Flippy Hats játékteszt

2020. június 19.
72.3721
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Vannak olyan mobiljátékok, melyek nem tűnnek nagy eresztésnek ugyan, de valamiért már elsőre képesek felkelteni az ember figyelmét ezért vagy azért. Pontosan ez a helyzet a Flippy Hats esetében is, hiszen az alkotás már rajzfilmes megjelenésével távolról jelzi, hogy itt bizony valamiféle casual műről, egyfajta alkalmi élményről van szó, de a kutyát nem érdekli mindez annak fényében, hogy a koncepció megragadó, a főhős pedig annyira nevetséges, hogy még sokadik alkalommal is mosolyt csal a szánkra.


Merthogy a Flippy Hats főszereplője gyakorlatilag egy kalapos fehér valami, egy kukacszerű lény - előre is elnézést a jó ízlés határait feszegető kifejezésért, de a szerkesztőségben mi csak nemes egyszerűséggel f@szkalapnak hívtuk -, aki éppen ezért azonnal megragad bennünk, a legjobb az egészben pedig, hogy egészen kellemes játékélményt élvezhetünk a társaságában, ami talán nem lesz világrengető, de így is határozottan élményszámba megy.

Flippy Hats játékteszt - 2. kép

Merthogy mi lesz a lényeg a Flippy Hats keretein belül? Röviden és tömören az, hogy a kis fehér kukacszerű lényt derékban meggörbítsük egy kicsit, majd az ellenhatást kihasználva elengedjük, amitől a kis karakter fején elhelyezkedő kalap tovaszáll, azaz elindul a végtelen világűr irányába - legalábbis abban az esetben, ha ügyesek voltunk. Persze relatív, hogy mi az ügyesség, hiszen dacára a több tucatnyi kilövésnek, még most sem igazán értjük, hogy mitől ment a kalap mindig egyre magasabbra.

Az elég nyilvánvaló, hogy úgy kell elhajítani a fejfedőt, hogy az a falak között pattogjon, hiszen ezzel lendületet kap felfelé, de mintha az is befolyásolta volna a tempót, hogy a repülés közben folyamatosan tapicskoltuk a képernyőt - persze ügyelve, hogy majd el is kell kapnunk a kalapot odalent - az extra gyémántok összegyűjtésének érdekében, ami mellett gyakran szembejöttek velünk egyéb objektumok is a képernyőn, melyeket le tudtunk csapni némi extra pont reményében. Merthogy ezekre az extrákra gyakran nagy szükségünk lesz!

Flippy Hats játékteszt - 3. kép

Persze nagy dolgokra senki se számítson, de az összegyűjthető gyémántokkal több mint 30 különféle kalapot tudunk majd feloldani hősünk számára, így a kezdeti cilinder után baseball sapkát, koronát és egy sor más érdekes dolgot tudunk majd feldobni az égig, hogy minél magasabbra jussunk, aminek természetesen konkrét célja is lesz, merthogy a Flippy Hats, ha nem is Oscar-díjas minőségben, de egy csipetnyi történettel egyaránt kecsegtet majd számunkra.

Rögtön az indítás után ugyanis a kis fehér kukactól egy földönkívüli elrabol egy vagon gyémántot, mire hősünk utána dobja a kalapját, amivel az űrhajót eltalálja ugyan, de a gyémántok szétszóródnak a szférákban. Innen talán már egyértelmű, hogy miért kell egyre magasabbra dobni hősünk kalapját az égig, hiszen ezzel gyakorlatilag értelmet nyer az egész, még ha túl sok értelem nem is szorult a végeredménybe.

Flippy Hats játékteszt - 4. kép

A Flippy Hats alapvetően nem egy rossz játék, kifejezetten egyszerű ugyan, de nagyon tetszetős, ha szeretünk pár percre elszórakozni valamivel, majd ahhoz újra és újra visszatérni, merthogy ez a kalapdobálós mobiljáték éppen ezt a célt szolgálja. Nem váltja meg a világot, de nekünk okozott pár kellemes percet, ingyen pedig garantáltan neked is fog!

A Flippy Hats elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Bencus86

4 éve, 1 hónapja és 5 napja

Jó pofa érdekes.

válasz erre

Chico

4 éve, 1 hónapja és 5 napja

Kell az ilyen is. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 1 hónapja és 6 napja

Egynek nem rossz. Nem kell szintlépéssel foglalkozni, bármikor ki lehet belőle lépni, nem kapsz büntetést, jó ez. mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

4 éve, 1 hónapja és 6 napja

Tipikus buszon ülős játék. Kell az ilyen. mosolygó smiley

válasz erre