Faraway 4: Ancient Escape játékteszt

2018. december 05.
44.8381
Elképesztően nagyot sikerült alkotnia pár hónappal ezelőtt a Snapbreak csapatának, amikor útjára engedték a Faraway-sorozatot, melynek legelső epizódja egy hihetetlenül igényes, látványos és ötletes kalandjáték volt. Persze nem a point and click ősök előtt tisztelegve, sokkal inkább a legendás Myst emléke előtt adózva, vagyis minden pályán a továbbjutásért kellett egyre nehezebb fejtörőket megoldanunk.


Mivel hozzánk hasonlóan két pofára tömték a rajongók a játékot, ezért a fejlesztők szó szerint a legmagasabb fokozatra kapcsoltak, és nekiláttak az újabb részek készítésének, ezáltal gyakorlatilag félévente okádták magukból a folytatásokat. Bár ez általában nem szokott túl sok jót jelenteni, de nekik meglepő módon sikerült megmaradniuk egy bizonyos szint felett a minőség tekintetében.

Faraway 4: Ancient Escape játékteszt - 2. kép

Olyannyira, hogy tárt karokkal vártuk a fagyos hangulatra fókuszáló harmadik rész után a régóta esedékes negyediket, ami annak rendje és módja szerint most be is futott, és gyakorlatilag ugyanazt a kimagasló minőségű élményt kínálja, mint a nagy elődök. Kaptunk tehát újfent 20 pályát, melyek mindegyikét felfedezhetjük, és jellemzően minden szinten el kell végeznünk az egyre nehezedő és egyre összetettebb fejtörőket.

Az alkotásban ezúttal egy archeológus felett vehetjük át az irányítást, akivel egy ókori görög és római hatásokat keltő környezetben kell minden egyes pályán megtalálnunk a továbbjutás kulcsát. Bár logikai szempontból ismét rengeteg az ismétlés a korábbi részek tekintetében, azonban a megvalósítás miatt egy cseppet sem bánjuk ezt, hiszen a kihívásfaktor megmaradt relatíve magas szinten, bár összességében egy kicsit talán egyszerűbbek lettek a feladatok, mint legutóbb.

Faraway 4: Ancient Escape játékteszt - 3. kép

Persze a Faraway 4: Ancient Escape így sem egy sétagalopp, sőt gyakran egészen kemény kihívások elé állít, pláne a magasabb szintű pályákon, amikor a továbbjutáshoz több feladatot kell elvégezni, illetve összehangolni. Az elvégzendő teendők egyébiránt egészen változatosak, és bár végeredményül mindegyik egy-egy kapcsoló elmozdításában ölt testet, az addig elvezető út azonban meglepően sokszínű.

Hol logikánkra, hol matematikai tudásunkra, hol emlékezőképességünkre, hol megannyi más készségünkre alapoz a játék - az ügyesség itt nem feltétel, inkább a logika -, miközben a sorozattól letisztult kellemes megjelenés, valamint nyugtató zenék várnak ránk. Persze a teljes élmény élvezete most is költekezéshez kötött, ellenkező esetben már az első pályákon is megannyi reklám vár ránk, de ha valami, akkor ez a játék megéri a pénzét.

Faraway 4: Ancient Escape játékteszt - 4. kép

A Faraway 4: Ancient Escape ugyanis egy újabb zseniális kaland lett a sorban, ami garantáltan nem fog csalódást okozni az első három rész kedvelőinek. Őszintén reméljük, hogy még jó pár epizódot kisajtolnak belőle a fejlesztők, mert ilyen színvonal mellett bizony lenne rá igény.

A Faraway 4: Ancient Escape elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Mordorer

9 hónapja, 5 napja

Igen jól néz ki!

válasz erre

Ronalddo

9 hónapja, 6 napja

De szép játék lett ez!

válasz erre

Mendez

9 hónapja, 6 napja

Nagyon bejövős!

válasz erre

Direktor

9 hónapja, 1 hete

Na most már még jobban tetszik mint eddig. Nagyon hangulatos a teszt.

válasz erre

peter97

9 hónapja, 1 hete

Vártam ezt a tesztet. Reméltem hogy király game lesz, bele is vágok a kalandba akkor én is.

válasz erre