Fruit Ninja 2 játékteszt

2020. november 18.
47.0401
A Fruit Ninja-sorozat azon kevés és szerencsés alkotás közé tartozik, mely annak idején elsőként tudta kihasználni a játékmenet színesítéséhez az érintőkijelzőt. 10 évvel ezelőtt ugyanis nagy dolog volt úgy vagdalkozni a képernyőn, mint egy idióta, márpedig a Fruit Ninja pontosan erre próbálta meg felépíteni sikerét, és bármilyen meglepő, de sikerült nekik, hiszen egy évtized alatt sem sikerült elfelejteni a legendás gyümölcsszeletelős őrületet, melynek már esztendők óta várjuk a folytatását.


A várakozás azonban véget ért, lévén egy évtized után megérkezett végre a Fruit Ninja 2, mely kis túlzással ott folytatja, ahol a nagy előd annak idején abbahagyta. Csak éppen most megszépülve, kibővülve kapjuk a legendás élményeket, de az alapok tekintetében nincs változás, most is az lesz a cél, hogy a lehető legtöbb gyümölcsöt kettévágjuk a képernyőn egységnyi idő alatt.

Fruit Ninja 2 játékteszt - 2. kép

A Fruit Ninja 2 tehát nem akarja feltalálni a spanyol viaszt, és alighanem ezért tartott ilyen sokáig a folytatás elkészítése, hiszen nem szerettek volna az önismétlés mocsarába esni, azaz az időre szerették volna bízni a sikert, hiszen 10 év alatt azért az emberek elfelejtik, hogy milyen volt annak idején az első rész, így most másodjára még azok is friss élményként köszöntik a második epizódot, akik annak idején odáig voltak érte. Mint például mi!

Persze azért átfedések bőven akadnak, az Arcade, a Zen vagy a Classic mód például pontosan olyan, mint az első részben, nem sok különbséget tapasztalunk köztük. Nyilván a megjelenés terén sokkal szebb az egész, határozottan csinosabbak a hátterek és a gyümölcsök, lényegesen csinosabbak az animációk, amikor feldaraboljuk őket, de nekünk még mindig elég másodkategóriásnak tűnt, hogy csak egyszer lehetett keresztül vágni a legtöbb gyümölcsöt, és semmi nem ott repedt, ahol ütöttük, végképp nem annyiszor, ahányszor rávágtunk.

Fruit Ninja 2 játékteszt - 3. kép

Ez azért kellemetlen, mert 2020-ban azért elvárnánk már valami ilyesmit, legalább Zen módban, ahol nem sok tétje van annak, hogy hányszor vagy hogyan találjuk el a gyümölcsöket, hiszen rengeteg olyan vagdosós játékot láttunk már az elmúlt néhány évben, ahol ezt simán kivitelezték. Persze azért újítások így is bőven akadnak, több új karakter, skin és taunt érkezett az alkotásba, kaptunk szuper valós idejű multis mókát, de természetesen az extra játékmódokból sincs hiány.

Nekünk személyes kedvencünk a Fruitar Hero - lett volna, ha sikerül egy normális ritmusjátékot alkotni ebben a szegmensben. Az oké, hogy a Guitar Hero majmolása volt a cél, de sajnos a végeredmény pontatlan, kellemetlen, ebben a formában nem működik - ha csak nem vagy botfülű, illetve nulla a ritmusérzéked. Ez így persze úgy hangozhat, hogy a Fruit Ninja 2 csalódás lett, de valójában nem, nagyon jól szórakoztunk vele!

Fruit Ninja 2 játékteszt - 4. kép

Persze az igazi újdonságok nagyon hiányoztak, egy kicsit furcsa, hogy csak azokat az elemeket tudjuk élvezni benne, amiket a nagy elődben is annak idején, de mivel az egy majdhogynem tökéletes koncepció volt annak idején, ezért emiatt egyáltalán nem haragszunk a végeredményre. Éppen ellenkezőleg, élveztük minden percét, de azért persze volt némi hiányérzet bennünk.

A Fruit Ninja 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

fonemaker

1 hete és 2 napja

A legjobb játékok egyike! Nem tudom megunni, jó hogy jött belőle egy frissebb verzió!

válasz erre

Bencus86

1 hete és 3 napja

Istencsászár game. Megunhatatlan!!!

válasz erre

peter97

1 hete és 3 napja

Ebből is alapmű lesz.

válasz erre

SamsungFan

1 hete és 3 napja

Már kapom is le! Remélem nincs teliverve teljes képernyős hirdetésekkel.

válasz erre