Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték

2021. augusztus 29.
104.2561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A mobiljátékok száma olyan kaliberűre rúg mostanra, hogy egyenesen követhetetlen eme gyorsan növekvő piac. Minden nap akad egy kazal megjelenés, melyeknek java része valóban igénytelen, azonban rengeteg pazar termés található meg ebben a színes-szagos tömkelegben. Nagyon gyakori jelenség, hogy fognak egy film franchise-t az alkotók, majd mobiljátékos köntösbe öntik azt, viszont sok esetben nem történik ilyen, holott adná magát az adott mozgókép, vagy éppenséggel kapott mobilos adaptációt, de nem méltó ahhoz. Lássuk is a mi kis válogatásunkat!


Mátrix

Egészen hihetetlen, hogy pont az egyik legmeghatározóbb filmtörténeti mérföldkő nem kapott soha mobiljátékos feldolgozást, de ami még erősebb, az az, hogy igazából sosem részesült egy nagyköltségvetésű játékadaptációban sem a Mátrix, úgy általánosságban. Oké, jött PS2-re néhány cím, kaptunk egy MMORPG-t, de az a definitív, a (szigorúan az első) filmhez méltó mobilos cím sosem készült el.

Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték - 2. kép

Most nem kizárt, hogy a negyedik rész érkezésével ez változhat, hiszen pontosan tudjuk jól, hogy ilyenkor az szokott lenni a módi, hogy a téma aktualitása miatt kiszervezik egy külsős cégnek, hogy gyártsanak valamiféle mobiljátékot, ami inkább promóciós célként szolgál, mintsem valódi nagy játékélményként. Mi azért bízunk benne, hogy előbb-utóbb érkezik egy igazi, defintív mobiljáték.

A gyűrűk ura

Tény, ami tény, kaptunk jó néhány mobiljátékot A gyűrűk ura alapján, de nehéz lenne bármelyikre is azt mondani, hogy azok minősülnek "A" gyűrűk ura játéknak. Igazából konzolos berkeken belül sem durrantottak még nagyot ezzel a franchise-zal, hacsak a Shadow of Mordor - Shadow of War párost nem számítjuk, habár azok is inkább egy kellemes élményként vonultak be a történelembe, mintsem nagy, eposzi játékként.

Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték - 3. kép

Most érkezik egy stratégiai cím Rise to War alcímmel, azonban a korai vélemények szerint ez sem tekinthető többnek éppenséggel, mint egy átlag darabnak a zsáneren belül, így úgy fest, hogy még várnunk kell, míg kapunk egy nagyot robbanó címmel a franchise alapján. Habár már az is jó kezdet lenne, ha konzolokon születne egy igazán méltó, nagy adaptáció, viszont mobilos kereteken belül sem szeretnénk, hogy ez elmaradjon.

Vissza a jövőbe

A Vissza a jövőbe filmes franchise-ban pontosan annyi játékadaptációs potenciál rejtőzik, amennyire sokszínű maga a filmtrilógia is. Mindenféle műfajon belül gyönyörűen lehetne átültetni a filmeket, legyen szó akár egy jófajta kalandjátékról, RPG-ről, akár még akciójátékot is el tudnánk képzelni, de persze egy platformer is benne lenne a pakliban.

Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték - 4. kép

Mégsem született még semmi ilyesmi mobilokon, és igazából konzolokon is csak a Telltale-féle megoldás volt az, ami kiemelkedik. Elnézve a tényt, hogy nem lesz már folytatása (remélhetőleg) a filmeknek, így nem lesz aktualitása a mobiljátéknak sem, így eléggé sanszos, hogy már nem is kapunk egy definitív játékot...

A dolog

Csak képzeljétek el az Among Us szociális dedukciós alapvetését, csak éppen egy realisztikus, horrorisztikus környezetben. A dolog tökéletesen adná magát, ellenben maga a zsáner sem termel ki ilyen jellegű darabokat, nemhogy még a John Carpentel által, könyvből adaptált filmmel kezdjenek valamit.

Filmek, amik alapján nem készült még igazán meghatározó mobiljáték - 5. kép

A dologban ugyebár a folyamatos paranoia érzet az, ami működik, és gyakorlatilag ezt hozta el az Among Us egy könnyedebb hangvételben, amikor is a kis űrkadétok között leledzik egy áruló, egy gyilkos. Mobilokon tökéletesen feküdne ugyanez a koncepció, csak éppen A dolog hangulatával, hidegségével, tematikájával. Sikere lenne, az borítékolható.
3 hozzászólás

zsenikém

2 éve, 10 hónapja és 10 napja

Mátrix, basszus nagyon bírnám!

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 10 hónapja és 12 napja

Mátrix nagyon adná! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 10 hónapja és 12 napja

Lehetett volna még pár, ezt szívesen olvastam volna tovább! mosolygó smiley

válasz erre