között ennek is utánajártunk az alábbi játéktesztben!

Family Guy Another Freakin játékteszt - 2. kép

A Family Guy Another Freakin egy különösebb sztori nélküli alkotás, amelyben az lesz a feladatunk, hogy megpróbáljuk leitatni az animációs sorozat jól ismert szereplőit. Bár a cselekmény Peter Griffin azon időszakát idézi fel előttünk, amikor hősünk kocsmárosnak állt, ellenben ő is ugyanúgy felbukkan majd a pult mögött, ergo ugyanúgy le lehet itatni a sárga földig, amit ő és jól ismert barátai, valamint családtagjai egyaránt vicces animációkkal, illetve beszólásokkal tesznek színesebbé. Hogy miként tudjuk elérni azt, hogy mindenki berúgjon, mint a csacsi?

Nagyon egyszerűen, a Family Guy Another Freakin ehhez a match-3 puzzlerek sajátosságait használja fel, vagyis adott lesz egy négyzetrácsos felosztású pálya, amiben sok-sok hasonló forma, esetünkben poharak és üvegek kapnak helyet, melyeket úgy kell húzgálnunk, hogy a sok hasonló darab egymás mellé érjen annak érdekében, hogy nagy robbanással eltűnjenek onnan, tartalmukat pedig kitöltsék az adott ügyfél poharába, aki ettől egyre illumináltabb állapotba kerül, majd végül lefordul a székről.

Family Guy Another Freakin játékteszt - 3. kép

Mint korunk legtöbb match-3 puzzlerjében, úgy természetesen itt is folyamatos nehezítések és lehetőségek várnak ránk, így jönnek a speciális objektumok, majd különféle power-upokkal is megkönnyíthetjük a dolgunkat, így használhatjuk például Stewie időutazó kis szerkezetét és más egyéb őrültségeket is ahhoz, hogy győzelmet arathassunk. A játék összességében néhány pálya után unalmassá és kliséhalmazzá válik, semmi olyat nem mutat, amit ne láttunk volna már korábban, de ami ennél is nagyobb gáz, hogy mindössze öt életünk van, így legfeljebb ötször, illetve ezek elhasználását követően csak egyszer próbálkozhatunk a pályákon. Amint pedig ez elfogyott, vagy megvárjuk a sokperces limitet, vagy belenyúlunk a zsebünkbe.

Persze mindezt leszámítva érdemes kiemelni, hogy a sok-sok klisé és ezerszer látott pillanat ellenére a Family Guy Another Freakin-t képes elvinni a hátán az, hogy a széria ismert karakterei szerepelnek benne, akik bizony rengeteg humort hoznak a játékba. Vannak átvezetők is, amelyek kifejezetten viccesek, de akadnak olyan kis apróságok is, melyektől sokszor a hasunkat foghatjuk a nevetéstől - pláne abban az esetben, ha ismerjük a sorozatot.

Family Guy Another Freakin játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Family Guy Another Freakin nem lett egy nagy eresztés, ellenben aki szereti a könnyed kikapcsolódást, illetve az említett animációs sorozatot, az mindenképpen tegyen vele egy próbát, hiszen a játék ingyen letölthető, ezért cserébe pedig mit várunk mást, nem igaz?

A Family Guy Another Freakin elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Gólem

7 éve, 5 hónapja és 26 napja

Az a játék! röhögő smiley KELL.

válasz erre

ferencziakos

7 éve, 5 hónapja és 27 napja

Hát ez marha jó lehet! röhögő smiley Le is szedem.

válasz erre

Mendez

7 éve, 5 hónapja és 27 napja

Egynek nagyon jó lesz ez! mosolygó smiley

válasz erre