Funko Pop! Blitz játékteszt

2020. október 23.
70.8591
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sokszor és sok helyen elmondtuk már, hogy mennyire unjuk a match-3 puzzlerek áradatát, hogy minden ismert franchise adaptálásához ezt a műfajt alkalmazzák, mert annyira egyszerű logikán alapul ez a zsáner. Ennek ellenére azonban mindig szívesen fogadjuk, ha egy újabb minőségi alkotás próbál szerencsét a stílusban, pláne abban az esetben, ha nem egy filmet vagy egy könyvet próbálnak felvezetni ezzel.


Persze a Funko Pop! Blitz sem azért született, mert éppen jó kedvük volt a N3twork Inc. fejlesztőinek, sokkal inkább azért, hogy a nagyfejű és gombszemű Funko Pop! figurák népszerűségét meg tudják tolni vele egy kicsikét. Na nem mintha erre szüksége lenne a sikeres sorozat, de egy jó match-3 puzzler mindig nyert ügy, és akár hiszitek, akár nem, ez az alkotás bizony kifejezetten jól sikerült, még ha nem is nagyon nyújt olyan kiemelkedő dolgokat, amiket eddig nem láttunk korábban.

Funko Pop! Blitz játékteszt - 2. kép

Aki esetleg nem tudná, a Funko egy olyan japán figuragyártó, akik elképesztő népszerűségre tettek szert az elmúlt néhány évben, lévén heti szinten adják ki az újabb szetteket és szinte nincs olyan franchise, amihez ne készítettek volna legalább tucatnyi figurát. Emiatt el sem tudtuk képzelni, hogy a Funko Pop! Blitz esetében melyiket választják ki a sok közül, mert saját fantáziafiguráik nincsenek, csak ismert karakterek alapján készített típusok.

A fejlesztők ezen a téren érdekes megoldást választottak, hiszen mintha random módon választottak volna ki pár franchise-t, melyeknek a legkisebb közük sincs a mobiljátékokhoz, de még a videojátékokhoz sem, márpedig bőven lehetett volna ilyen pontokat találni. Egy Fallout például biztosan olcsóbb lett volna a licencek terén, mint egy Kung Fu Panda, ami kimaradhatott volna, ellenben mondjuk a Back to the Future jelenlétének azért örültünk, sőt a Shrek bevonása is jópofa volt, ami mellett még a Jurassic Park kapott helyet az alkotásban.

Funko Pop! Blitz játékteszt - 3. kép

A játékmenet tekintetében a Funko Pop! Blitz egyébiránt nem sok újdonságot hoz a műfajba, sőt mondhatni semmit sem, egy szokványos match-3 élményt kapunk tőle, melyben az ismert figurák fejeit láthatjuk az említett sorozatokból, méghozzá a Funko jellegzetességeivel nyakon öntve. Ami tetszetősebb a többi hasonszőrű alkotáshoz mérten, hogy itt elképesztő tempót kapunk minden egyes pályán, szó szerint száguldozhatunk egyikről a másikra, és állandóan kapjuk az extra képességeket.

Ha pedig mindez nem lenne elég, ráadásként lehetőségünk lesz benne a legkülönfélébb Funko figurák begyűjtésére is - akik persze egyedi képességeket kínálnak nekünk játék közben -, az egyetlen probléma, hogy ezek a karakterek csak az említett sorozatokhoz kapcsolódnak.

Funko Pop! Blitz játékteszt - 4. kép

Mit is mondhatnánk ezek után a Funko Pop! Blitz-ről? Összességében talán azt, hogy bár nem láttunk benne semmi újdonságot más hasonló stílusú alkotáshoz mérten, azonban a végeredmény így is kifejezetten kellemesre sikeredett, élvezetes a koncepció, de nagyjából ez minden előnye, amit fel tudunk sorolni. Aki kedveli a műfajt, biztosan nagy örömét leli benne, akinek viszont a könyökén jön ki, az biztosan most is csak köp egyet és lapoz tovább.

A Funko Pop! Blitz elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

metrox

3 éve, 8 hónapja és 17 napja

Akkor csak álmodtam a back to the future játékokat és a kung fu pandásat is?

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 8 hónapja és 19 napja

Tucat. Szégyen.

válasz erre

Mendez

3 éve, 8 hónapja és 20 napja

Nagyjából ezt vártam, engem nem lepett meg.

válasz erre

peter97

3 éve, 8 hónapja és 20 napja

Nagyon gáz hogy mindent ráhúznak egy sémára, elnevezik valahogy és várják a sikert. szomorú smiley

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 8 hónapja és 20 napja

Annyira rühellem a match3-at hogy meg ez az alapjában pozitív teszt sem vett rá hogy kipróbáljam. mosolygó smiley

válasz erre