FZ9: Timeshift játékteszt

2017. március 31.
43.7681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bár sokan vannak azon a véleményen, hogy az FPS nem való mobilokra, az efféle kijelentéseken azonban én csak nevetni tudok, pláne azért, mert abból a korszakból származom, amikor sok PC-s a konzolosokat is rendre köpködte azért, mert kontrollerrel próbál FPS-t játszani. Én úgy gondolom, ha egy játék jó, és alapesetben könnyed irányítással rendelkezik, akkor mobilon, érintőképernyővel is könnyedén élvezhető, hovatovább nagyszerű élményt tud garantálni.


Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint az FZ9: Timeshift, a Hiker Games legújabb FPS mobiljátéka, amely bár a semmiből érkezett, de sikerült már a megjelenés előtt sokakat levennie a lábáról, a premiert követően pedig engem például napokra odaszegezett a képernyő elé. Ez nem véletlen, hiszen bár rengeteg nagyszerű FPS-sel játszottam már mobilon, azonban ez az alkotás garantáltan ott van a TOP3-ban, hiszen mind a tartalom, mint az élmény tekintetében képes volt kellemes csalódást okozni.

FZ9: Timeshift játékteszt - 2. kép

Persze az FZ9: Timeshift ezt nem az összetett és fordulatos történetének köszönheti, hiszen bár nagy szerepet kap benne az egyjátékos kampány, a sztorit a készítők elintézték annyival, hogy adott egy elveszett amerikai katona, aki úgy gondolja, hogy Rambo lesz, és egyedül nekimegy az AS-nek, egy az egész világot behálózó terrorszervezetnek. Útja során valóban körbejárjuk az oldalán az egész világot, és több tucatnyi változatos pályán érvényesülhetünk, miközben sorozatban elimináljuk a gonosz terroristákat.

Utunk során a legtöbb esetben gyalogszerrel közlekedünk majd, de előfordulhat, hogy egy járgány volánja mögül osztjuk az áldást, miközben a világ teljes fegyvertárát felhasználjuk a küzdelmekben az egyszerű Glock és Makarov pisztolyokon át az AK-47-esig és az M4A1-esig bezárólag, melyek mellett akár még rakétavetőket is bevethetünk a cél érdekében. Sőt mi több, a küldetések után folyamatosan kapjuk a fejlesztési pontokat, amelyekből a fegyverraktárban értékes fejlesztéseket oldhatunk fel, és érdemes is lesz élni a lehetőséggel, hiszen például csak akkor léphetünk át a második pályára, ha az első szintű felszereléseket mind megszereztük.

FZ9: Timeshift játékteszt - 3. kép

A tartalom tekintetében tehát az FZ9: Timeshift nagyon is rendben van, azonban ugyanez mondható el véleményem szerint a játékmenetről is. Az egész alkotás az időlassításon alapul, egyszóval különleges módon, ha nem nyúlunk hozzá semmihez, akkor extrémen lassú az idő - van időnk célozni, nézelődni és lőni -, de amint megmozdulunk, rögtön valós idejűre vált minden. Ez a módszer talán egy kicsit furcsa lehet, azonban a gyakorlatban elképesztően jól működik mobilon, ahol alapból nem vágyunk olyan pörgésre, mint például egy konzolos Call of Duty esetében.

Hogy így nincs kihívás a játékban? Mondd ezt azután, hogy egyszerre öten lőnek rád, és bár látod a lövedékeket, még lassítva sem tudsz kitérni mindegyik elől. Az FZ9: Timeshift pedig nem az újoncok lövöldéje, hiszen itt egy lövés, és már küldik is a zászlót a családnak, egyszóval okosan kell haladni a meglepően jól felépített pályákon, melyeken bárhol és bármikor felbukkanhatnak ránk leselkedő ellenfelek. Sőt mi több, az egyjátékos ütközetek mellett multiplayer egyaránt vár ránk, így akár PvP módban is próbára tehetjük tudásunkat, de kihasználhatjuk a heti kihívásokat és a többi.

FZ9: Timeshift játékteszt - 4. kép

A legjobbat pedig még nem is mondtam, az FZ9: Timeshift teljesen ingyen letölthető, és bár állandó internetet igényel, azonban nem dörgöl az orrunk alá állandó reklámokat, és tény, hogy valós pénzzel gyorsabban haladhatunk benne, ellenben ingyen sem kell sok hátránnyal számolnunk, maximum többször kell újrajátszanunk egy küldetést, hogy feloldjunk egy-egy újabb szintet. Mindent összevetve tehát a Hiker Games alkotása az egyik legjobb mobilos FPS, amely ráadásul még a küllem tekintetében sem hagy maga után kívánnivalót! Élmény volt!

Az FZ9: Timeshift elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

fonemaker

7 éve, 8 hónapja és 3 napja

Ütős játék! Kipróbálom! mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

7 éve, 8 hónapja és 4 napja

Ez de rohadt jó game! meglepett smiley meglepett smiley meglepett smiley A teszt pedig kiváló!

válasz erre