Flippy játékteszt

2018. február 23.
43.5921
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az emberek a felgyorsult mindennapokban folyamatosan csak rohannak. Ki ezért, ki azért, ki az iskolába, ki a munkahelyre, ki a gyerekéért, ki a szerelméhez, és míg egyesek a buszra, addig mások a vonatra. Állandó rohanás az életünk, és közben észre sem vesszük, hogy mennyi veszély leselkedik ránk. Valahol talán pont erre akarja felhívni a figyelmünket a Flippy!


A KetchApp csapatának legújabb mobiljátéka ugyanis kimeríti az endless runnerek fogalmát, hiszen itt tényleg csak az lesz a dolgunk, hogy rohanjunk, és meghaljunk. Lehet, hogy erre már az első másodpercekben sor kerül, lehet percekig bírjuk a tempót, de a lényegen mindez mit sem változtat, hiszen itt megtanulhatjuk, hogy milyen veszélyekkel is jár az állandó rohanás.

Flippy játékteszt - 2. kép

A Flippy tulajdonképpen egy minimalista mobiljáték, amire mostanában igencsak nagy a kereslet a játékosok között, sőt mi több, a fejlesztők rendre el is látják a színteret efféle alkotásokkal. A lényeg mindegyikben a minimalista megjelenés, az egyszerűség, valamint az, hogy pár percre lekössék a figyelmünket, legalább addig, amíg stílusosan elrohanunk valahonnan valahová.

A játékban ennek megfelelően nem lesz más dolgunk, mint folyamatosan futni és jól időzíteni. Főhősünk - aki kezdetben egy tipikus rohangászó, diplomatatáskát markolászó irodista - ennek megfelelően nekiiramodik a pályán, és csak rajtunk múlik, hogy elér-e céljához. Cél persze nem lesz, illetve mi soha nem jutottunk el sehová, ellenben így is folyamatosan repkednek a rekordok, hiszen minél tovább érünk a pályán, annál több pont, és annál nagyobb elismerés vár ránk.

Flippy játékteszt - 3. kép

Hogy mi a nagy kihívás a rohanásban? Leginkább az, hogy a pályán folyamatosan előbukkannak piros tüskék, melyek valamiféle veszélyt szimbolizálnak, a mi feladatunk pedig az, hogy elugorjunk előlük. Ilyenkor a pálya másik felére kerülünk, de sokszor ezen a térfélen se haladhatunk nyugodtan, hiszen itt is gyakran előbukkan majd a veszély, így minél tovább érünk, és minél gyorsabban haladunk, annál többször kell ide-oda ugrándoznunk a pályán.

Dolgunkat tovább nehezíti ráadásul, hogy a fejlesztők elképesztően nyakatekert vonalakat tártak elénk, ezáltal folyamatosan változik, hogy jobbra-balra, vagy éppen felfelé és lefelé rohangászik a karakterünk, amit nagyon nehéz lesz követni. Ez pedig komoly kihívást tár elénk, és állandóan arra ösztökél majd minket, hogy megpróbáljuk megdönteni másodperces rekordjainkat, miközben újabb karaktereket is feloldhatunk magunknak a változatosság érdekében.

Flippy játékteszt - 4. kép

A Flippy tehát összességében ismét egy olyan minimalista mobiljáték lett a sorban, ami ingyenessége miatt feltétlenül érdemes a kipróbálásra, hiszen nagyon jól el lehet vele lenni, pár percre is képes lekötni, miközben még helyet is alig foglal a telefonon, így ha bejött a stílus, feltétlenül vess rá egy pillantást.

A Flippy elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

peter97

6 éve, 7 hónapja és 12 napja

Cuccos játék! röhögő smiley

válasz erre

ferencziakos

6 éve, 7 hónapja és 12 napja

Nagyon nehéz játéknak tűnik nekem.

válasz erre