Final Drift Project játékteszt

2018. január 24.
39.2451
A Pure Rally Racing és a MUD Rally két olyan autós mobiljáték a piacon, amivel bárhol és bármikor nagyon szívesen leállunk pár percet versenyezni, hiszen két kellemes versenyjátékról van szó. Éppen emiatt vártuk nagyon az alkotók legújabb versenyjátékát, ami szakít a sárdagasztással, és egy sokkal kevésbé népszerű témát, a driftelést állítja a középpontba. Sokan próbálkoztak már ezzel korábban a szegmensben, de sajnos rengetegen bele is buktak, és hiába akartuk szeretni, a Final Drift Project sem lett a szívünk csücske.


Bár nyilván értjük, hogy a gumiégetés miatt nem számíthattunk tőle észvesztő száguldásra és egyéb nyalánkságokra, itt messze nem ez a lényeg, de azt hiszem mindent elmondhatunk róla, hogy nekünk már a tutorial is fejtörést okozott, és nem azért, mert olyan bénák lennénk, hiszen van mögöttünk néhány évnyi tapasztalat. A Final Drift Project sajnos már az alapok tekintetében komoly hiányosságokat vet fel.

Final Drift Project játékteszt - 2. kép

Kezdjük a számomra legfájóbb ponttal, az irányítással. Szuper, hogy lehet kéziféket is használni, szuper az is, hogy a jobbra-balra gombok, valamint a fék és a gáz a megfelelő helyeken vannak, azonban annyi helyre kell egyszerre tapicskolni - és relatíve kis helyekre -, ha tökéletes driftet akarunk bemutatni, hogy az már egyenesen félelmetes. Ami azonban még nagyobb baj, hogy nem működik, így amikor másodperceken múlik a győzelem, és a játék nem akarja felismerni a következő kormánymozdulatot, vagy azt, hogy a gázra taposnánk, az igencsak kellemetlen tud lenni.

Márpedig a tartalom tekintetében nem panaszkodhatunk. Bár nincsenek licencelt márkák a játékban, ellenben minden egyes járművet úgy alakítottak ki, hogy felismerhető legyen, hogy az egy Ford, egy Mini, egy Opel vagy éppenséggel egy Lamborghini. Az autók felhozatala ebből a szempontból kielégítő, sőt a játékmódok is kellemesek, hiszen a hagyományos driftek mellett lehet itt rombolni, nagyokat ugratni, szóval megtalálhatjuk a nekünk kedvező tartalmakat, nagy kár, hogy az irányítás miatt egyiket sem tudjuk igazán élvezni.

Final Drift Project játékteszt - 3. kép

A pályák felhozatala is elég derekas - legalábbis mobiljátékhoz mérten -, ugyanakkor éppen elég kellemetlenség, hogy a készítők úgy alakították ki a játékot, hogy vagy sokat szenvedünk és gyűjtögetünk, ergo több kihívást megcsinálunk ezerszer, vagy pénzt költünk. Példának okáért én rögtön az első percekben találkoztam azzal a problémával, hogy hiába indítottam volna egy ugratásokon alapuló versenyt, egyszerűen nem tudtam, mert nem volt hozzá autóm.

Hogy oldjam fel? Oké, 120 ezer kredit, ha megvesszük az első autónkat, a kezdő 50 ezerből marad jó esetben 5 ezer, egy jól sikerült verseny után pedig ennél többet aligha kapunk, így egy kis fejszámolást végezve azonnal megállapítható, hogy mennyit kell szenvedni ahhoz, hogy a játék minden tartalmát élvezhessük. Ez pedig nem volt túl egyenes húzás az alkotók részéről.

Final Drift Project játékteszt - 4. kép

Részben emiatt, részben a felemás irányításból kifolyólag a Final Drift Project számunkra csalódást okozott, hiszen sokkal több negatív hatás ért benne minket, mint pozitív. Bár a játék ingyen van, csakhamar rájövünk, hogy ez csak a látszat, hiszen elegendő türelem és kitartás nélkül sajnos nem jutunk vele sokra. Kár érte...

A Final Drift Project elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Chico

1 éve, 24 napja

Én azért teszek vele egy próbát hátha mégis bejön.

válasz erre

ÁdámC-Ops

1 éve, 25 napja

Pedig olyan király lenne már egy jó driftelős játék

válasz erre

Bencus86

1 éve, 26 napja

Várható volt hogy gyengén szerepel. Elég csúnyácska.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 26 napja

Pedig azt gondoltam volna hogy ez jó játék lesz. De az értékelésen már látszott hogy nem biztos.

válasz erre

peter97

1 éve, 26 napja

Roppant kár érte.

válasz erre