Froggy Ribbit játékteszt

2017. január 25.
42.5681
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ti ettetek már békalevest? Ha még nem, nagyon finom íze van, és bár magyar emberként elsőre talán furcsa lehet, és úgy általánosságban a kis combocskák látványa is különös, de maga a békahús egy nagyon fincsi csemege. Persze más kérdés, hogy mit gondolnak erről a békák? Ha te is mindig kíváncsi voltál erre, akkor a Froggy Ribbit, a Midnight Pidgeon csapatának legújabb mobiljátéka pontosan erre ad választ neked.


Az alkotás koncepciója, vagy ha úgy jobban tetszik története ugyanis éppen erről szól, és éppen emiatt halálosan egyszerű. Adott egy francia étterem, odabent egy francia szakáccsal, aki egy rendelés miatt szeretne egy jóféle békalevest főzni a vendégek számára. Csakhogy nem ám fagyasztott békából, hanem frissen befogott, még élő állatból. Mikor azonban ezt megtudja a béka, elhatározza, hogy nem adja könnyen a bőrét, és ha törik, ha szakad, megszökik a szakács elől.

Froggy Ribbit játékteszt - 2. kép

A Froggy Ribbit keretein belül ebben kell segíteni az igencsak cuki módon megalkotott békucinak! Ez azonban közel sem lesz olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik! Békánkat mobiljáték révén egyetlen ujjunkkal kell irányítanunk, és bár a vezérlést elsőre kicsit nehéz lesz megszokni, azonban csakhamar rá lehet érezni. A lényeg, hogy a kis varangyunk ugyebár ugrándozva tud csak közlekedni, ezáltal az ujjunkat a képernyőre tesszük, a megfelelő iránnyal ellentétesen húzunk egyet rajta, és hősünk máris szökken a távolba.

Igen ám, de a séf folyamatosan kerget minket a konyhán keresztül, és miközben oldalnézetes formában halad el a képernyőn a pálya, egyre-másra újabb akadályok bukkannak fel a színen. Hol hatalmas fazekakat, hol poharakat kell átugrálnunk, de lesz, amikor egy adag spagettiben is megfürödhetünk a cél érdekében, és higgyétek el bátran, nem lesz mindig könnyű dolgunk ezek kikerülgetése közben, pláne úgy nem, hogy a szakács mindvégig egy hatalmas fakanállal hadonászik körülöttünk. Azt pedig talán mondanom sem kell, ha lecsap, akkor bizony vége a játéknak.

Froggy Ribbit játékteszt - 3. kép

Persze tehetünk is ellene, hogy a szakács egy kicsit lelassuljon, vagy éppen megijedjen egy kicsikét. Példának okáért békánk képes lesz jól képen pukizni őt, aminek köszönhetően jó nagyot kiabálva lemarad egy kicsikét, de bátran ugorjunk rá a mustáros flakonra is, ha találkozunk vele, mert az is a képében landol majd. Mindeközben persze minket is lelassíthatnak bizonyos tereptárgyak, így például a büdös sajt, vagy például egy a konyhába betévedt galamb, aki morbid módon az ürülékével tudja keresztülhúzni számításainkat.

Ötletnek a Froggy Ribbit tehát messze nem rossz, a megvalósítás azonban nem a legjobb. Az irányítás például hagy maga után némi kívánnivalót, békánk nem mindig pont úgy és azt csinálja, ahogyan azt mi elképzeltük, de még nagyobb gond, hogy a tartalom szempontjából is problémás az egész. A sokadik szint után ugyanis eléggé terhes, hogy megint ugyanazokkal a tereptárgyakkal és problémákkal találkozunk, egyszerűen nincs újdonság, ami alaposan megöli az összképet. Persze van prémium lehetőség, fizethetünk újabb tartalmakért, de akkor már nem tekinthetnénk ingyenesnek a végeredményt.

Froggy Ribbit játékteszt - 4. kép

Ha ingyenes címként tekintünk az alkotásra, akkor tehát elég szerény az egész, de néhány alkalommal betölteni és elbohóckodni vele egyáltalán nem rossz. Sőt mi több, meglepően kellemes, pláne a már-már művészi, animációs filmekre hajazó grafika miatt, amiért külön plusz pont jár az alkotóknak. Ha csak egy szórakoztató és különleges mobiljátékra vágysz, nem fogsz csalódni benne, de többre azért ne számíts tőle...

A Froggy Ribbit elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

peter97

7 éve, 9 hónapja és 13 napja

Nagyon aranyos játéknak tűnik, mindenképp kipróbálom! mosolygó smiley

válasz erre

Santonio

7 éve, 9 hónapja és 15 napja

OMG ez milyen beteg game! röhögő smiley

válasz erre