Free Yourself játékteszt

2017. december 24.
39.2051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Számtalan alkalommal játszottunk már a múltban olyan mobiljátékokkal, amelyek kapcsán olyan gondolatok foglalkoztattak minket, hogy milyen jó lenne, ha mi lennénk az adott kaland hősei. Bár a virtuális valóság ezt már elhozta közénk, azért a Free Yourself most úgy fogta meg a témát, ahogyan korábban még nagyon kevesen, hiszen kihasználta azt, hogy telefonon játszunk, ami ugyebár kamerájával képes arra, hogy akár az arcunkat is befotózzuk vele a játékhoz.


Ezt ebben a formában a Free Yourself meg is valósította, az alkotás különlegessége ugyanis nem más, minthogy lehetőséget ad nekünk arra, hogy a saját arcunkat adjuk hősünknek. Az applikáció indítását követően így rögtön lehetőségünk nyílik arra, hogy készítsünk egy megfelelő szelfit, és ha jó kép született, akkor használhassuk azt a játékban irányított karakterrel. Persze ha nem akarjuk arcunkat adni a játékhoz, semmi sem kötelező, használhatunk előre generált arcot is.

Free Yourself játékteszt - 2. kép

Hogy ennyiben ki is merült a Free Yourself sajátossága? Természetesen szó sincs ilyesmiről, a készítők ugyanis gondoskodtak arról, hogy a játékmenet terén se okozzon csalódást a játék, ezáltal megalkotott karakterünket minden egyes pályán kelepcébe zárják, és csak a mi ügyességünkön múlik az, hogy kiszabadítjuk-e vagy sem. Mindezt ráadásul a klasszikus oldalnézetes platformerek és az ügyességi játékok ötvözésével érték el.

A játékban ugyanis minden egyes pálya úgy van kialakítva, hogy egy magaslati pontján egy vaskos kis fűrész-szerű tárgyat láthatunk, amit el kell indítanunk, hogy szabadesésben, illetve szabadgurulásban elérje és kiszabadítsa fogságba esett karakterünket. Ez az első szinten még nem is lesz olyan nehéz, de a fejlesztők apránként adagolják a nehezítéseket, ezáltal míg kezdetben elegendő csak néhány pályaelemet felrobbantani, addig később már mozgó és mozgatható dolgokkal is nehezítik a munkánkat.

Free Yourself játékteszt - 3. kép

Megjelennek például a különféle mozgó platformok, így nemcsak arra kell figyelnünk, hogy a szabadításunkra igyekvő fűrész eljusson a kelepcéhez, hanem arra is, hogy jól időzítve tegye azt. Vagy ott lesznek a robbanó dobozok, amelyek szintén kellemetleníteni tudják a dolgunkat, ha rosszkor vagy a rossz időben durrantjuk be őket, magyarán nem lesz éppen egyszerű a dolgunk.

Bár a játékmenet kellemes és megmozgatja az agytekervényeinket, azonban hatalmas nagy negatívum, hogy állandó internetkapcsolatot követel tőlünk, méghozzá azért, hogy állandóan a képünkbe verjen egy-egy reklámot, így minden második pályát vagy minden negyedik próbálkozást egy félperces reklám követ. Hogy ez mennyire kellemetlen és milyen gyorsan el tudja venni a kedvünket a próbálkozástól, azt talán mondanunk sem kell.

Free Yourself játékteszt - 4. kép

Ha viszont el tudunk vonatkoztatni ettől, akkor a Free Yorself annak ellenére is egy kellemes, fejtörőkkel gazdagon megpakolt játék lett, hogy a saját arcunk szerepel benne vagy sem. Akár csak pár perces mókát, akár tartós szórakozást keresnénk, itt megtalálhatjuk!

A Free Yourself elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Femobilos

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Mekkora kár érte szomorú smiley nagyon vártam pedig. És ahogy látom játékmenetre nem is lenne rossz.

válasz erre

Chico

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Kipróbáltam mert tök jó a teszt alapján. De egyetértek: a reklám elviselhetetlen benne. Delete.

válasz erre

SamsungFan

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

A reklámok miatt nagyon kár.

válasz erre

ferencziakos

6 éve, 10 hónapja és 12 napja

Jópofa játék. A reklámáradat miatt viszont én kihagyom.

válasz erre

zsenikém

6 éve, 10 hónapja és 12 napja

Köszi ezt a tesztet! Engem meggyőzött! mosolygó smiley

válasz erre