Finger Driver játékteszt

2018. január 26.
39.2431
Igencsak megszaporodtak az utóbbi időszakban azok a mobiljátékok - vagy csak több ilyen jut el hozzánk, ezt nem tudjuk biztosan -, amelyek ránézésre olyan egyszerűek, mint a faék, de amint megismerkedünk velük, képtelenek vagyunk letenni őket. Ide sorolható mostantól a Finger Driver is, ez az aranyos és egyszerű mobiljáték ugyanis csak annyit követel tőlünk, hogy vezessük végig autónkat az úton.


Persze ahogyan az lenni szokott, a koncepció csak a képek alapján tűnik egyszerűnek, a valóságban a Finger Driver annyira nehéz, mint maga az élet, ezáltal dacára a felső nézetes koncepciónak, vagy a pár színből álló megjelenésnek, az érzékenység miatt igencsak rá kell éreznünk az ízére ahhoz, hogy ne dobjuk el az autót rögtön az első kanyarban.

Finger Driver játékteszt - 2. kép

A Finger Driver ráadásul számtalan dologgal nehezíti az élményt, a véletlenszerűen generált pályák ugyanis bár kezdetben csak pár finom kanyarral melegítik be az ujjunkat, később azonban jönnek majd a merészebb megoldások is. Példának okáért hajtű kanyarok, komplett visszafordítások, sőt mi több, egy bizonyos szint után még hatalmas kátyúkat is kerülgetnünk kell.

Mindehhez pedig mindössze egyetlen ujjunkat használjuk, hiszen az egész játék irányítását egyetlen szuper-érzékeny virtuális kormánykerék szolgáltatja, amit ennek megfelelően a kis ujjacskánkkal kell ide-oda tekergetni. És itt van a kutya elásva! Egy szimpla jobbra-balra gombbal ugyanis biztosan sokkal egyszerűbb dolgunk lenne, de a kormánykerékkel igencsak sok gyakorlást igényel, amíg ráérzünk arra, hogy mekkora forgatásnál mennyit fordul maga az autó.

Finger Driver játékteszt - 3. kép

Hogy nehéz elsajátítani mindezt? Embere válogatja, én azt mondanám, hogy hozzá kell szokni, mert az első pár próbálkozás során biztosan nem jutunk túl az első kanyarokon, de minél jobban elcsípjük az ízét a dolognak, annál kellemesebb élmények várnak majd benne ránk, és akár több száz méteren keresztül is könnyedén vezethetjük az autót, de ehhez hosszú napokig kell gyakorolnunk.

Hogy ne csak céltalan vezetgetésről legyen szó, a fejlesztők gondoskodtak arról, hogy a Finger Driver-ben azért folyamatosan legyen némi sikerélményünk is. Ennek megfelelően pontokat kapunk bizonyos távolságok megtételét követően, a pályán összegyűjtött kristályokért, amiből egyre több és egyre jobb autókat vehetünk magunknak, hogy növekedjen a változatosság, és ne csak a pályák háttere változzon mindig.

Finger Driver játékteszt - 4. kép

A Finger Driver nagyjából olyan élményeket garantál, mint a Balance the Bottle. Nagyon nehéz ráérezni, elsőre nagyon sok kellemetlenséget okoz, de ha elkap minket a hangulata, akkor garantáltan hónapokig ott marad majd a telefonunkon, hiszen egyszerűen imádni fogjuk a kocsikázást, illetve az újabb rekordok megdöntését. Érdemes tenni vele egy próbát!

A Finger Driver elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

ferencziakos

1 éve, 23 napja

Leszedtem, eddig negyed óra alatt azt mondom: végre, erre vártam! *****JÓ GAME!!!

válasz erre

Chico

1 éve, 24 napja

Nagyon adja! Megunhatatlan!

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 24 napja

Na hát akkor ezt most szépen le is szedem.

válasz erre